KKTC'ye giriş ve çıkışlar yasaklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KKTC'ye giriş ve çıkışlar yasaklandı
14 Mart'tan itibaren 1 Nisan'a kadar Türkiye dahil tüm ülkelerden, KKTC'ye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

KKTC'ye giriş ve çıkışlar yasaklandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Bakanlar Kurulu, yeni tip koronavirüs salgınına karşı olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bakanlar Kurulu toplantısının devam ettiği sırada değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs salgınının dünyada geldiği son durumun yarattığı tedirginlikle bu toplantının yapılmasını istediğini kaydeden Akıncı, panik yapmaya gerek olmadığını ancak tedbirli olunması gerektiğini söyledi.

"Bizim 14 gün süreyle içimize kapanmamız gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Bizim 14 gün süreyle içimize kapanmamız gerekiyor. Herkesin bu süreyi zaruri hizmetler tedarik edilmek kaydıyla evinde geçirmesi gerekiyor." dedi.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliğinden koronavirüs salgınıyla ilgili aldığı verilere değinen Akıncı, önerdiği tedbirin alınmadığı takdirde ülkede görülecek vaka sayısının hızla artacağını kaydetti.

Akıncı, KKTC halkına kendi sağlıkları ve toplum sağlığı için hafta sonunu evinde geçirme çağrısında bulundu.

Öte yandan Akıncı, önerdiği olağanüstü durum kararı alındığı takdirde, Sağlık Bakanı'nın yetkili olacağını söyledi.

KKTC Anayasası'nın 124'üncü maddesi, "Tabii afet, tehlikeli salgın hastalıklar veya ağır ekonomik bunalım hallerinde, Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, yurdun bir veya birden fazla bölgesinde veya bütününde, süresi üç ayı geçmemek üzere, olağanüstü durum ilan edebilir." kararını içeriyor.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, toplantı sonrası açıklama yaparak, alınan kararları şöyle sıraladı:

"Kamuda polis, itfaiye, sağlık, sivil havacılık maliye ve benzeri hizmetler haricinde görev yapan tüm kamu görevlileri 27 Mart 2020 tarihine kadar idari izinli sayılacaklardır.

Özel sektörde, eczane, benzin istasyonu, fırın, ve market gibi temel ihtiyaçların karşılanması çerçevesinde hizmet üreten işletmeler haricinde tüm dükkan, işletme, casino, gece kulübü, bet ofisi Eğlence merkezi vb. yerler 27 Mart 2020 tarihine kadar kapalı olacaktır.

Bakanlar Kurulu, önümüzdeki 48 saat içerisinde gelişmelere bağlı olarak Bakanlar Kurulumuz fasıl 156 tahtında kısmi veya tam sokağa çıkma yasağı alınmasını değerlendirecektir.

14 Mart 2020 saat 02.00 itibariyle 1 Nisan 2020 tarihine kadar, kara, deniz ve hava sınır kapılarından KKTC'ye sadece KKTC vatandaşları ve ülkemizde yasal izinli bulunan kişiler girebilecektir. Bunun dışında kalan kişilerin KKTC’ye girişleri 1 Nisan 2020 tarihine kadar yasaklanmıştır.

Hangi ülkeden geldiğine bakılmaksızın, kara, deniz ve hava kapılarından ülkemize giren vatandaşlarımız ve yasal izinli kimseler 14 gün süre ile evlerinde izlem ve kontrol altında kalacaklardır. Buna uygun davranmayanlar hakkında 45/2018 sayılı Bulaşıcı Hastalıklar Yasası tahtında yasal işlem başlatılacaktır.

14 Mart 2020 ile 1 Nisan 2020 tarihleri arasında dernek, birlik ve lokallerde toplanılması ve toplu ibadet yapılmaması kararı üretilmiştir.

Mağusa Devlet Hastanesi'nin bir karantina hastanesi olarak kullanılmasına karar verilmiş ve hastanemizde yeterli personel, ekipman ve yatak kapasitesinin ve her türlü olanakların sağlanması konusundaki çalışmalar artırılmıştır."

Öte yandan, KKTC'deki tüm okulların tatil süresi 27 Mart'a kadar uzatıldı.

Bakanlar Kurulu, 10 Mart'ta ülkede ilk kez bir Alman turistte koronavirüs tespit edilmesinin ardından bir dizi tedbir kararları açıklamıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İ.oğlu'ndan mangal açıklaması: YasaklıyoruzÖnceki Haber

İ.oğlu'ndan mangal açıklaması: Yasaklıyo...

Kuveyt'te ezan değiştirilip okunduSonraki Haber

Kuveyt'te ezan değiştirilip okundu

Yorum Yazın

İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı
İBB'deki rüşvet çarkı böyle gözler önüne serildi! İşte para destelerinin sayıldığı anlar
SON DAKİKA! Toplu sözleşmede hükümetin memurlara teklifi belli oldu
Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar