200 jet pilotuyla ilgili yeni gelişme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
200 jet pilotuyla ilgili yeni gelişme
FETÖ’nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik Eskişehir ve Konya merkezli son operasyonların ardından pilot sayısı yeniden gündeme geldi.

200 jet pilotuyla ilgili yeni gelişme

 

Türk Hava Kuvvetleri’nde, 300’e yakın F-16 ve F-4 savaş uçağı bulunuyor. Uzmanlara göre muharip uçaklar için en az 900 pilotun TSK bünyesinde hazır olması gerekirken, yetişmiş savaş pilotu sayısının bu oranın altında olduğu belirtiliyor.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, FETÖ’ye yönelik son operasyonların ardından gündeme gelen savaş pilotu açığı konusunda Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Darbe girişiminden sonra, hem geçmişte FETÖ kumpas mağduru olan, hem de emekli jet pilotlarından 200’ü Hava Kuvvetleri’ne geri döndü” dedi.

‘Hiç düşünmeyiz’

Karakuş, TESUD Yönetim Kurulu olarak Hava Kuvvetleri’ne dilekçe verdiklerini de belirterek; “Fiziksel sorunu olmayan her emekli subay arkadaşımız, gönüllü olarak hizmet etmeye hazır durumda. ‘Gel’ denildiği gün bir dakika düşünmeyiz” diye konuştu.  

Karakuş, şunları söyledi: “15 Temmuz hain darbe girişiminden önce son altı yıllık dönemde 600’ün üzerinde savaş pilotu Hava Kuvvetleri’nden ayrılmıştı. Aslında zaten ciddi bir pilot açığımız vardı. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’cülerin ayıklanmaya başlanmasıyla savaş pilotu sayımızda ciddi düşüş yaşandı. Son dönemde 200 eski personel geri döndü. Bizler de göreve gönüllü dönebiliriz. Açığın kapanacağı güne kadar ücretsiz çalışabileceğimizi bildirdik.”

‘Açığın kapanması beş yılı bulabilir’

Emekli Kurmay Albay Ahmet Zeki Üçok, FETÖ kumpas mağduru emekli savaş pilotlarından TSK’ya dönenler olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ortaya çıkan açığın bir günde doldurulması imkansız. Hava Kuvvetleri’ndeki çok değerli subaylar FETÖ kumpaslarıyla hedefe alınıp görevden uzaklaştırılınca, koltuk sandalye sayımız, uluslararası standart dediğimiz kriterin altına düşmüştü. Savaş pilot sayımız yavaş yavaş artıyor. Sivil hava yolu şirketlerinden geri dönen arkadaşlarımız oldu. Yeni mezun teğmenler de uçuş eğitimlerine başladılar. THY’ye geçen emekli savaş pilotlarından Hava Kuvvetleri’ne katılımlar olmaya devam edecek. Mevcut pilot açığının tamamen kapanması beş yılı bulabilir.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araçlarda cam filmine Yüzde 70 şartı getiriliyorÖnceki Haber

Araçlarda cam filmine Yüzde 70 şartı get...

Çocukları ve gençleri bekleyen tehlike: KörlükSonraki Haber

Çocukları ve gençleri bekleyen tehlike:...

Yorum Yazın

Özgür Özel'den son dakika açıklaması: Gürsel Tekin'i partiden ihraç ettik
Devlet Bahçeli: Cumhuriyet Halk Partisi havlu atmıştır
CHP MYK Özgür Özel başkanlığında olağanüstü toplanıyor
Gazeteci Nedim Şener’in İmamoğlu ve Başsavcı Gürlek ile ilgili açıklamaları büyük ses getirdi
Adalet Bakanı Tunç'tan belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili açıklama: Soruşturmalar siyasi değil
CHP İstanbul İl Kongresi iptal edildi, yönetim görevden alındı
Özgür Özel'e ait dokunulmazlık dosyası Meclis'e sunuldu
Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'ten çarpıcı açıklamalar: 100 yılın en büyük yolsuzluk dosyası! Beyanı delillendirmeden kimseyi tutuklamıyoruz
Özgür Özel’den Sinop Test Merkezi’nin taşınması çağrısı: ''Füze sesleri balıkları korkutuyor''
Trump’ın sağlık durumu tartışılıyor: 3 gündür kameralar karşısına çıkmadı
CHP'li isim Erdoğan sevgisine tahammül edemedi! Slogan atan vatandaşlara engel olmaya çalıştı!
Sergen Yalçın Beşiktaş'ta
Gazze’de İsrail İTLERİ pusuya düştü: Çok sayıda LEŞ var
Ekrem'den böyle teklif geldi: ''Konuşma seni vekil yapalım''
Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar