Bilgilerinizi Amerika'ya vermeyin: TÜBİTAK'tan güvenli e-posta ve toplantı hizmeti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bilgilerinizi Amerika'ya vermeyin: TÜBİTAK'tan güvenli e-posta ve toplantı hizmeti!
E-posta, bulut servisi, adres defteri, görüntülü konferans ve anlık mesajlaşma konusunda Türkiye güvenli bir platforma kavuştu: Safir Posta!

Bilgilerinizi Amerika'ya vermeyin: TÜBİTAK'tan güvenli e-posta ve toplantı hizmeti!

Askeri ihtiyaçlara yönelik yürütülen güvenli mesajlaşma platformlarından edinilen tecrübelerle kurumsal ihtiyaçları karşılayacak e-posta platformu hizmet vermeye başladı.

TÜBİTAK BİLGEM tarafından 2008 yılından itibaren yürütülen farklı tip askeri mesajlaşma projelerinden edinilen tecrübe ve birikim, kurumsal ihtiyaçları karşılamak üzere mesajlaşma sistemleri özelinde yeni bir ürüne dönüştü.

TÜBİTAK BİLGEM Mesajlaşma Sistemleri ekibi tarafından kurumsal ihtiyaçların karşılanması amacıyla geliştirilen Safir Posta, kişisel kullanım ile ticari ve kamu kurumlarının istifadesine sunuldu. Platform, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı altyapısında hizmet vermeye başladı.

Safir Posta, TÜBİTAK BİLGEM tarafından kamu paydaşları ve ticari kuruluşlara güvenli e-posta platformu üzerinden servis alma imkanı sağlanması amacıyla TÜBİTAK iç destekli proje olarak hayata geçirildi.

Ürün, e-posta servisi, dizin sunucu servisi, paylaşımlı takvim, adres defteri, video konferans, iş takip servisi (to-do list), anlık mesajlaşma (chat) ve güvenli bulut depolama hizmetleri gibi çeşitli entegrasyonlarla son kullanıcının hayatını kolaylaştırarak ihtiyaçlara hızlıca cevap verecek şekilde tasarlandı.

VERİLERİ UÇTAN UCA ŞİFRELİYOR

Safir Posta, özellikle kritik altyapılarda kullanılabilecek kimlik doğrulama, inkar edilemezlik, veri bütünlüğü ve güvenliğini uçtan uca koruyan şifreli ve imzalı mesajlaşma yeteneklerini de ürün paketinde sunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yayımlanan ve kamu kurumlarının bilgi teknoloji dönüşümlerinde rehber niteliğinde olan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi'nde belirtilen 'Mesajlaşma Uygulamasının Seçim Kriterleri'nde 'güvenlik' ve 'yerlilik' vurgusu ön plana çıkıyor.

TÜBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen Safir Posta çözümü ile üst düzey bilgi güvenliği yerli ve milli mühendislik yetenekleriyle sağlanıyor. Safir Posta'nın kamu kurumları ve özel paydaşlarda yaygınlaştırılması faaliyetlerine devam ediliyor.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Önce yazdı sonra sildi! CHP'li Bekaroğlu İnönü ve Atatürk'e faşist dediÖnceki Haber

Önce yazdı sonra sildi! CHP'li Bekaroğlu...

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 'Şehir Hastanesi' zulmü sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdiSonraki Haber

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin '...

Yorum Yazın

Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar