Türkiye balistik füze denemesi yaptı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye balistik füze denemesi yaptı!
Roket 2018 Mart ayında Sinop'taki füze test alanında Çok Namlulu Roketatar füze ve roket kıta atışlarıyla Bora taktik balistik füzesi testlerini gerçekleştirdi.

 

Türkiye balistik füze denemesi yaptı!

 

Füze denemelerinin yapıldığı bölgede Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı güvenlik önlemleri almış, ttışların yapıldığı saatlerde bölgeye giriş ve çıkışlar polis tarafından kapatılmıştı. Aynı zamanda balıkçıların denize açılması yasaklanmıştı.   06-08 Mart tarihleri arasında icra edilen testler, Milli Savunma Bakanlığına devri yapılan eski radar üssünde konuşlanan füze test atış alanında gerçekleştirildi.     Atışlar, soğuk savaş yıllarında ABD tarafından Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne (SSCB) karşı dinleme amaçlı kurulan ve 1992 yılında kaldırılan Sülükgölü mevkisindeki eski radar üssünde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yüzde 35,5 ile en büyük hissedarı olduğu Roketsan tarafından yapıldı. 

  KAAN (Bora) Füzesi'nin menzili 280 kilometreye kadar çıkabiliyor   

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve üretilen KAAN Füzesi, ordu etki sahası içerisinde yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü oluşturmakta.   KAAN Füzesi; zamanında, doğru ve etkili ateş gücü yaratarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlamaktadır. Füze, ROKETSAN üretimi KAAN Silah Sistemi ile entegrasyon için uygun ara yüze sahip diğer platformlardan fırlatılabilmekte.     MİLLİ İMKANLARLA KARADAN KARAYA GÜDÜMLÜ FÜZELER KAAN Projesi kapsamında uzun menzilli karadan karaya güdümlü füzeler, fırlatma araçları, komuta kontrol araçları ve bakım araçları milli imkan ve kabiliyetler kullanılarak tasarlandı ve üretildi. Kazanılan tüm bu imkan ve kabiliyetlerle hassas şekilde hedefine ulaşabilen, yüksek vuruş gücüne sahip, güvenilir, lojistik desteklenebilirliği yüksek bir uzun menzilli füze ve silah sistemi elde edilerek, Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırıldı.  

  Teknik Özellikler

Çap 610 mm Ağırlık 2.500 kg Güdüm Küresel Konumlama Sistemi (KKS) Destekli Ataletsel Navigasyon Sistemi (ANS) Kontrol Elektromekanik Tahrik Sistemli Aerodinamik Kontrol Yakıt Tipi Kompozit Katı Yakıt Harp Başlığı Tipi Tahrip, Parça Tesirli Harp Başlığı Ağırlığı 470 kg Tapa Tipi listik Test Füzesi) Tuz Gölü’nde deneniyor


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Menbiç operasyonunun ilk safhası başladı'Önceki Haber

'Menbiç operasyonunun ilk safhası başlad...

Cumhur İttifakı açık ara önde!Sonraki Haber

Cumhur İttifakı açık ara önde!

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar