AK Parti'den Davutoğlu hakkında 'uyarı' gibi açıklama!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti'den Davutoğlu hakkında 'uyarı' gibi açıklama!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan 'Tuğrul Türkeş' tartışmasıyla ilgili bir açıklama da Mahir Ünal'dan geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, Davutoğlu'nun ve MHP'li yöneticilerin birbirlerine 'nezaketi elden bırakmadan cevap vermesini' arzuladıklarını ifade etti.

AKP'den Davutoğlu'nu kızdıracak açıklama

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, Davutoğlu ve Bahçeli arasında yaşanan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın sert ifadeleri ile tırmanan gerilimle ilgili bir açıklama yayınladı.

 

'ARZU ETMEDİĞİMİZ DURUM ORTAYA ÇIKTI'

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, Bahçeli'nin kabine değişikliğine ilişkin değerlendirme yaparken, Davutoğlu'na göndermede bulunduğunu anımsatarak, "Bunun üzerine, Sayın Davutoğlu'nun verdiği cevaba, MHP Genel Başkan Yardımcılarının mukabil cevaplarıyla, hiçbir şekilde arzu etmediğimiz, siyasetin nefasetine yakışmayan, nahoş bir durum ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Geçmişle ilgili konuların tekrar gündeme getirilmesinin, ülkenin pozitif gündemine bir katkı sağlamayacağının bilindiğine işaret eden Ünal, 'AK Parti olarak özellikle 15 Temmuz sonrasında MHP'nin izlediği politika konusundaki takdir ve teşekkürlerini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vasıtasıyla her fırsatta dile getirdiklerini' hatırlattı.

 

'SİYASİ ELEŞTİRİNİN HAKARET İLE KARŞILIK BULMASI KABUL EDİLEMEZ'

"Aynı şekilde, pek çok politikasını en sert şekilde eleştirdiğimiz CHP'nin, bir il başkanı ve milletvekilinin, Tunceli'de katledilen öğretmenimizle ilgili yaklaşımları, yine Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız tarafından takdirle karşılanmıştır" değerlendirmesinde bulunan Ünal, şunları kaydetti:

"Siyasetçilerin eleştirilerini dile getirirken veya eleştirilere cevap verirken, siyasi nezaketi kesinlikle elden bırakmamaları gerektiğini düşünüyoruz. Sayın Davutoğlu'nun, MHP Genel Başkanına yönelik eleştirilerinin de bu çerçevede ele alınmasını, cevapların da aynı doğrultuda verilmesini arzulardık. Siyasi bir eleştirinin, benzer bir üslupla cevaplandırılmak yerine, tahkir ve hakaret ile karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur.

AK Parti olarak, Türkiye'nin içinden geçtiği kritik dönemde birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha güçlü tutmaya ihtiyacımız olduğunun her zaman bilincinde olduk."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FETÖ 38 yıl önce 15 Temmuz'u anlatmışÖnceki Haber

FETÖ 38 yıl önce 15 Temmuz'u anlatmış

CHP içtüzük değişikliğini AYM'ye taşıyorSonraki Haber

CHP içtüzük değişikliğini AYM'ye taşıyor

Yorum Yazın

Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar