© Ak Gazete 2015

Fenerbahçe Ankara'dan mutlu dönüyor! 3 puan, 3 golle geldi

Son dakika haberleri... Süper Lig'in şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe 10. haftada deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 mağlup etti. Gecenin perdesini Batshuayi açarken, diğer goller İrfan Can ve Rossi'den geldi. Bu sonuçla sarı-lacivertliler puanını maç eksiğine rağmen 20'ye yükseltti.

Süper Lig'in şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe 10. haftada deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 mağlup etti. Gecenin perdesini Batshuayi açarken, diğer goller İrfan Can ve Rossi'den geldi.

SEZONUN EN ERKEN FENERBAHÇE GOLÜ

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe' oldu. Henüz üçüncü dakikada Michy Batshuayi'nin golüyle konuk ekip 1-0 öne geçti.

Ceza sahası sol yan çizgisi yakınından kullanılan serbest vuruşta son olarak Batshuayi ayak koydu ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1. Michy Batshuayi, 2 dakika 7 saniyede golünü atarken; bu sezon Fenerbahçe'nin en erken golüne imza attı.

KALECİ GÖKHAN'DAN BÜYÜK HATA

25. dakikada İrfan Can Kahveci, ceza sahası dışından şutunu çekti. Kaleci Gökhan Akkan'ın büyük hatasında meşin yuvarlak ikinci kez Ankaragücü ağlarıyla buluştu. Bir dakika sonra Ankaragücü, Ali Sowe ile bir gol buldu; ancak VAR incelemesinin ardından ev sahibi ekibin golü iptal edildi. Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0 önde tamamlarken; İstanbul'un sarı-lacivertli ekibi, bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol atan takım oldu (15). 

ZİRVEYE YAKIN TAKİP

İkinci yarıda oyundaki kontrolünü bırakmayan Fenerbahçe, Valencia ve Pedro'yla net fırsatlardan yararlanamadı. Maçta son sözü 90+1'de Diego Rossi söyledi ve Fenerbahçe, sahadan 3-0 galip ayrıldı. Puanını 20 yapan Fenerbahçe, bir maçı  fazla Adana Demirspor'un ardından averajla ikinci sıraya yükseldi. Ankaragücü ise 7 puanda ve küme düşme hattında kaldı. 

Maçtan dakikalar: 

1'Hakemin ilk düdüğüyle müsabaka başladı

3' GOL! Fenerbahçe, Batshuayi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Lincoln'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken topu kale ağzından ağlara gönderdi.

4' Ankaragücü etkili geldi. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Taylan, arka direkteki Jese'ye göndermek istedi, son anda araya Bright Osayi-Samuel girdi.

6' Ankaragücü'nde Yasin Güreler, sol kanattan hücuma katılmak istedi ancak İrfan Can araya girerek topu taca gönderdi.

7' Fenerbahçe hızlı hücumda etkili geldi. Sol kanattan topu taşıyan Valencia çevirdi, ceza alanında Batshuayi şutunu çekmeden önce savunma araya girdi.

13' Taylan Antalyalı, savunma arkasına koşu gösteren Ali Sowe'a uzun bir pas göndermek istedi. Gustavo Henrique araya girdi.

20' Ankaragücü etkili geldi. Sol kanattan çizgiye inen Emre Kılınç'ın çevirdiği topa Ali Sowe ceza alanı içinde sert vurdu. Top üstten auta gitti.

21' Serdar Aziz'in uzun pasında savunmadan seken topu Valencia kafasıyla Batshuayi'ye indirmek istedi ancak kaleci Gökhan topun kontrolünü sağladı.

22' Fenerbahçe kendi yarı alanında hazırlık pasları yapıyor.

23' Sol kanattan Valencia'nın sürüklediği top ceza alanındaki Batshuayi'nin önünde kaldı. Batshuayi rakibinden sıyrılmak isterken dengesini kaybetti ve yerde kaldı.

25 GOL! Fenerbahçe İrfancan Kahveci ile farkı 2'ye çıkardı. Orta alanda kazanılan topa ceza sahası dışından sert vuran İrfan Can'ın vuruşu kaleci Gökhan'dan sekerek ağlara gitti.: 0-2

27' GOL! Ankaragücü Alisson ile anında cevap vererek farkı 1'e indirdi: 1-2.

29' VAR İPTALİ: VAR incelemesi sonrası atak gelişiminde Beridze'nin ofsayt olduğu gerekçesiyle Ankaragücü'nün golü iptal edildi. skor yeniden 0-2.

34' Ankaragücü, Jese ile topu bir kez daha ağlara gönderdi ancak ofsayt bayrağı havada. Pozisyon sonrası yapılan VAR incelemesinde ofsayt kararı onaylandı. 

38' Ankaragücü yine etkili geldi. Sol kanattan çevrilen topa Lincoln ters bir vuruş yaptı. Altay güçlükle topu kornere çeldi.

40' Osayi-Samuel sağ kanattan hücuma katılıp topu içeri çevirmek istedi ancak Yasin araya girip topu kornere gönderdi.

41' Fenerbahçe etkili geldi. Organize bir şekilde kullanılan köşe vuruşunda Serdar Aziz indirdi, Szalai gelişine sert vurdu. Top üstten auta çıktı.

45' Ankaragücü etkili geldi. Jese'nin sol kanattan içeri çevirdiği topa Taylan'dan önce savunma dokundu.

45' Ankaragücü'nde Kevin Malcuit, Ferdi Kadıoğlu'na yaptığı hareketin ardından sarı kart gördü.

D.A. İlk yarı sona erdi.

46' Karşılaşmanın ikinci devresi başladı.

48' Ankaragücü'nde Yasin Güreler, Bright Osayi-Samuel'e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

49' Kevin Malcuit sağ kanattan Jese'ye ortasını yaptı. Osayi-Samuel topu kafayla uzaklaştırdı.

53' Ankaragücü etkili geldi. Jese'nin derin pasında Altay ile karşı karşıya kalan Beridze, Altay'ı geçmek istedi ancak Altay topun kontrolünü sağladı.

54' Fenerbahçe' kalesini karşıdan gören bir noktada topla buluşan Beridze, Crespo'nun müdahalesi ile yerde kaldı. Karar faul.

56' Sol çaprazda topla buluşan Enner Valencia ceza alanı dışından kaleyi yokladı. Top üstten auta gitti.

57' Orta alanda Taylan Antalyalı'yı düşüren Bright Osayi-Samuel sarı kart gördü.

60' Ankaragücü'nde Oğuz Ceylan ve Chatzigiovannis oyunda. Çıkan isimler Jese ve Kevin Malcuit.

65' Fenerbahçe gole çok yaklaştı! İrfan Can'ın pasında savunma arkasına sarkan Valencia, karşı karşıya pozisyonda kaleci Gökhan'ı geçemedi.

66' Fenerbahçe'de Michy Batshuayi ve Enner Valencia oyundan alındı. Oyuna giren isimler Joao Pedro ve Diego Rossi.

67' Tolga Ciğerci, Anastasios Chatzigiovannis'i savunma arkasına kaçırmak istedi ancak yine ofsayt bayrağı havada.

68' Diego Rossi çalımlarla sol kanattan topu taşıyıp ceza alanı önündeki Lincoln'e verdi. Lincoln'un vuruşu savunmadan sekip kaleci Gökhan'da kaldı.

69' Ceza alanına girmek isteyen Ferdi Kadıoğlu, Nihad Mujakic'in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakam devam kararı verdi.

70' Ferdi Kadıoğlu yine sol kanattan ceza alanına girip topu içeri çevirdi. Top Pedro için hızlı kaldı.

72' Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci oyundan alındı. Oyuna giren isim İsmail Yüksek.

74' Fenerbahçe gole çok yaklaştı! Crespo'nun pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Joao Pedro'nun vuruşu üstten auta gitti.

77' Ankaragücü'nde Taylan Antalyalı ve Yasin Güreler oyundan alındı. Oyuna giren isimler Marlon ve Federico Macheda.

85' Ceza alanı dışında topla buluşan Anastasios Chatzigiovannis, kaleyi yokladı. Top savunmadan sekerek Fenerbahçe'de kaldı.

90+1 GOL! Fenerbahçe'de Crespo, ceza sahasına hareket eden Ferdi'yi gördü. Onun sol kanattan içeari çevirdiği topu Rossi ağlara yolladı: 0-3.

Karşılaşma sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER