Türkiye operasyon başlatacak deyip tarih verdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye operasyon başlatacak deyip tarih verdiler
Rusya merkezli Stratejik Kültür Vakfı adlı düşünce kuruluşu Türkiye’nin Eylül ayında Suriye'de büyük bir operasyon başlatacağını iddia etti.

Türkiye operasyon başlatacak deyip tarih verdiler

 

Türkiye'nin ulusal güvenliğini sağlamak ve Suriye'nin kuzeyindeki istikrarsızlıkları gidermek için Fırat Kalkanı Operasyonu'nun ikinci ayağını başlatacağı, uluslararası düşünce kuruluşlarının da gündemine geldi. Rusya merkezli Stratejik Kültür Vakfı adlı kuruluş, "Türkiye Eylül'de Büyük Askeri Operasyon Başlatacak" başlıklı bir rapor yayımladı. Raporda, 13-15 Eylül'de yapılması planlanan Astana Müzakereleri'nin bir sonraki ayağının hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'e operasyon düzenleyeceği belirtildi.

TÜRK ASKERİ İDLİB'E GİRECEK

Operasyonun, Özgür Suriye Ordusu bileşenlerini İdlib'den çıkaran ve herhangi bir diyalog ihtimaline yanıt vermeyen El Kaide bağlantılı Hayat Tahrir el Şam (HTS) örgütüne yönelik olacağı ve İran ile Rusya'nın da bu operasyona destek vereceği öne sürüldü. Türk jetlerinin, İdlib'in kuzeyini bombalayacağı ve Türkiye'nin hava sahasını insansız hava araçlarına açacağını aktaran rapor, bombardımanın ardından Türk askerinin de İdlib'e girerek burada çatışmasız bölge ihdas edeceğini yazdı.

RUSYA VE İRAN

Ankara ve Moskova'nın, İdlib'de çatışmasız bölge kurma kararını haziran ayında açıkladığını hatırlatan Stratejik Kültük Vakfı, Türk askeri İdlib'in kuzeyinde ilerlerken Rusya ve İran'ın da bölgenin güneyinde operasyon düzenleyeceğini aktardı. Rapora göre İranlı üst düzey isimlerin Türkiye ziyaretlerinde İdlib operasyonu ve PKK'nın Suriye kolu olan YPG'nin kontrolünde olan Afrin'in durumu masaya yatırıldı. Türkiye ile Rusya'nın S-400 hava savunma sistemi satış anlaşmasına varması ve bu iki ülkenin girişimleriyle Suriye'nin diğer bölgelerindeki çatışmaların başarıyla durulması da İdlib operasyonunun gerçekleşme ihtimalini artıran diğer gelişmeler olarak sunuldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aselsan geleceğin silahını üretti! Sesten 6 kat hızlıÖnceki Haber

Aselsan geleceğin silahını üretti! Seste...

Kim'in bombası doları vurdu! Piyasada depremSonraki Haber

Kim'in bombası doları vurdu! Piyasada de...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar