PYD/PKK dağıldı! İnfaz edildiller...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PYD/PKK dağıldı! İnfaz edildiller...
PKK, Afrin'de bozguna uğrayınca Raco ve Cinderesi'ne yeni sorumlular atadı. Hüseyin Gabar isimli terörist Raco’ya, Mani Agid ise Cinderesi'ne gönderildi. Afrin operasyonu başladıktan sonra örgüt içi tartışmalar sonucunda 30'dan fazla teröristin infaz edildiği belirtiliyor.

PYD/PKK dağıldı! İnfaz edildiller...

 

Şubat ayı başında Cinderes ve Raco’da Afrinli terör örgütü mensupları ile Kandil’den gelen teröristler arasında bir dizi gerginlik yaşandı. Terör grupları arasındaki gerginlik, TSK-ÖSO ilerleyişiyle birlikte bozguna dönüştü. PKK’nın yönetim merkezi Kandil, yaşanan bozguna müdahale amaçlı Raco ve Cinderes’e sözde yeni komutanlar atadı. Terörist elebaşı Cemil Bayık, Raco bölgesi için Hüseyin Gabar adlı teröristi Afrin’e gönderirken, Cinderes bölgesi için de Mani Agid’i görevlendirdi. Örgütün sözde saha sorumlularının atanmasıyla eşzamanlı olarak PKK, Afrin’deki bozgunun sebebi oldukları iddiasıyla 30’dan fazla teröristi örgüt içi infazla öldürdü.

 

EN FAZLA 2,5 SAAT

Afrin’de savaşan Türkmen Gruplardan Muntasırbillah Tümeni Komutanı Muhammed Paşa, PKK cephesinde yaşanan bozgunu anlattı. Yeni Şafak'ta yer akan habere göre; PKK işgalindeki köyleri en fazla 2,5 saatlik operasyonla özgürleştirdiklerini söyleyen Paşa, TSK’nın sivil hasassiyeti sebebiyle yerleşim birimlerine dönük operasyonların adeta kılı kırk yararak hesaplandığını belirtti. Paşa, cephe hattında yaşananları şu sözlerle özetledi: “Bize harekât emri verilmesiyle terör örgütünü köylerden birkaç saat içinde söküyoruz. İlk başlarda tuttukları yüksek noktalardan ilerleyişimizi durdurmaya çalışıyorlardı ancak şimdi tünel, sığınak, keskin nişancı ve tüm güzergahı mayınlayarak mesafe almamızı engellemeye çalışıyorlar.”

 

3’TE 1’İNİ HALLETTİK

“Son 2 haftadır sivillerin arasına gizlenen kadın ve erkek teröristler intihar timi olarak görev almaya başladı. TSK, girilecek yerleşim birimlerinde sivillere dönük her ihtimali hesaplayarak hareket etmemizi istiyor. Bu durum belki gecikme gibi gözüküyor ancak sergilenen hassasiyet bölge insanında ciddi saygı ve güven uyandırıyor. Şu ana kadar 130’dan fazla noktayı temizledik. Cephe genelinde sayıları 6 bin 500 ila 7 bin arasında değişen PKK’lılardan 2 bini öldürüldü. Bu rakam, Afrin kadrosunun 3’te 1’ine tekabül ediyor. Ayrıca Cinderes ve Raco’ya şov amaçlı gelen Şebbiha ve Şii militanlardan bazıları da son 3 gündeki operasyonlar sonucu etkisiz hale getirildi.” 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terör örgütü elebaşını teslim edecekler mi?Önceki Haber

Terör örgütü elebaşını teslim edecekler...

Paşayeva: Batı bizim yanımızda olmadı şimdi de Türkiye'nin yanında değilSonraki Haber

Paşayeva: Batı bizim yanımızda olmadı şi...

Yorum Yazın

NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar