O şiiri 23 yıl sonra yeniden okudu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a binlerce kişi eşlik etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken hapse girmesine sebep olan Ziya Gökalp'a ait 'Asker Duası' adlı şiiri, 23 yıl sonra Siirt'te yeniden okudu. Erdoğan'a, açılış törenine katılan binlerce kişi de coşkuyla eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te hapse girmesine neden olan şiiri okudu - Son Dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Siirt'te, dört ay hapis yatmasına sebep olan, Ziya Gökalp'ın "Asker Duası" şiirini okudu.

'Yiğit düştüğü yerden kalkar'

"Hayatımın önemli noktalarında Siirt bana eşlik etti." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siirt'te okuduğum bir şiir sebebiyle hapse atılarak siyasi hayatımı sona erdirmek istediler. Sonra bin bir mücadele ile yeniden döndüğümüz ülke ve millete hizmet yolunda başlangıcı, tekrar Siirt'te yaptık. 'Yiğit düştüğü yerden kalkar.' Bu sözü hayata geçiren Siirt, demokrasi ve kalkınma mücadelemizde de hep yanımızda oldu. Biz de Siirt'in gelişmesi için ne gerekirse yaptık. Bugün de elimiz boş gelmedik." dedi.

Binlerce vatandaş coşku ile eşlik etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözlerinden sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, 6 Aralık 1997'de Siirt'te okuduğu, "Asker Duası" isimli şiiri okudu. Mitinge katılan binlerce vatandaş, Erdoğan'a coşku ile eşlik etti.

Erdoğan hakkında siyasi yasak kararı alınmıştı!

1994 yerel seçimlerinde elde ettiği %25,19'luk oy oranı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Aralık 1997'de Siirt'te düzenlenen bir açık hava toplantısı sırasında okuduğu şiirde, "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle kendisine açılan dava sonucunda 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Erdoğan, belediye başkanlığı görevinden ayrılarak 26 Mart 1999'da girdiği cezaevinde dört ay on gün kaldıktan sonra 24 Temmuz 1999'da tahliye edilmişti. Siyasi yasağının kaldırılmasının ardından tekrar siyasete dönen Erdoğan, 9 Mart 2003'te gerçekleştirilen ara seçimlerinde Siirt milletvekili olarak meclise girmişti.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Demokrasinin inşa edilmesi için PKK’ya ihtiyaç varmışÖnceki Haber

Demokrasinin inşa edilmesi için PKK’ya i...

Yine aynı manzara! Akşener'e soru soran vatandaşa saldırı!Sonraki Haber

Yine aynı manzara! Akşener'e soru soran...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar