Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' riyakarlığı: Geçmişini unutup sahiplenmeye kalktı: Başörtüsü yasağını ben kaldırdım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında, Türkiye'deki başörtüsü sorununu kendisinin çözdüğünü söylemesi geçmişteki konuşmalarını tekrar gündeme getirdi. CHP lideri, "Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir." demesi herkesi şaşırttı. Daha önce katıldığı bir televizyon programında başörtüsü için "bez parçası" demişti.

2010'da kaset skandalıyla genel başkan değişikliği yaşanan CHP'de yeni başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtülü kızlar üniversiteye rahatlıkla girecek ve bunu CHP çözecek" sözleriyle çıkış yapmış ancak bir gün sonra "Kızlar okula türbanla gidecek demedim" diyerek sözünü geri almıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir

CHP lideri, katıldığı bir başka canlı yayında, başörtüsü için "Türban çuldur Türban 1 metrekare'lik bez barçasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti hükümeti tarafından çözüme kavuşturulan başörtüsü meselesini ilk sahiplenişi değil. CHP lideri, geçtiğimiz yıllarda, başörtüsü yasağını kendilerinin kaldırdığını öne sürmüş, "O dönem YÖK başkanıyla konuştum, başörtüsü yasağının kaldırılmasını söyledim ve kaldırdılar. Başörtüsü yasağını biz kaldırdık" demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde, Türkiye'de bir başörtüsü sorunu olduğunu öne sürüp, konu hakkında TBMM'ye kanun teklifi sunacaklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'BAŞÖRTÜSÜ' İKİZYÜZLÜLÜĞÜ

Geçmişte "başörtüsü" konusunda yaptığı skandal açıklamaları görmezden gelen CHP lideri, "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız." diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN REFERANDUM ÇAĞRISI: "SIKIYORSA GEL"

Kılıçdaroğlu'nun geçmişini unutarak yaptığı çıkışa, bugün Malatya'da yaptığı konuşmada bir kez daha yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtüsü konusunda, "Kadınlarımızı asla başı açık veya başı örtülü diye ayırmadık ama birileri kafasında bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa referanduma götürelim. Millete götürelim, kararı millet versin" diyerek referandum çağrısı yaptı.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI KILIÇDAROĞLU KALDIRMIŞ!

Akşam saatlerinde Sivas'ın yerel kanallarından birisinin canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı, "Başörtüsü yasağını biz kaldırdık diyorlar. Hikaye... Başörtüsü yasağını kaldıran bu kardeşinizdir. Üniversitelerde... Bu kardeşinizdir!" dedi.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
464 bin kişi arsa 41 bin kişi işyeri için başvuru yaptı! Cumhuriyet tarihinin en büyük projesine yoğun ilgiÖnceki Haber

464 bin kişi arsa 41 bin kişi işyeri içi...

Kılıçdaroğlu, canlı yayında adaylığını ilan etti: Bir de beni deneyinSonraki Haber

Kılıçdaroğlu, canlı yayında adaylığını i...

Yorum Yazın

NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar