Her şey ortaya çıktı! Hedef MİT’e bilgi akışını kesmekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her şey ortaya çıktı! Hedef MİT’e bilgi akışını kesmekti
15 Temmuz’da AKOM’u işgal etmeye giden 5 askere ağırlaştırılmış müebbet hapis verilmesiyle ilgili gerekçeli karar açıklandı.

FETÖ’cü askerler AKOM ile ilgili görsel sonucu

 

Kararda “FETÖ’cü askerler AKOM’a hakim olarak İstanbul’da kaos ortamı yaratmak ve görüntülerin MİT’e gönderilmesini engellemeyi amaçladı” dendi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ni (AKOM) işgal ettikleri iddiasıyla yargılanan Kurmay Yarbay Mustafa Kubilay’ın da aralarında bulunduğu 5 sanık, geçtiğimiz ay ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti dosyayla ilgili gerekçeli kararını yazmayı tamamladı. Kararda 3 bine yakın yüksek çözünürlüklü kamera ile İstanbul’un birçok noktasını kayıt altına alan AKOM’un işgalinin koordinesinin, Harp Akademileri’nde başhoca olan firari Albay Ahmet Zeki Gerehan tarafından yapıldığı vurgulandı.

 

FETÖ’cü askerler AKOM ile ilgili görsel sonucu

 

MİT’E GÖRÜNTÜ AKIŞI KESİLMELİ

Kararda, AKOM’da elde edilen görüntülerin anlık olarak MİT’e iletildiği ifade edilirken, FETÖ’cü askerlerin bu nedenle AKOM’a hakim olarak İstanbul’da kaos ortamı yaratmak ve görüntülerin MİT’e gönderilmesini engellemeyi amaçladıklarına vurgulandı. Bu durumun darbecilerin Whatsapp grubunda yer alan Albay Müslüm Kaya tarafından “AKOM kontrol altına alındı. Çok acil havacıların teknik ekibini istiyorlar. Görüntü izlemeyi kesmek için” mesajdan da anlaşıldığı ifade edildi.

EMİR KOMUTA YARBAY KUBİLAY’DA

AKOM’un işgaliyle ilgili gerekçeli kararında gerçekleşen hukuksuz eylemler tek tek şu şekilde sıralandı: “AKOM binası Yarbay Mustafa Kubilay’ın emir komutası altında işgal edildi. Binaya yaklaşan silahsız ve savunmasız vatandaşlara ve iş makinelerine ateş ettiler. Yurtta Sulh Whatsapp Grubu’nda işgal edilen AKOM’la ilgili darbeye katılan diğer askerlerle bilgi paylaşımında bulunuldu.”

Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bugün okunması tavsiye edilen dualarÖnceki Haber

Bugün okunması tavsiye edilen dualar

Yargıtay, terör örgütü DEAŞ'ın Niğde saldırısında kararını verdiSonraki Haber

Yargıtay, terör örgütü DEAŞ'ın Niğde sal...

Yorum Yazın

15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar