Rusya'da halk sokağa indi: 30'u aşkın şehirde protestolar başladı: Ülkeden kaçmak isteyenler gözaltına alınıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya'da halk sokağa indi: 30'u aşkın şehirde protestolar başladı: Ülkeden kaçmak isteyenler gözaltına alınıyor
Rusya’da Putin’in açıkladığı kısmi seferberlik kararı sonrasında birçok şehirde gösteriler başladı. Sosyal medyadan örgütlenen Ruslar kent meydanlarını doldururken çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Protestoları bastırmak isteyen yönetim savcıları devreye soktu. Rusya'da seferberlik ilanının ardından ülkeden ayrılmaya çalışanlar Finlandiya sınırında 35 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in kısmi seferberlik çağrısı sonrası ülkede birçok kentte protesto düzenlendi. Sosyal medyadan örgütlenen Ruslar kent meydanlarını doldururken çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Protestoları bastırmak isteyen yönetim savcıları devreye soktu ve eyleme katılanları 15 yıl hapisle tehdit etti. Silah altına girmek istemeyen Ruslar ise Finlandiya sınırında 35 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilanının ardından birçok kentte halk sokaklara indi. Rus insan hakları medya projesi OVD-Info tarafından yapılan açıklamada, protestolarda şu ana kadar 60’dan fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kısmi seferberlik ilan etti. Rusya’da da tepkilere neden olan karar sonrası birçok kişi silah altına alınmamak için ülkeyi terk etmeye başladı.

Rusya'da biletler kalmamış hava yolu sistemi dün gece itibarıyla çökmüştü. Erkenden biletini alanların oluştuğu trafik ise hava radarında görüntülendi. İşte kısmi seferberlik sonrası Rusya hava trafiğinde oluşan yoğunluk;

BİRÇOK KENTTE SOKAĞA İNİLDİ

Rusya’daki savaş karşıtları da kısmi seferberlik kararının ardından birçok kentte sokaklara inerek, kararı protesto etti. Rusya’nın Baykal, Barnaul, Yakutsk, İrkutsk, Krasnoyarsk, Tomsk, Novosibirsk, Ekaterinburg, St. Petersburg, Krasnodar ve başkent Moskova gibi birçok kentinde meydanlara inen göstericiler, Ukrayna’daki savaşın sonlandırılmasını ve seferberlik kararının geri alınmasını istedi. Protestolar sırasında polis geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı göstericiler ise polis tarafından gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI ARTIYOR

Rus insan hakları medya projesi OVD-Info tarafından yapılan açıklamada, protestolarda şu ana kadar gözaltı sayısının 60’ı aştığı belirtildi.

SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENDİLER

Sosyal medya üzerinden de harekete geçen savaş karşıtları, Rus halkını bu akşam TSİ 19.00’dan itibaren kitlesel protesto gösterilerine davet ederken, Moskova Savcılığı başlayan protestolara ilişkin açıklama yayınladı.

15 YILA KADAR HAPİS TEHDİDİ

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, savaş karşıtı broşür dağıtımı, izinsiz protesto gösterilerine katılmak ve kolluk kuvvetlerine karşı gelmek gibi yasal olmayan faaliyetlerin 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılabileceği hatırlatılarak, Rus halkının bu gösteri çağrılarına uymaması istendi.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
New York Times'tan Erdoğan'a övgü: Macron bunu başaramadı!Önceki Haber

New York Times'tan Erdoğan'a övgü: Macro...

Hasta Amerika! Joe Biden yine tuhaf hareketler sergilediSonraki Haber

Hasta Amerika! Joe Biden yine tuhaf hare...

Yorum Yazın

Milletin adamı, ülkenin mimarı: Erdoğan'ın liderliğinde hayallerin gerçeğe dönüştüğü 11 yıl!
Avukat Rezan Epözdemir gözaltına alındı
İstanbul tek yürek: "Gazze'ye Umut Işığı Ol" yürüyüşü başladı
Özgür, Aziz İhsan Aktaş'a ait arabayı makam aracı yapmış
Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar