Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: "30 kilometrelik bir kanalın açılması depreme sebep olmaz" .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara depremine karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen panelde konuştu. Üşümezsoy, Kanal İstanbul ile ilgili, "30 kilometrelik bir kanalın açılması depreme sebep olmaz. " ifadelerini kullandı..

şener üşümezsoy kanal istanbul ile ilgili görsel sonucu

Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara depremine karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen panelde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi "Marmara Bölgesi'nin Depremselliğinde Büyükçekmece ve Civarının Önemi" paneline ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda düzenlenen panelin konuşmacısı Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, beklenen Marmara depremi ve Büyükçekmece'nin önemi hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. İlhan Osmanşahin'in yaptığı deprem paneli Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. En çok tartışılan konuların başında gelen deprem konusunda gerçekleştirilen panele vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

"30 KİLOMETRELİK BİR KANALIN AÇILMASI DEPREME SEBEP OLMAZ"
Kanal İstanbul Projesi'ne değinen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Kanal İstanbul'u en iyi bilen kişiler benim arkadaşlarım yapılan projeyi onlar yaptılar ve İspanyollara da danışmanlık yapılmıştı. Zemin dediğimiz Küçükçekmece Göl'ü kuzeyinde Sazlıbosna'dan kıyıya kadar Karaburun'a kadar giden kesimde zeminin büyük bir alanı sağlam kayalar sayılacak kesimden. 30 kilometrelik bir kanalın açılması depreme sebep olmaz, ikincisi zaten böyle büyük bir deprem yok, deprem olacak diyenler aslında bölgeyi imara açılmayı planlayanlar. Yerel sular açısından bu kanal için iyice betonla kaplanırsa su sızdırmaz. Sazlıbosna'ın kuzeyindeki alan Avcılar'dan, Beylikdüzü'nden daha sağlam bir bölge yani kanalın yapılacağı alan" dedi.

Üşümezsoy, "İstanbul'da 99 depreminde Yalova- Çınarcık kıyısında bir deprem bekleyebilirdik ama 1894'de orası kırılmış, 1912'de Tekirdağ- Silivri kırılmış kırılmayan bir tek kesim Kumburgaz çukurundaki 35 kilometre. Burada en kötü senaryolar bu kırılmayan kesimin 50 veya 70 kilometre Silivri çukuruyla Çınarcık çukuru arasında 7.2'lik depremi herkes söylüyor. O fayın doğu kesimindeki fay olmadığı için yalnızca Kumburgaz'daki bu fay var. Kumburgaz'daki fay başlıyor Yunanistan'a kadar gidiyor, Yalova- Çınarcık'taki fay İzmit'ten çıkarak Bandırma'ya doğru gidiyor ortada Büyükçekmece'den Tuzla'ya kadar giden kesimde bir fay yok. İstanbul'un bu bölgesi o açıdan rahat" şeklinde konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İtiraf geldi: Türkiye'ye boyun eğdiremedikÖnceki Haber

İtiraf geldi: Türkiye'ye boyun eğdiremed...

Bu uşağa oy verdiniz, dersini ne zaman vereceksiniz?Sonraki Haber

Bu uşağa oy verdiniz, dersini ne zaman v...

Yorum Yazın

Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar