Facebook sizi takip ediyor! Bunu engellemek sizin elinizde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Facebook sizi takip ediyor! Bunu engellemek sizin elinizde
Facebook ziyaret ettiğiniz tüm web sitelerini takip ediyor. Ancak sosyal medya devinin bu hareketleri takip etmesini engellemek mümkün. Facebook’un sizi takip etmesini engellemek için yapmanız gerekenler haberimizde.

Facebook Beni Kimler Takip Ediyor Nasıl Öğrenirim? - Negatif.net

Facebook’un geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği gizlilik özelliklerini henüz kullanmaya başlamadıysanız, şimdi tam sırası diyebiliriz. Facebook Dışı Hareketler olarak adlandırılan bölümde ziyaret ettiğiniz web siteleri, izin verdiğiniz uygulamalardaki tüm işlemleriniz Facebook tarafından izleniyor ve takip ediliyor.

Bahsi geçen gizlilik özelliği sayesinde geçmişteki verilerinizi paylaşan web sitesi ziyaretlerinizi ve uygulama izinlerinizi temizleyebilirsiniz. Ayrıca isterseniz Facebook Dışı hareketleri gelecekteki takipler içinde kaldırabilirsiniz. Yani Facebook’un size dair web sitelerden gelecekte de edineceği verileri kapatabilirsiniz. Bu sayede Facebook’un size gösterdiği hedeflenmiş reklamları da kapatmış olursunuz.

FACEBOOK DIŞI HAREKETLER ARACILIĞIYLA VERİLERİNİZİ YÖNETİN

Facebook Business kullanarak, uygulamaların ve web sitelerin Facebook’a hangi verilerinizi gönderdiğini görebilirsiniz. Buradan, hesabınızdaki bilgileri temizleyebilir ve hesabınızdan gelecekteki "Facebook dışı hareketleri" kapatabilirsiniz. Bunu tüm uygulamalar ve web siteleri için kontrol edebileceksiniz, böylece arama etkinliğinizi artık Facebook ile paylaşamayacak.

Başlamak için Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar >  Facebook Bilgileriniz > Facebook Dışı Hareketler bölümüne gidin  . Buradan, Facebook Dışı Etkinliğinizi yönetebilir, tüm geçmişi temizleyebilir ve hesabınızdaki gelecekteki etkinlikleri kapatabilirsiniz.

FACEBOOK DIŞI HAREKETLERİ KAPATTIĞINIZDDA NE OLACAK?

Facebook Dışı Hareketleri temizlediğinizde Facbook, uygulamaların ve web sitelerin sizinle ilgili tanımlayıcı bilgileri ortadan kalkar. Bu Facebook’un hangi web siteleri ziyaret ettiğinizi veya neye baktığınızı bilemeyeceği anlamına geliyor. Bu sayede hedeflenmiş reklamlar görmeyeceksiniz.

FACEBOOK’TA GİZLİLİĞİ GELİŞTİRMEK İÇİN BAŞKA NELER YAPILABİLİR?

Facebook'ta hangi reklamları kontrol etmek istiyorsanız, mobil uygulamadan veya bilgisayarınızdan Ayarlar'a gidin ve Reklam Tercihleri'ni seçin.

Reklamverenler ve İşletmeler altında, Facebook'a yüklenen ve bilgilerinizi içeren bir listeyi kullanarak hangi reklamcıların reklam yayınladığını görebilirsiniz.

Ayrıca Reklam Ayarları'na gidebilir ve ortaklardan gelen verilere dayalı reklamları, başka yerlerde gördüğünüz Facebook Şirket Ürünlerindeki etkinliğinize dayalı reklamları ve sosyal eylemlerinizi içeren reklamları kapatabilirsiniz. Ancak, bunu yapmak hiçbir veriyi silmez ve yine eskisi gibi aynı sayıda reklam görürsünüz. Facebook dışı etkinlik özelliği, verilerinizi kaldırmanın en iyi yoludur.

Bir iPhone kullanıcısıysanız ve iOS 14.5 güncellemesini yaptıysanız, Uygulama İzleme Şeffaflığı adlı yeni bir özellik , verilerinizi hedeflenen reklamlar için kullanabilmeleri için Facebook dahil uygulamalara izin vermenizi gerektirir.

Kaynak:haber 7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erdoğan-Biden görüşmesi öncesinden ABD basınından uyarı geldiÖnceki Haber

Erdoğan-Biden görüşmesi öncesinden ABD b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Karargahı'nda! Kritik Biden ve Macron detayı...Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Karargahı'nda...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar