Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göçmenlerle ilgili sözleri Yunan basınında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atina'dan gelen açıklamalara tepki gösteren Erdoğan'ın ifadeleri, Yunanistan'da gündem oldu. Yunan hükümeti, "AB'nin de sınırlarını koruyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in göçmenler konusunda Türkiye'yi suçlamasına yanıt verdi.

Erdoğan, Miçotakis'in göçmen krizinde sorunun Türkiye'den kaynaklandığına dair açıklamasına "Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek gerçekten nankörlüktür." diyerek tepki gösterdi.

"KAPILARI AÇARIZ" SÖZLERİ YUNANİSTAN'IN GÜNDEMİNDE

"Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem." şeklinde konuşan Erdoğan'ın sözleri, Yunan basınında alarma neden oldu.

Yunan hükümetinden gelen açıklamayı aktaran Kathimerini gazetesi, "Yunanistan, hukukun üstünlüğü ile yönetilen bir Avrupa devletidir. Kendi sınırlarını koruyor." ifadesini paylaştı.

AB'YE MESAJ: SİZİN SINIRLARINIZI KORUYORUZ

Haberde, Yunan sınırlarının aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) sınırları olduğu belirtilerek, Brüksel'e "Sizin de sınırlarınızı koruyoruz." şeklinde mesaj verilmeye çalışıldı.

Yunan hükümeti sözcüsü Yiannis Economou, olası mülteci akınına "kararlılıkla yanıt vereceklerini" söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın göçmenlerle ilgili sözleri Yunan basınında #1

ERDOĞAN'IN MÜLTECİ KONUSUNDAKİ AÇIKLAMASI

Erdoğan, söz konusu basın toplantısında, yaklaşık 5 milyon mülteciye ev sahipliği yaptıklarını belirtmiş, "Bunun 4 milyona yakını sadece Suriye... Irak var, Afganistan var vesaire... 5 milyona yakın mülteciyi ülkesinde ağırlayan, onlara ev sahipliği yapan bir ülkeye 'mülteci sorunu Türkiye'den kaynaklanıyor' demek nankörlüktür." şeklinde konuşmuştu.

"MÜLTECİLERİ ÖLÜME MAHKUM EDEN ÜLKE YUNANİSTAN'DIR"

"Hepsinden öte Ege'de, Akdeniz'de mültecilerin botlarını şişleyerek onları ölüme mahkum eden ülke Yunanistan'dır." diyen Erdoğan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullanmıştı:

"DÜRÜST DAVRANMIYORLAR"

"Elimizde bütün belgeler var. Çoluk çocuk demeden o botları şişleyerek, bazen kendi kıyı emniyeti, adı emniyet, ve oradan süratle geçmek suretiyle o botları devirerek batıran ve ölüme o insanları mahkum eden yine Yunanistan. Neyi konuşuyorum ben? Tamamıyla ne yazık ki Miçotakis de avanesi de yalanla gün geçiriyorlar, dürüst davranmıyorlar, dürüst davranmadıkları için de bölgede güven telkin etmiyorlar.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ın göçmenlerle ilgili sözleri Yunan basınında #2

"DÜNYAYI ALDATABİLİRSİNİZ AMA TÜRKİYE'Yİ ALDATAMAZSINIZ"

Şu an itibarıyla da hala sürekli elimizde bütün belgeler var, video kayıtları var. Nasıl Ege'de, Akdeniz'de bu mültecileri, bu düzenli, düzensiz göçmenleri o sulara gömdüklerinin belgeleri var elimizde. Bunu dünyaya anlatmak suretiyle dünyayı aldatabilirsiniz ama Türkiye'yi aldatamazsınız."

 

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karamollaoğlu'ndan Sözcü, Cumhuriyet ve avanelerine tokat: Bu bana göre abartıldıÖnceki Haber

Karamollaoğlu'ndan Sözcü, Cumhuriyet ve...

Diyanet’ten cemaatle namazda mesafe kuralını kaldıran genelgeSonraki Haber

Diyanet’ten cemaatle namazda mesafe kura...

Yorum Yazın

Peygamber efendimizi hedef almışlardı: Leman hakkında iddianame hazırlandı! 6 yöneticiye hapis istemi
Son dakika: CHP'de kriz! 4 isim ihraç talebiyle disipline sevk edildi
Son dakika: CHP'nin tüm ilçe kongreleri durduruldu!
CHP kongresini iptal ettiren Özlem Erkan CHP üyesi çıktı! İmamoğlu ve Çelik’le bir arada
Özgür Özel'den Gürsel Tekin'in randevu talebine ret!
Kassam Tugayları, İsrail'e "Musa'nın Asası" operasyonu başlattı
CHP'de yeni gelişme: Barış Yarkadaş disipline sevk edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu denilen gaddarın kıyımına sessiz kalamayız
Avcılar ve Beşiktaş belediyelerine operasyon: 7 gözaltı kararı
100 yıllık CHP’yi bile ele geçiren yüzyılın yolsuzu
Gürsel Tekin CHP'den ihraç edildi
Özgür Özel'den son dakika açıklaması: Gürsel Tekin'i partiden ihraç ettik
Devlet Bahçeli: Cumhuriyet Halk Partisi havlu atmıştır
CHP MYK Özgür Özel başkanlığında olağanüstü toplanıyor
Gazeteci Nedim Şener’in İmamoğlu ve Başsavcı Gürlek ile ilgili açıklamaları büyük ses getirdi
Adalet Bakanı Tunç'tan belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili açıklama: Soruşturmalar siyasi değil
CHP İstanbul İl Kongresi iptal edildi, yönetim görevden alındı
Özgür Özel'e ait dokunulmazlık dosyası Meclis'e sunuldu
Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'ten çarpıcı açıklamalar: 100 yılın en büyük yolsuzluk dosyası! Beyanı delillendirmeden kimseyi tutuklamıyoruz
Özgür Özel’den Sinop Test Merkezi’nin taşınması çağrısı: ''Füze sesleri balıkları korkutuyor''

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar