Aynı binada 10 günde 11 yangın çıktı! Vatandaş sokakta yaşıyor...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aynı binada 10 günde 11 yangın çıktı! Vatandaş sokakta yaşıyor...
Balıkesir'in Edremit İlçesi’nde 3 katlı binada 10 gün içinde 11 kez yangın çıktı. Değişik katlarda çıkan yangınlar nedeniyle evlerini boşaltan bina sakinleri, sokakta yaşamaya başladı. Yangının çıkış nedenlerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Camivasat Mahallesi Gazi Caddesi 29’uncu Sokak’ta bulunan 3 katlı bir apartmanda, 10 günde 11 kez yangın çıktı. İlk olarak 10 gün önce elektrik ve su saatlerinde çıkan yangında maddi hasar meydana geldi. Bu yangının ardından, binanın değişik katlarında her gece yangın çıktı. Son yangın ise bugün sabaha karşı çıktı. Yangınlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Büyük panik yaşayan 3 dairede oturan 8 kişi, evlerini boşaltıp sokakta yaşamaya başladı.

MAĞDURLARDAN CHP'Lİ BELEDİYEYE İSYAN

Yangından kurtarabildikleri ve komşularının verdiği eşyalarla sokakta yaşamaya başladıklarını söyleyen Nuray Çiçek, "En azında bir çadır istiyoruz. Komşularımız yatak yorgan, mutfak eşyası verdiler ve sokakta bir mutfak ve yatacak yer oluşturduk. Birisi 1 buçuk, birisi 2 buçuk yaşındaki çocuklar büyük yangınların birisinde balkondan aşağı atlayarak itfaiyeciler tarafından kurtarıldı. Bu yangınların nedenini bulsunlar, sorunu çözsünler. Ya kendimize kalacak başka bir yer bulalım, ya da sorun çözülsün ve evimize girelim. Para pul istemiyoruz, yangınların nedenini bulsunlar, biz de evlerimizde kalmaya başlayalım. Sokakta rezil olduk. Sularımız ve elektriklerimiz kesik. Banyo yapamıyoruz ve pislik içindeyiz. Belediyemiz nerede?" diyerek CHP'li Edremit Belediyesi'ne isyan etti. 

’ARTIK EVİMDE UYUMAK İSTİYORUM’

Tüm resmi kurumlara müracaat ettiklerini söyleyen apartman sakinlerinde 38 yaşındaki Arzu Topal ise, "Bize bir elektrik kontağından, bir kundaklamadan yangının çıktığını söylüyorlar. İlk olarak su saatleri patladı. Bodruma kıvılcım düşmüş. Büyük yangın çıktı. Ne para, ne eşya hiçbir şey istemiyoruz. Bu yangınları durdurun. Sefil durumdayız, her tarafımız is, pislik içinde. Eve mandal almaya çıktım. Birden alevler çıktı. Kapılar kilitlendi. Bir şok yaşadım, duvarlar alev alev. Ya içeride yansaydık, onu bekliyorlar? Bunun vebalini nasıl ödeyecekler? Bir haftadır her gün yangın çıkıyor ve bir haftadır artık binaya hiç giremiyoruz. Komşularımız yemek getiriyor. Sefil olduk. Küçük çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Ben artık evimde uyumak istiyorum. Bu yangınlar neden oluyor?" diye konuştu.



Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, "10 gündür bu binada yangınlar çıktığını biliyoruz. Yangınların çıkış nedenleri İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından titizlikle araştırılıyor. Bu konuyla ilgili soruşturmamız devam ediyor" şeklinde konuştu.

SON 2 YANGIN İÇİN KUNDAKLAMA İDDİASI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Edremit İtfaiye Gurup Amiri Mustafa Bilgiç ise şunları söyledi:

"10 gün içinde 11 kez yağın çıktı. Bu yangınları tutanak altına aldık. Her gece yangın çıkan binada bu gece yangın çıkmazken, sabah saat 07.00 civarında büyük bir yangın daha çıktı. Apartmanda çıkan son 2 yangının kundaklama olduğuna dair tutanaklar tuttuk ve yetkililere bildirdik. Bu sabahki yangının yatak odasındaki gardıropta bulunan giysilerden ve ahşap kapı çerçevelerinden başladığını biliyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor." 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akıncı masalıÖnceki Haber

Akıncı masalı

Kritik uyarı: Kuşatılıyoruz, işgale hazırlanıyorlar!Sonraki Haber

Kritik uyarı: Kuşatılıyoruz, işgale hazı...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar