Hazine’den altın hamlesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hazine’den altın hamlesi
2017 ve 2018’deki ihraçlarla 4.4 ton altını yastık altından çıkaran Hazine, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için yine düğmeye bastı

İlgili resim

Türkiye ekonomisinde dengelenme sürecini başlatan Hazine ve Maliye Bakanlığı, cari açığı azaltmak ve tasarrufları artırmak için bir hamle daha yaptı. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla 10 Eylül'den itibaren Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla Türkiye genelinde etaplar halinde altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yapılacak.

İLK ETAP 10-14 EYLÜL'DE
1. etap talep toplama işlemleri 10-14 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Altına dayalı kira sertifikası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası şubeleri, altın tahvili ise sadece Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla satışa sunulacak. Senetler, 2 yıl (728 gün) vadeli olacak. Talep toplama dönemini takip eden hafta çarşamba günleri yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Yatırımcısına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli yüzde 1.20 (yıllık yüzde 2.40) getiri sağlayacak.

4.4 TON ALTIN TOPLANDI
Hazine altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının ilk ihracını geçen yılın ekim ayında, ikinci ihracı ise bu yıl mart sonunda gerçekleştirmiş ve toplamda 4.4 ton altın altın yastık altından çıkmıştı.

DOLAR 6.40 TL'NİN ALTINA GERILEDI
YERLI yatırımcıların hızlanan satışları ve gelişmekte olan ülke piyasalarına girişin artması dolarda sert düşüşe neden oldu. Dolar gün içerisinde yüzde 2.5'e yakın değer kaybederek 6.40 TL'nin altına geriledi. TL, dolar karşısında tüm dünyada en fazla değer kazanan para birimi oldu. Euro da yüzde 2.5'a yakın düşerek 7.47 TL'ye geriledi. Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde, İdlib sorununun diplomatik yollarla çözülme beklentisinin güçlendiğini belirten analistler, dolarda 6 TL'ye doğru bir geri çekilme olabileceğini ifade etti.

MERKEZ'DEN REEL SEKTÖRE KUR DESTEĞİ
KUR saldırısı karşısında likidite yönetiminden swap piyasalarına kadar birçok önlemi hayata geçiren Merkez Bankası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) dolar kontratlarında işlem gerçekleştirmeye başlayarak reel sektörün kur riski yönetimine de katkı sağladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Obama suskunluğunu bozdu! Trump'a ağır sözler!Önceki Haber

Obama suskunluğunu bozdu! Trump'a ağır s...

FETÖ, o saldırıyı AK Parti’ye yıkmak istediSonraki Haber

FETÖ, o saldırıyı AK Parti’ye yıkmak ist...

Yorum Yazın

Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar