Kaşıkçı cinayeti Türkiye'ye yıkılmaya çalışılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaşıkçı cinayeti Türkiye'ye yıkılmaya çalışılıyor
2 Ekim tarihinde kayıp olan ve Suudi Konsolosluğu'nda öldürüldüğü neredeyse kesinleşen gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yürütülen soruşturmada Suudi Arabistan masum rolünü oynamaya devam ediyor.

Hatice Cengiz ile ilgili görsel sonucu

 

Washington Post'un Suudi Arabistanlı yazarlarından gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim tarihinde 4'üncü Levent'te bulunan Suudi Konsolosluğu'na nikah işlemleri için girmiş, bir daha da oradan çıkamamıştı.

Olaya ilişkin Türkiye kapsamlı ve titizlikle sürdürülen bir soruşturma yürütüyor. Bu soruşturma kapsamında olayın ortaya çıkması için her detay inceleme altına alınırken, özellikle uluslararası basında çıkan haberler, Türkiye'yi karalama amacı güdüyor.

SUUDİLER ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

ABD'de faaliyet gösteren bir Suudi olan Cemal Kaşıkçı, vatandaşı olduğu ülkenin yönetimi tarafından da pek önemsenmiyor. Önemsenmek bir yana, vahşice katledilen Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin soruşturmayı baltalamaya, kanıtları ortadan kaldırmaya çalışıyor.

Veliaht Prens'in en yakınındaki 15 kişinin bulunduğu, tüm detaylara karşılık bu olayda parmağı yokmuş gibi davranan Suudi yönetimi, cinayetle bizim hiçbir ilgimiz yok ama olay bizim topraklarımızda geçtiği için bizi ilgilendiriyor gibi gösteriyorlar. Suudilerin bu tavrı cinayeti Türkiye'nin üzerine yıkmak istediklerine bir işaret olarak görülüyor.

 

Kaşıkçı cinayeti Türkiye'ye yıkılmaya çalışılıyor

 

ULUSLARARASI MEDYANIN OPERASYONU

Kaşıkçı olayı gazetecilik açısından değerli bir konu olsa da, dezenformasyona uğrayan bazı bilgiler uluslararası alanda itibarsızlaştırmak için kullanılabiliyor.

Özellikle cinayetin Suudi Konsolosluğunda işlenmesi bir yana İstanbul'da gerçekleştirilmesi detayına dikkat çeken yerel Suudi Medyası, cinayeti Türkiye'nin üzerine yıkmaya çalışıyor.

Suudi basının tavrı bir yana ABD ve Avrupa medyası olaya Türkiye'yi dahil eden haberlerin altına imzasını atıyor. Özellikle son günlerde ortaya çıkan "isimsiz Türk yetkililer" ile başlayan haberlerin artış göstermesi, olaya doğrudan Türkiye'yi çekmeye çalışan bir tutum olduğu yönünde değerlendiriliyor.

 

Kaşıkçı cinayeti Türkiye'ye yıkılmaya çalışılıyor

 

ASILSIZ İDDİALAR

Basında çıkan haberlerin haddi hesabı bulunmuyor. Özellikle yalanlar üzerine inşa edilen çok sayıda haber, uluslararası düzeydeki bu soruşturmaya zarar vererek, kötü niyetli bir şekilde cinayeti Türkiye'nin üzerine yıkma amacını taşıyor.

MİT YALANI

Arap basınında yer alan haberlerden biri de Kaşıkçı'nın nişanlısı olan Hatice Cengiz'in MİT ajanı olduğu. Buna göre Kaşıkçı MİT tarafından kullanılan bir kişi olarak gösterilemeye çalışılıyor ve ölümünde de Türkiye'nin parmağının bulunduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

30 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin bu işin içinde bulunduğu yalanını pompalayanlar, aynı zamanda cinayetin üzerini örtmesi için Suudi Arabistan'dan 30 milyar dolar para aldığını da ifade ediyor. Özellikle son günlerde muhalif kesim tarafından fazlaca paylaşılan bu haber de sosyal medya yalanlarından biri.

İTİBARSIZLAŞTIRAN YALANLAR

Bu asılsız iddialar her ne kadar yalan unsurları içerse de bilgi kirliliği oluşturacak ifadeler de barındırıyor. İtibarsızlaştırma ve kötü niyetlerle yapılan bu haberler sosyal medyada hem Türk hem de yabancı kullanıcılar tarafından da paylaşılırken, bu durum medya üzerinde de karşılık buluyor.

Suudi gündeminde dolaşan bu iddialar Türkiye gündemine kirli emelleri bulunan kişiler tarafından servis ediliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milyonları ilgilendiriyor! Torba yasa Meclis'ten geçti!Önceki Haber

Milyonları ilgilendiriyor! Torba yasa Me...

Cem Uzan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj! HazırımSonraki Haber

Cem Uzan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mes...

Yorum Yazın

15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar