Azerbaycan'a operasyon! Valiye suikast, yangınlar, elektrik ve su kesintileri, metrolar devre dışı...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Azerbaycan'a operasyon! Valiye suikast, yangınlar, elektrik ve su kesintileri, metrolar devre dışı...
Türkiye'ye TANAP'ın tamamlanmasının ardından gaz sevkiyatına başlamasının ardından Azerbaycan'a bir operasyon yapılıyor. Operasyonun arkasındaki güçlerin FETÖ ve CIA olduğu iddia edilirken son bir kaç günde ülkenin ünlü valisine suikast gerçekleştirildi, elektrik santralinde patlamayla ülke karanlığa gömüldü, sular kesildi, metrolar durdu ve tedavi merkezlerinde yangın çıktı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk resmi yurtdışı ziyaretini de ülke Azerbaycan'a yapacak.

 

Azerbaycan'a operasyon! Valiye suikast, yangınlar, elektrik ve su kesintileri, metrolar devre dışı...

 

Türkiye'ye TANAP'ın tamamlanmasıyla gaz sevkiyatına başlanmasının ardından Azerbaycan'a bir operasyon yapılıyor. Operasyonun arkasındaki güçlerin ise FETÖ ile CIA olduğu iddia ediliyor.

Azerbaycan'ın Mingeçevir kentinde yer alan Mingeçevir Elektrik Santrali’nde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından santralde çıkan yangın sebebiyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisinden bir süre sonra ülkenin başkenti Bakü'de de sular kesildi. Metro hatları devre dışı kalırken, bazı ana yollarda trafik durma noktasına geldi. Elektrik kesintisinin ardından artan enerji yükü devlet hastanelerinde jeneratörlerin devre dışı kalmasına neden oldu. Sosyal medyada tepkilerini gösteren Azerbaycanlılar ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını söylediler.

 

ÜLKEDE NELER OLUYOR?

METRO DURDU, ELEKTRİK VE SULAR KESİLDİ, JENARATÖRLER ÇALIŞMADI

Azerbaycan'ın Mingeçevir şehrinde faaliyet gösteren ülkenin en büyük elektrik şantiyesi ‘Azerbaycan' İES 6-cı enerji bloğunda meydana gelen patlama ve yangın sonucu ülke genelinde elektrik kesintileri meydana geldi.

Elektrik kesintisine bağlı olarak metro hatları çalışmadı. Metro hatlarını kullanamayan Azerbaycanlılar ülkenin ana yollarında yoğun trafiğe neden oldu.

Devlet hastanelerinin elektrik kesintilerinin ardından devreye soktuğu jeneratörler aşırı yoğunluk sonucu devre dışı kaldı.

Rus elektrik şirketi Inter RAO’nun, acil durumlarda karşılıklı yardım anlaşması kapsamında Azerbaycan’a elektrik sevkiyatına başladığı belirtildi.

Elektrik kesintisinden bir süre sonra ülkede su kesintisinin de yaşandığı belirtildi. Önceki gece saatlerinde Bakü'den suların kesildiği haberi iletildi.

 

TEDAVİ MERKEZİNDEN YANGIN ÇIKTI

2 Mart'ta Azerbaycan'da bir madde bağımlılığı tedavi merkezinde çıkan yangında en az 26 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Yerel kaynaklar ölü sayısını 30 olarak olarak aktardı.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Hatayi ilçesinde bulunan devlete ait Uyuşturucu Tedavisi Merkezinde yangın çıktı.

Açıklamaya göre, olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi ve yangın söndürüldü.

Yerel basındaki haberlerde yangında 30 kişinin öldüğü aktarıldı.

 

HASTANELERDE JENERATÖRLER ÇALIŞMADI 

Hastanelerde jeneratörler çalışmadı Azerbaycan İçişleri Bakanlığı ve Devlet Güvenlik Servisi tarafından açıklamaya göre Gence ilinin valisi Elmar Veliyev akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Yapılan açıklamada ağır yaralanan Veliyev, saldırıdan sonra hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı bildirildi.

 

VALİYE SUİKAST

Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti olan Gence İli Valisi Elmar Veliyev’in silahlı saldırıya uğraması sonucu yaralandığı öğrenildi.

Saldırının failinin daha önce de valiyi tehdit eden Yunus Seferov (35) olduğu belirlendi. Şüpheli, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken olay yerinde 3 kovan bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov ise Veliyev'in durumunun iyi olduğunu söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Neydi acaba şehidimin son sözleriÖnceki Haber

Neydi acaba şehidimin son sözleri

Gamze Özçelik'ten Berna Laçin'e sert tepki: Madem bilmiyorsun, kibrini bulaştırıp durma!Sonraki Haber

Gamze Özçelik'ten Berna Laçin'e sert tep...

Yorum Yazın

Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar