Son dakika: Eren Erdem, 25 Haziran’da cezaevine girebilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son dakika: Eren Erdem, 25 Haziran’da cezaevine girebilir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ’ye yardım suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’i 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde aday göstermemesi, gözleri Erden Erdem’in yargılandığı FETÖ davalarına çevirdi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, FETÖ’ye yardım suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanıyor

 

Eren Erdem ile ilgili görsel sonucu

 

Eren Erdem, "FETÖ silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda 'darbeye teşebbüs' suçunu işlediği" gerekçesiyle yargılanıyor ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Erdem'in 22 yıla kadar hapsi isteniyor. Erdem'in, 25 Haziran 2018 tarihinde milletvekili dokunulmazlığı kalkacak ve FETÖ'ye yardım suçunu işlediği gerekçesiyle sanık olacak.

 

 

EREN ERDEM FETÖ ŞÜPHELİSİ

FETÖ'nün yasadışı ses kayıtları ve teknik takip görüntülerini yayınlayan Karşı gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, FETÖ soruşturmalarının şüphelisi olarak yargılanıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda 'darbeye teşebbüs' suçunu işlediği" gerekçesiyle, Eren Erdem'in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırladı.

 

EREN ERDEM FETÖ'NÜN YASADIŞI SES KAYITLARINI YAYINLADI, KEMAL KILIÇDAROĞLU MECLİS'TE DİNLETTİ

- 17-25 ARALIK 2013: FETÖ'nün polis ve yargı ayağı AK Parti Hükümeti'ne karşı yargısal darbe girişiminde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan'ın başdanışmanları, bakanlar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bürokratlar ve işadamları hedef alındı.

- 26 ARALIK 2013: 17-25 Aralık yargısal darbe girişiminden bir gün sonra FETÖ'nün gazetesi Karşı internetten üzerinden yayına başladı.

- 9 ŞUBAT 2014: FETÖ, 17-25 Aralık yargı darbe girişimi başarısız olduktan sonra harekete geçti ve Karşı gazetesini kurdu. Gazetenin genel yayın yönetmenliğine Eren Erdem getirildi. Gazete; FETÖ'nün yasadışı ses kayıtları ve teknik takip görüntülerini yayınladı.

- 20 ŞUBAT 2014: Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Karşı gazetesi Ankara Temsilcisi İlhan Taşçı'yı kabul etti.

- 25 ŞUBAT 2014: Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün verdiği yasadışı ve montajlanan telefon görüşmelerini CHP Meclis Grubu'nda dinletti.

- 7 HAZİRAN 2015: Eren Erdem, CHP'den milletvekili seçildi ve dokunulmazlık zırhına kavuştu.

- 5 MAYIS 2016: Eren Erdem 'in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı.

- 11 MAYIS 2018: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Özel Soruşturma Bürosu, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde kullandığı yasa dışı ses kayıtlarını servis ettirdiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.

İddianamede; Eren Erdem hakkında 22 yıla kadar hapis istendi. İddianamede, Erdem'in FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda hareket ettiği, basın ve yayın organlarını kullanarak kamuoyu algısı oluşturmaya çalışarak hükümetin görevini yapamaz hale getirmeye çalıştığı ifade edildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'de vekillerin listesi ortaya çıktıÖnceki Haber

CHP'de vekillerin listesi ortaya çıktı

Şehitlere hakaret eden Kadıgil, CHP'nin listesindeSonraki Haber

Şehitlere hakaret eden Kadıgil, CHP'nin...

Yorum Yazın

NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar