FETÖ'de kanlı hesaplaşma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ'de kanlı hesaplaşma
FETÖ’nün işadamlarından toplanan himmeti zimmetine geçirmekle suçladğı Volkan Savaş, örgütün firari bölge sorumlu imamı Oğuz K.’nin talimatı ile FETÖ tetikçilerince vuruldu.

FETÖ'de kanlı hesaplaşma

 

Yaklaşık 1 milyon lira himmet için yaşanan kanlı hesaplaşmayla ilgili 3 tetikçi yakalandı, biri aranıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün işadamları yapılanması çerçevesinde faaliyet gösteren FİADER isimli derneğe yönelik soruşturma tamamlandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucu 55 sayfalık iddianame hazırlandı. Sabah'ta yer alan habere göre, Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim'in hazırladığı iddianamede himmet yüzünden silahların çekildiği bir olaya da yer verildi. aracına el konuldu İddianameye göre, himmet toplayan iş adamı Volkan Savaş örgüt tarafından yaklaşık 1 milyon TL'lik himmeti zimmetine geçirmekle suçlandı. Örgüt himmeti almak istediği işadamının önce Küçükçekmece'deki evine adam gönderip lüks aracına örgüt adına el konuldu. Kalan parayı ödemesi hususunda tehdit edilen işadamı, Florya'da kolej sahibi ve örgüt yöneticisi Çağrı Koçak tarafından tehdit edildi. Para ödenemeyince örgütün firari bölge sorumlu imamı "Talha" kod Oğuz K. tarafından Volkan Savaş'ın vurulması için talimat verildi. Oğuz K. "Hizmet hareketini zor durumda bıraktı. Hizmet döngüsünü bozdu, bu yaptığı dinde cezası el ve ayaklarının kesilmesidir" dedi. Oğuz K.'nin 'vurun' talimatını Çağrı Koçak tetikçilere iletti. Volkan Savaş, 19 Şubat 2016'da Bağcılar'da Mahmut Y., isimli FETÖ'cünün işyerine götürülerek baldırından, hastaneye götürülürken araç içerisinde ise karın boşluğundan silahla vuruldu. Olayla ilgili FETÖ imamının azmettirdiği 3 şüpheli yakalanırken bu şüphelilerden Erdoğan D. ve Turgay Y, adam öldürmeye ve yağmaya teşebbüs suçlarından tutuklandı, Zülfikar Z., adli kontrolle serbest kaldı. Tetiği çektiği iddia edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan Engin A. ise her yerde aranıyor.

 

"BENİ FETÖ VURDURDU"

İddianamede ifadesine yer verilen Volkan Savaş, "Bu vurdurma olayı cemaat içindeki imamlardan fetva alınarak yapılmıştır" dedi.İddianamede, şüpheliler hakkında FİADER isimli dernek çerçevesinde gerçekleştirdikleri örgütsel faaliyetin yanı sıra himmet yüzünden adam vurdurmak suçlamasından da ceza istendi. FETÖ imamı Oğuz K.'nin yurtdışına çıkacağına ilişkin bir örgüt üyesine yazdığı mektup iddianameye konuldu. Bu örgüt imamının; Konya, Hollanda ve Antalya'da da daha önce görev yaptığı FİADER'deki bütün himmet organizasyonunu bizzat tertiplediği kaydedildi.

 

AĞIR CEZA'DA GÖRÜLECEK

Aralarında Volkan S.'yi vuran şüphelilerin de bulunduğu 36 şüpheli; "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak", "Örgüt faaliyeti çerçevesinde silahla, birden fazla kişiyle birlikte işyerinde yağmaya teşebbüs", "Silahla kemik kırığı meydana gelecek şekilde yaralama", "Silahla birden fazla kişiyle birlikte zincirleme şekilde tehdit ve bu suçlara azmettirme, ruhsatsız ateşli silah bulundurmak" ve "Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım" suçları kapsamında Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe ilk galibiyetini aldıÖnceki Haber

Fenerbahçe ilk galibiyetini aldı

Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah suçlamaSonraki Haber

Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah suçlama

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar