Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezası
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hapse girecek mi? Canan Kaftancıoğlu kaç yıl ceza aldı? İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kaftancıoğlu hakkında 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Mahkeme kararını açıkladı ve Kaftancıoğlu’na toplam 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi. Bu kararın ardından Kaftancıoğlu’nun hapse girip girmeyeceği merak konusu oldu. İşte yanıtı!

CANAN KAFTANCIOĞLU HAPSE GİRECEK Mİ? CANAN KAFTANCIOĞLU KAÇ YIL CEZA ALDI?

Canan Kaftancıoğlu hapse girecek mi? Canan Kaftancıoğlu kaç yıl ceza aldı sorusu gündeme oturdu. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı ve CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, sosyal medya paylaşımları nedeniyle toplam 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza kararı sonrası Kaftancıoğlu'nun hapse girip girmeyeceği merak edilmeye başlandı.

CANAN KAFTANCIOĞLU HAPSE GİRECEK Mİ?

Mahkeme; Kaftancıoğlu'nu; "Terör propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 6 ay "kamu görevlisine alenen hakaretten" 1 yıl 6 ay 20 gün, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 16 ay, "Devleti alenen aşağılamak" suçundan 1 yıl 3 ay, "halkı kim ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaftancıoğlu'na toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için tutuklama kararı verilmezken, karar istinaf mahkemesine gidecek.

 

NE OLMUŞTU?

18 Temmuz'daki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını bildiren savcı, sanık Kaftancıoğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "Kamu görevlisine hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama", "Halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek" ve "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan zincirleme olarak 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.

İNKAR ETTİ

Katılanlar, Kaftancıoğlu'nun cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra sanık Canan Kaftancıoğlu'na söz verildi. Kaftancıoğlu, "Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir" ifadelerini kullanarak, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları inkar etmesi dikkat çekti.

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

Canan Kaftancıoğlu 1972 Ordu doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı. TiHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) 'de vaka taraması yaparak "İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi" isimli teziyle ihtisasını tamamladı.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Toplumsal Bellek Platformu'nun kurulmasında önayak oldu "Benim Babam Bir Kahramandı" isimli derleme kitabı bulunmaktadır.

İletişim yayınlarından Müge Tuzcuoğlu derlemesi "Roboski İstenmeyen Çocuklar" ve Um:Ag yayınlarından Eren Aysan derlemesi "Bir Eflatun Ölüm" isimli kitaplara yazı katkısı sunmuştur.

Bilimsel ve sosyal alanlarda yayınlanmış yüzü aşkın makalesi vardır. Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesinde görev almıştır. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesindedir. 2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürmüştür. Halen kurucu ortağı olduğu özel bir sağlık kuruluşunda genel koordinatör olarak çalışmaktadır. Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli olup Çağım Işık isminde bir kızı bulunmaktadır.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşe bak işe! CHP’li belediyeler Kaftancıoğlu'nun duruşmasına yandaş taşıdıÖnceki Haber

İşe bak işe! CHP’li belediyeler Kaftancı...

Sözde kadın derneği Mor Çatı acılı annelere kör ve sağır!Sonraki Haber

Sözde kadın derneği Mor Çatı acılı annel...

Yorum Yazın

Aziz İhsan Aktaş bu gece canlı yayında herşeyi açıklıyor
Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar