ABD, DEAŞ lideri El Bağdadi'yi koruması altına aldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD, DEAŞ lideri El Bağdadi'yi koruması altına aldı!
ABD Suriye’nin kuzeyini küresek terörün eğitim kampına çevirdi. Terör örgütü PKK/PYD’ye 4 bin TIR’dan fazla silah veren ABD, DAEŞ’lılardan oluşan yeni bir ordu kuruyor. Öte yandan DEAŞ lideri Ebu El Bağdadi’nin ABD tarafından korunduğu ortaya çıktı.

isis vs trump ile ilgili görsel sonucu

 

PKK/PYD eliyle kurulacak terör koridoru için tasarlanan DEAŞ’ın ABD ile bağlantıları her geçen daha gün net bir şekilde açığa çıkıyor. Beyaz Saray’a bağlı sömürge valisi Brett McGurk’ün Rakka’dan ‘kurtarıp’ başta İdlib olmak üzere yeni görev yerlerine sevk ettiği DEAŞ’lılara ilişkin yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı’na göde ABD askerleri, PKK işgali altındaki Haseke’de DEAŞ’lıları eğiterek ‘Yeni Suriye Ordusu’ isimli bir yapılanma kuruyor. ABD’li uzmanların Suriye’nin Haseke vilayetindeki sığınmacı kampında aralarında DEAŞ’lıların da bulunduğu yeni bir silahlı grup hazırladığını kaydeden Rus makamları, burada eğitim gören milislerin Suriye güneyine gönderileceği uyarısı yaptı.

 

KAMP 750 KİŞİLİK

Yeni Şafak’ın haberine göre, Rus Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “ABD’nin DEAŞ’ı yok etme konusunda kararlı olduğuna dair sözlerine rağmen uluslararası koalisyon, Suriye’de kalan militanlarla işbirliğine devam ediyor. ABD’li özel operasyon güçlerinden eğitmenlerin yönetiminde, Haseke’deki sığınmacı kampında 6 aydır farklı terör örgütü militanları eğitiliyor ve ‘Yeni Suriye Ordusu’ isimli yeni bir silahlı oluşum kuruluyor. Evlerine dönen sığınmacıların açıklamalarına göre ABD’li eğitmenlerin hazırlıkların bitmesinin ardından, hükümet güçleri ile savaşması için Suriye’nin güneyine gönderilecek. Kampta 400’ü DEAŞ’lı 750 militan bulunuyor.”

 

eAwahfuawhebfw

 

BAĞDADİ ABD ÜSSÜNDE

DEAŞ’ın kurucusu Ebu Bekir el-Bağdadi’nin akıbeti gizemini korurken, terör örgütü elebaşına yönelik ABD himayesine dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Bağdadi’nin Irak’ta ABD’liler tarafından ‘yakalandığını’ ve el-Kerame bölgesinden Suriye’ye sokulduğunu söyledi. Daha önce Cund’ul Aksa grubunda görev almış militanın verdiği bilgilere göre, Bağdadi önce Resulayn bölgesindeki ABD üssüne taşındı; daha sonra da Haseke-Rimeylan’daki diğer ABD askeri üssüne götürüldü.

DEAŞ elebaşı Bağdadi, ABD'nin Irak'ı işgali sonrası Basra bölgesinde kurduğu Bukka Kampı'nda yıllarca kaldı. Bukka ile Ebu Gureyb hapishanelerinde ABD istihbaratınca devşirilen mahkumlar, daha sonra DEAŞ'ın beyin takımını oluşturdu.

‘Paket’ yapılan grup içerisinde DEAŞ elebaşı ile birlikte 7 üst düzey ismin daha bulunduğunu söyleyen kaynak, bu isimlerin birinin Iraklı, diğerlerinin ise Suriye ve Irak dışından gelen DEAŞ yöneticileri olduğunu belirtti. DEAŞ’lının iddiasına göre Bağdadi yakalandığında ayağından yaralı haldeydi. Bağdadi’nin hangi çatışmada yaralandığı ve ABD üssüne götürülerek ne amaçla korunduğu henüz bilinmiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Papa'ya göre "şeytan" gerçek bir kişi ve adı-soyadı var! Şimdi herkes bu soruyu soruyor: Kim bu Şeytan?Önceki Haber

Papa'ya göre "şeytan" gerçek bir kişi ve...

TSK'da yemek duası değişti!Sonraki Haber

TSK'da yemek duası değişti!

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar