ABD sınırımıza yığınak yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD sınırımıza yığınak yapıyor
ABD, Kuzey Irak’a asker, silah ve cephane sevkiyatını son 3 günde artırdı. ABD muhtemel Türkiye, İran ve Irak operasyonuna karşı Barzani’yi korumak istiyor.

ABD sınırımıza yığınak yapıyor

 

Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında Münbiç’e ilerleyen Türk askerine karşı PKK/PYD’yi korumak için mevzilere ABD bayrağı çeken Pentagon, benzer bir kalkan projesine Barzani için hazırlanıyor. ABD, 25 Eylül’de korsan referanduma imza atan Mesud Barzani’nin işgalindeki bölgelere yönelik Irak-Türkiye ortak operasyonuna karşı hazırlıklarını artırdı. Mahmur, Zaho, Zemmar, Kerkük ve Kesik bölgelerine asker, cephane ve zırhlı sevk eden Pentagon, Harir ve Hevler üslerine ise füze, helikopter ve insansız hava aracı (İHA) yüklü konteynerler gönderdi.

 

ABD Türkiye sınıra asker yığıyor! Neler oluyor?

 

TIR'LAR DOLUSU CEPHANE

ABD ordusu Erbil ve Soran civarındaki Hevler ve Harir’e TIR’lar dolusu cephane ve mühimmat istifliyor. Gönderilen silahlar arasında tanksavar ve uçaksavarların yanında füze ve helikopter bile var. Bunlara ek olarak Pentagon, bölgeye üzerinde roket de taşıyabilen insansız ‘Predator’ araçlarından da bol miktarda sevk etti. Kuzey Irak’a yönelik bir harekât ihtimaline karşı ABD’ye ait İHA’lar da sürekli gözlem uçuşu yapıp istihbarat topluyor.

 

İlgili resim

 

BÖLGESEL SAVAŞ HAZIRLIĞI

Kuzey Irak merkezli ABD yığınağını Yeni Şafak’a değerlendiren Irak ordusundan emekli bir general, “Bu çapta bir sevkiyat ancak bölgesel savaş hazırlığı olabilir” dedi. “Suriye’de PYD’yi 2,5 yıldır silahlandıran ABD, Irak’ta ise Türkiye ve İran sınırlarına kendi askerlerini yerleştirecek” diyen Iraklı general, ABD’in ayrıca Kerkük’e de özel önem atfettiğini söyledi. ABD’nin 2011 yılında çekilme kararı aldığı Irak’a 2014 yılında DEAŞ’la mücadele bahanesiyle yeniden asker gönderdiğini hatırlatan general, 8 ay önce 3 bin 700 civarında olan ABD’li asker sayısının son sevkiyatlarla 3 katına çıkarılarak 10 bini geçtiğini kaydetti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teröre karşı yapay zeka!Önceki Haber

Teröre karşı yapay zeka!

3 kapıya operasyonSonraki Haber

3 kapıya operasyon

Yorum Yazın

15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar