© Ak Gazete 2015

Galatasaray, Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez'i resmen açıkladı

Galatasaray, Tanguy Ndombele'nin kiralık, Davinson Sanchez'in ise bonservisiyle transferi konusunda futbolcular ve Tottenham Hotspur ile anlaşma sağlandığını açıkladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, kadrosunu yeni yıldızlarla güçlendirdi.

Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez'in transferleri konusunda resmi açıklamalar geldi.

Tanguy Ndombele'yi İstanbul'a getiren sarı-kırmızılılar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP), "Profesyonel futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Futbolcunun transfer bedeli 15 milyon euro olup 2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitler ile ödenmesi konusunda anlaşılmıştır. Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3 milyon 136 bin euro sezonluk ücret ödenecektir" bildiriminde bulundu.

Dakikalar sonrasında da milli takım kampında bulunan Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez'in transferi için, "Profesyonel futbolcu Davinson Sanchez Mina ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre futbolcunun eski kulübüne 5 sezona yayılmış eşit taksitlerle 9 milyon 500 bin euro transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 4+1 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 3 milyon 200 bin euro sezonluk ücret ödenecektir" açıklaması yapıldı.

Tanguy Ndombele

Tanguy Ndombele'nin güncel piyasa değeri 22 milyon euro olarak gösteriliyor.

Tottenham Hotspur, 26 yaşındaki futbolcuyu 2019 yılında Lyon'dan 62 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı.

Tottenham'da 91 maçta sahaya çıkan Ndombele, 10 gol atıp 9 asist yaptı.

Ndombele, geçen sezonu İtalya Serie A şampiyonu Napoli'de kiralık olarak geçirdi.

Tanguy Ndombele

Davinson Sanchez

Davinson Sanchez'in 2017'den bu yana formasını giydiği Tottenham'la olan mukavelesi bu sezonun sonunda bitecekti.

27 yaşındaki futbolcu geçen sezon 24 maçta İngiliz takımının formasını giydi ve 1231 dakika sahada kaldı.

Güncel piyasa değeri ise 15 milyon euro olan deneyimli savunmacının kariyerinde toplam bonservis getirisi 47.5 milyon euro oldu.

54 kez Kolombiya Milli Takımı formasını giyen başarılı oyuncu 1 kez ağları sarsmasını bildi.

Davinson Sanchez

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER