Obama suskunluğunu bozdu! Trump'a ağır sözler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Obama suskunluğunu bozdu! Trump'a ağır sözler!
ABD’deki Illinois Üniversitesinde konuşma yapan ABD eski başkanı Barack Obama, uzun zamandır devam ettiği politik suskunluğunu bozarak, ABD Başkanı Trump'ı ağır sözlerle eleştirdi!

 

Obama suskunluğunu bozdu! Trump'a ağır sözler!

 

Illinois Üniversitesinde yaptığı “Demokrasimizin Durumu” programında konuşan ABD eski başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra geçirdiği sessiz dönem için “8 yıllık Beyaz Saray dönemden sonra eğer evliliğimizin devam etmesini istiyorsam biraz Michelle’e zaman ayırmalıydım” demesi gülüşmelere neden oldu. Obama ayrıca bir ABD geleneği olarak eski başkanların sessizce politik sahneden çekildiğini ve kendisinin de bunu yapmak istediğini söyledi. 

Ancak geri dönmek zorunda kaldığını belirten Obama, “Bugün buradayım çünkü bu dönem tarihimizdeki en önemli dönemlerden biri. Her ABD vatandaşı kim olduğumuzu ve ne için durduğumuzu belirlemeli” dedi. Risklerin çok yüksek olduğunu ifade eden Obama, “Kenarda duranlar için sonuçlar çok kötü olacaktır” dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump’ın politikalarına temelden karşı olduğunu bilinen Obama, ABD’de demokrasine karşı olan korkunun Trump ile başlamadığını ifade ederek, “O bir semptom, sebep değil. Politikacıların yıllardır oluşturdukları küskünlüğün, geçmişte kalan öfkenin vee korkunun bir göstergesi” dedi. Obama ayrıca Amerika’nın ideallere her yaklaştığında değişimden korkan veya ülkenin ayrışmasından fayda sağlayan kişiler tarafından sekteye uğratılmaya çalıştığını anlatarak “Gelecek dönemde bunlardan biri” diye konuştu. 

'TRUMP NORMAL DEĞİL'

Trump’ın yönetimi sırasında yaşananları anormal olarak nitelendiren Obama, en son ABD’de ismi açıklamayan bir beyaz Saray çalışanın Trump’ı durdurmaya çalıştıklarını ifade eden yazıya da değinerek, “Bu normal değil. Bu olması gereken kontrol mekanizması değil” diyerek sıra dışı zamanların yaşandığını belirtti. 
“Ama iyi haberlerim var” diyen Obama, iki ay içerisinde seçimlerin olduğunu hatırlattı.

Kötü politikaları durdurmanın tek bir yolu olduğunu söylen Obama, “O da sizsiniz. Siz ve oylarınız” dedi. İnsanların farklı görüşleri olduğunu bunun normal olduğunu söyleyerek kendisinin bir Demokrat olduğunu söyledi. 

'KABADAYI GİBİ DAVRANIYOR'

Obama seçimlere yaklaşırken Cumhuriyetçilerin ekonomik başarı olarak sunduğu işsizlik rakamlarının, 2015 ve 2016 yılında aynı olduğunu ve kendisinin döneminde yapılanların Trump’a rağmen bu sonuçları ortaya koyduğunu belirtti.

Trump’ın bir kabadayı gibi davrandığını söyleyerek Amerikalıları karşı çıkmaya çağıran Obama Trump’ın FBI ve Adalet bakanlığına sürekli saldırdığına değinerek, “Biz Amerikalılar kabadayılara karşı dururuz. Onları izlemeyiz” dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BM'den dünyayı korkutan açıklama: Kanlı bir savaş geliyor!Önceki Haber

BM'den dünyayı korkutan açıklama: Kanlı...

Hazine’den altın hamlesiSonraki Haber

Hazine’den altın hamlesi

Yorum Yazın

SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı
Türkiye'nin yerli sosyal ağı NEXT Sosyal: Üye sayısı her dakika artıyor
Eurofighter için mutabakat zaptı imzalandı
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret
HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar