Suriye'nin İran'a maliyeti 36 milyar dolar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriye'nin İran'a maliyeti 36 milyar dolar
Yıllardır iç savaşta olan ülkede halkını katleden Esad'a yardımlarını kesmeyen Tahran yönetimi, borçları petrol ve gaz olarak geri almayı planlıyor.

suriye

 

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaş kanlı bir şekilde devam ediyor. 

Terör örgütlerinin merkezi haline gelen ülkede, milyonlarca insan rejim ve teröristler tarafından katledildi. Bu süreçte halkının üzerine bomba yağdıran Esad rejimine en çok destek İran'dan geldi. (Esh)

 

7 YILDA 36 MİLYAR DOLAR

Tahran yönetimi, Esad'ın görev başında kalabilmesi için 7 yılda 36 milyar dolar masraf etti. 

 

SAVUNMA BÜTÇESİNİN 3 KATI

Rakam, İran'ın yıllık savunma bütçesinin 3 katına tekabül ediyor. Bu ayrıntıların ortaya çıkması İran'da tartışmalara neden olsa da, Tahran yönetimi tavrından vazgeçmeyecek.

 

"PETROL, GAZ, FOSFAT..."

Konuyla ilgili açıklama yapan İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, "Suriye borçlarını petrol, gaz ve fosfat madeni karşılığında ödeyebilir"diyerek ülkedeki niyetlerini de belli etmişti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afrin'de kahramanlık destanı! "Komutanım bu son mühimmat..."Önceki Haber

Afrin'de kahramanlık destanı! "Komutanım...

Saadet Partisi'nden HDP ile ittifaka yeşil ışıkSonraki Haber

Saadet Partisi'nden HDP ile ittifaka yeş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar