Yine CHP, yine Kanal İstanbul karşıtlığı! Bakın şimdi de ne yaptılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yine CHP, yine Kanal İstanbul karşıtlığı! Bakın şimdi de ne yaptılar
Hizmet anlayışı heykelden ibaret olan gerici CHP zihniyeti "asrın projesi" Kanal İstanbul'u engellemek için her yolu deniyor. CHP, Kanal İstanbul Projesi'nin, tüm yönlerinin uzmanlar tarafından detaylı incelenmesi, kamuoyuna gerekli şeffaf bilgilendirmelerin yapılarak projenin iptali için gerekli somut adımların atılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yine CHP, yine Kanal İstanbul karşıtlığı! Bakın şimdi de ne yaptılar

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, İstanbul Boğazı'nı, petrol tankerlerinin zararlarından koruyacağı ve kanaldan geçişin paralı olması nedeniyle yüksek kazanç elde edileceği düşünceleriyle "Çılgın Proje" olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi için çalışmaların başladığı belirtildi.

Gerekçede, doğaya ait olmayan bu yapay kanalın, sadece yakın çevresini değil Çanakkale'den Karadeniz'e hem Türkiye'yi hem de doğu Avrupa'yı olumsuz etkileyeceği savunuldu.

Projenin hayata geçmesiyle Karadeniz'in soğuk ve tatlı olan suyu ile Akdeniz'den Marmara'ya, oradan da Karadeniz'e varan sıcak ve tuzlu su arasındaki dengenin bozulacağı ileri sürüldü.

Gerekçede, Karadeniz'in zaman içinde kuruyup yok olurken, Marmara ve Akdeniz'in sıcaklık ve tuz oranının bozulacağı, Karadeniz'e kıyısı olan tüm ülkeleri etkileyeceği iddia edildi.

Projenin gerçekleştirilmesiyle bölgede bir ada meydana geleceği belirtilen gerekçede, şunlar kaydedildi:

"Trakya ile İstanbul'un bağlantısını koparacaktır. Kanal üzerine yapılacak köprülerle Trakya'ya ulaşım sağlanacaktır, bu durum Trakya'nın güvenliğini tehdit etmektedir. Yıllarca sürecek olan kanal inşası sürecinde kanalın batısında oturan İstanbullu vatandaşlarımızın, İstanbul'un diğer bölümleriyle karadan ulaşımı kesilecektir. Nüfus yoğunluğu ve deprem bölgesi bu bölgede, gerçekleşme zamanı her geçen gün yaklaşan büyük deprem sonucu, adada mahsur kalanların kurtarılması, tahliyesi ve yardım dağıtımı çok büyük güçlükleri de beraberinde getirecektir. Yıllar sürecek kanal inşası İstanbul'u bir şantiye alanı haline getirecek ve kazı esnasında oluşacak olan hava kirliliğinin milyonlarca insanın sağlığı üzerindeki etkisi göz ardı edilemez durumdadır. Ekolojik, demografik ve fiziki koşullarda onarılması mümkün olmayan hasarlar meydana getirecek olan Kanal İstanbul Projesi'nin tüm yönlerinin uzmanlar tarafından detaylı incelenmesi, kamuoyuna gerekli şeffaf bilgilendirmelerin yapılarak projenin iptali hususunda gerekli somut adımlar atılması amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ahmet Davutoğlu'ndan Meral Akşener'e milletvekili cevabı!Önceki Haber

Ahmet Davutoğlu'ndan Meral Akşener'e mil...

Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törende olay! Pankart açmak isteyen kadına sert müdahaleSonraki Haber

Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törende olay!...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar