Katar’ın Ankara Büyükelçisi: Gerçek dostumuzu gördük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Katar’ın Ankara Büyükelçisi: Gerçek dostumuzu gördük
Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek el-Şafi, bazı Körfez ve Arap ülkelerinin aldıkları kararları ve Türkiye’nin bu süreçte verdiği desteği değerlendirdi. Büyükelçi, Cumhurbaşkan Erdoğan’ın açıklamalarının ve süreçte takındığı tavrın çok önemli ve olumlu olduğunu söyleyerek “Gerçek dostumuzu gördük” dedi.

 

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek el-Şafi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Yemen’in 5 Haziran’da ülkeleriyle ekonomik ve diplomatik tüm ilişkileri kesmelerinin ardından yaşanan krizi Hürriyet Gazetesi'ne değerlendirdi. Katar’la komşu ülkeler arasında diyalog kanallarının açık olmasına karşın bir sabah uyandıklarında alınan kararla karşılaştıklarını, ortaya konulan gerekçelerin bir zemini olmadığını söyleyerek “Böyle bir mübarek ayda, Müslüman ülkeden böyle bir harekette bulunmalarını hiç beklemiyorduk” dedi. El-Şafi, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın sadece iki ay önce Katar’ı ziyaret ettiğini ama bugün tartışılan konularla ilgili hiçbir söylemediğini aktarırken, bunalımın başlamasında bu yana 10 gün geçmesine karşı hala ne tür şartlar öne sürüldüğünü öğrenemediklerini söyledi. Büyükelçi, sürekli ‘Biz Körfez İşbirliği Konseyi içinde çözüm aramaya çalışıyoruz’ diyorlar ama elde ne var konuşalım,” diyerek ülkesinin masaya oturma konusuna uzak olmadığını kaydetti. Türkiye’nin bu süreçte Katar’a verdiği destek konusunda da görüşlerini ileten Büyükelçi, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve süreçte takındığı tavrın çok önemli ve olumlu olduğunu söyleyerek “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutumu onurlu bir tutumdur. Gerçek dostumuzu gördük. Böyle bir desteği bize ancak Türkiye gibi büyük bir medeniyeti olan, kültürü ve tarihi olan bir ülke verebilirdi. Türkiye’nin yanımızda durması bizim için çok büyük bir onurdur” dedi.

 

ORTAK KOMİSYON KURULDU

Katar’ın süt ve süt ürünleri gibi acil ve günlük gereksinimlerinin karşılanması için Türkiye ve Katar ekonomi bakanlıkları arasında bir komisyon kurulduğu bilgisini veren Büyükelçi, Katar’ın önde gelen şirketlerinin bu komisyon aracılığıyla Türk ürün ve üreticilerine ulaşabildiğini belirterek şunları söyledi: “Türkiye bu konuda çok yardımcı oldu. Bizim şirketlerimiz geldi. Ağırlıklı olarak süt ve süt ürünleri satın aldılar. Çünkü bu ürünler daha önce Suudi Arabistan’dan geliyordu. Abluka kararı ayıptır. Katar küçük ülke değil, istediğini başka piyasadan alır getirir. Ama mesele bu değil; abluka ile iki taraftaki sosyal ilişkiyi kırdılar. Türk yetkililer bize ‘Tüm piyasamız size açıktır. Ne isterseniz vermeye hazırız’ dediler. Bizim şirketlerimiz de istedikleri ürünleri satın alabildiler. Bundan minnettarlık duyuyoruz.”

 

TÜRK ÜSSÜ BÖLGENİN GÜVENLİĞİ İÇİN

Son gelişmeleri Hürriyet’e değerlendiren diplomatik kaynaklar ise Türkiye’nin Katar’la askeri üs anlaşmasını yaşama geçiren Meclis onayının, Körfez bölgesinde oluşturulmak istenen denklemi bozduğunu ve Katar’ın yalnız olmadığı mesajının tüm taraflara verildiğini bildirdiler. Katar’daki Türk üssünün bölgenin güvenliğine dönük olduğunun tüm taraflara iletildiğini anlatan kaynaklar, bölgedeki gerginliğin daha uzun süre sürebileceğini de kaydettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fener’in kocaman planı Robben .Önceki Haber

Fener’in kocaman planı Robben .

FETÖ’nün Gandi’siSonraki Haber

FETÖ’nün Gandi’si

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar