Tam gaz Afrin .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tam gaz Afrin .
Mehmetçik, Zeytin Dalı’nın 14. gününde kuzey cephesini birleştirip Afrin’e doğru ilerleyişini sürdürdü. Batıda Raco bombardımana tutuldu. Bölgeye çok sayıda tank ve zırhlı araç sevk edildi.

 

Zeytin Dalı Harekatı'nın 14. gününde Mehmetçik'in operasyonları hız kesmedi. Önceki gün Ali Kar, Zara ve Bülbül'ün bir günde el değiştirmesiyle kuzey cephe hattı birleşti, operasyonda alınan bölgelerin büyüklüğü 115 kilometrekare oldu. Dün sabah saatlerinde Bülbül'ün alınmasının ardından Özel Kuvvetler ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri Raco'ya operasyon başlattı. Azez'de doğu cephesinin açıldığı bölgedeki ÖSO'nun polis güçleri birkaç bomba yüklü araç yakaladı. Öğlen saatlerine doğru Raco bölgesini Türk savaş uçakları bombaladı. Hatay'ın Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerinin karşısındaki terör mevzilerinin çoklu roketatar ve topçu birliklerince bombardımana tutuldu. Bölgeden ulaşan bilgilere göre kuzeyden gelen birliklerin Burseya Dağı'nın arkasından dolaşarak doğu cephesinde hazır kıta bekleyen askerlerle buluşup Afrin yürüyüşüne devam edeceği öğrenildi.




PYD'YE SİLAH DARBESİ
Batı cephesinde ise stratejik tepelerin kontrolünü ele geçirmeyi başaran Mehmetçik, Raco ve Cinderes beldelerine düzenlenecek büyük operasyon için hazırlıklarına devam etti. Kilis'ten bölgeye çok sayıda tank ve zırhlı araç takviye için gönderildi. Bu arada bölgede SA-18 omuzdan atılan ısı güdümlü hava savunma füzesi ile PYD/PKK mensubu teröristlerden çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

REYHANLI'DA ACI ÜSTÜNE ACI
AFRİN'deki terör örgütü mevzilerinden ateşlenen roketlerin Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Ağır yaralanan Ahmet Şanverdi, kurtarılmadı.

GÖKTÜRK-1'DEN TAKİP​
Mehmetçik'in Zeytin Dalı Harekatı'ndaki en yakın dostu ise Göktürk-1 uydusu oldu. Görüntü aktararak teröristlere göz açtırmayan Göktürk-1 günde 250'den fazla fotoğrafı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderiyor. .


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Terör örgütü PKK/YPG'ye Şam’dan ret! .Önceki Haber

Terör örgütü PKK/YPG'ye Şam’dan ret! .

İntibak yasayla gelecek .Sonraki Haber

İntibak yasayla gelecek .

Yorum Yazın

LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar