CHP'li Antmen'in kara propagandasına Sözcü gazetesi sahip çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Antmen'in kara propagandasına Sözcü gazetesi sahip çıktı
Onbinlerce canımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremleri kirli siyasi emellerine alet etmeye çalışanlara her gün yenileri ekleniyor. CHP'li vekil Alpay Antmen, Cumhurbaşkanının, “İskendurun'un riskli bölge ilan edilmesine” karşı çıktığı yalanını ortaya attı. Sözcü gazetesi de yalanın üzerine balıklama atlayarak manşetine taşıdı.

ALPAY ANTMEN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN 1 YIL ÖNCE İSKENDERUN'DAKİ BAZI MAHALLELERİ 'RİSKLİ ALAN' OLMAKTAN ÇIKARAN KARARINI HATIRLATTI: "BİLİMİ ÖTELERSENİZ SONUÇ BU OLUR"

CHP Milletvekili Alpay Antmen sosyal medya hesabından 5 Şubat 2022 tarihili Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin fotoğrafını yayınladı. İskenderun'da bazı bölgelerin riskli alan ilanının iptaliyle ilgili olan kararnamenin ardında CHP'li Antmen'in sakladığı başka gerçekler vardı.

2013 yılında Hatay İskenderun'da riskli mahallelerin belirlenmesi için harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı direnişle karşılaştı.

Bazı örgütlerin başı çektiği eylemler sonrası riskli mahallelerle ilgili karar yargıya taşındı. Mahkeme 2017'de bakanlığın, 2022'de ise Cumhurbaşkanlığının "riskli mahalle" kararını iptal etti.

Mahkeme kararı kesinleşince de Cumhurbaşkanlığının kararı iptal edilmek zorunda kaldı. Böylece mahkeme kararıyla evlerin yıkımı ve kentsel dönüşüm süreci durdu.

SÖZCÜ GAZETESİ CHP'NİN PROVOKASYONUNA MANŞETTEN DESTEK VERDİ

Gerçekler ortadayken CHP'li Milletvekil Alpay Antmen provokasyona kalkıştı. Cumhurbaşkanlığını hedefe oturtmaya çalışan Antmen'e CHP'nin yayın organı Sözcü'den açık destek geldi. Kara propagandaya katılan Sözcü, "Erdoğan'ın geçen yıl çıkardığı kararnameye göre, deprem bölgesi riskli değilmiş" manşetini attı.

Tüm Türkiye'yi derinden sarsan deprem afetini bile siyasete alet etmekten geri kalmayan CHP'li Antmen'in dolaşıma soktuğu kara propagandanın arkasındaki gerçekler şöyle:

Hatay'ın İskenderun İlçesi sınırları içerisinde kalan Meydan-Cumhuriyet Mahallesi'nde 176 bin metrekare, Numune-Pınarbaşı-Esentepe Mahallesi'nde 268 bin metrekare, Modernevler Mahallesi'nde 342 bin metrekare olmak üzere toplam 786 bin metrekare büyüklüğe sahip 3 ayrı alan, 16/09/2013 tarih ve 2013/5382 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile "Riskli Alan" olarak ilan edildi. Bu alanlara ilişkin hazırlanan imar planları ilgili bakanlıkça onaylandı.

İskenderun Körfezi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Yenileme İmar ve Kamulaştırma Derneği ve dava arkadaşları tarafından onaylı İmar Planı Değişiklikleri ile Riskli Alanlara ilişkin Bakanlar Kurulu Kararına açılan dava sonucunda Danıştay 14. Daire'nin kararı ile "riskli alana ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın ve bu Karar uyarınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanmış olan imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına" karar verildi.

BAKANLAR KURULU YENİDEN "RİSKLİ ALAN" İLAN ETTİ

Bakanlar Kurulu Kararı'nın Mahkemece iptal edilmesi üzerine, alanlardaki toplam yapı sayısının en az %65'inin ruhsatsız yapılardan oluşması nedeniyle üzerindeki yapılaşmanın can ve mal kaybına yol açma riski taşıdığı gerekçesiyle 02/10/2017 tarih ve 2017/10907 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yeniden "Riskli Alan" olarak ilan edildi.

MAHALLE MUHTARLARINDAN İTİRAZ GELDİ

İskenderun Belediye Başkanlığı'nın 29/12/2021 tarih ve E.28152 sayılı yazısı ile söz konusu riskli alanlar ile ilgili kentsel dönüşüm sürecinin hukuki nedenler ve itiraz nedeni ile gerçekleştirilememesi ve Mahalle Muhtarlarının dilekçeleri ile bu alanların riskli alan statüsünün kaldırılması talep edildi

BAKANLAR KURULU KARARININ İPTALİ İSTENDİ

Hızlı tarama yöntemi ile hazırlatılan raporda alan bazlı dönüşümün yerine gerektiğinde yapı bazlı dönüşümün teknik ve ekonomik açılardan daha uygulanabilir bir seçenek olacağı değerlendirildiğinden, Hacettepe Üniversitesi onaylı Teknik Rapor'a istinaden söz konusu alanlara yönelik 02.10.2017 tarih ve 2017/10907 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile alınan risklilik kararının iptal edilmesi talep edildi.

Söz konusu alanlarda İskenderun Belediye Başkanlığınca hak sahipleri ile yapılan uzlaşma görüşmelerinde, hak sahipleri ile uzlaşma sağlanamaması, Mahalle Muhtarları tarafından riskli alan kararının iptali konusunda dilekçe ile İskenderun Belediye Başkanlığı'na başvuruda bulunulması, "Riskli Alan" kararına ve alanlarda yapılan imar planına açılan dava nedeniyle kentsel dönüşüm sürecinin sekteye uğraması vb. nedenlerle alan bazlı dönüşümün gerçekleştirilememesi, mevcut yapısını yenilemek isteyen vatandaşlar için parsel bazında dönüşüm yapabilmesi gerekçeleri ile "Riskli Alan" kararının iptal edilerek, alan bazlı dönüşüm yerine parsel bazında dönüşümün önünün açılması istendi.

Teknik Rapor doğrultusunda, söz konusu alanın "Riskli Alan" ilan edilmesi hakkındaki 16.09.2013 tarih ve 5382 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak:akşam gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son Dakika: Hatay'da 296. saatte üç kişi enkaz altından çıkarıldıÖnceki Haber

Son Dakika: Hatay'da 296. saatte üç kişi...

Türkiye'de deprem riski: MTA diri fay hattı haritasını açıkladıSonraki Haber

Türkiye'de deprem riski: MTA diri fay ha...

Yorum Yazın

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar