Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'da önemli açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında dün açılışı gerçekleştirilen Bakü Tiflis Kars demiryolu hattına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bir gün gelecek Pekin'den Londra'ya kadar bu hattı kullanmak nasip olacak" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ilgili görsel sonucu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlham Aliyev ile düzenlediği basın toplantısında, dün açılışı gerçekleştirilen Bakü Tiflis Kars demiryolu hattı ile ilgili "Sadece Bakü Tiflis Kars değil bir gün gelecek Pekin'den Londra'ya kadar bu hattı kullanmak nasip olacak" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

Şu anda farklı bir ülkede değiliz evimizdeyiz. Bu ziyaretin öneminin bir nedeni dün Bakü Tiflis Kars demiryolu hattının açılışını yapmış olmamız. Bu demiryolunun açılışını gerçekleştirmiş olmak bizi Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlamak açısından daha güçlü kılmıştır. Aynı zamanda enerji hatları noktasında da bu tür bağlantıların kurulması Türkiye ile  arasındaki dayanışmanın gücünü gösteriyor. TANAP bunun bir örneğidir. Kısa sürede Azeri gazı Avrupa'ya akacak. Tabi bu birilerini rahatsız ediyor. Bakü Tiflis Kars demiryolu yapılırken de bu olmaz diyenler vardı. Dün açılışını yaptık. Öyle bir gün gelecek ki taa Pekin'den Londra'ya kadar bu hattı kullanmak nasip olacak.

 

"DAYANIŞMAMIZ GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık belli alanlarda kıtaları birbirine bağlamıyoruz, enerji hatları noktasında da kıtaların bağlanması Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin güçlülüğünü gösteriyor. Bizlerin karşılıklı gidiş gelişleri ve bakanlarımızın sürekli irtibat halinde olmaları Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin hangi konumda olduğunu gösteriyor. Tüm alanlarda dayanışmamız güçlenerek devam edecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını "Türkiye Azerbaycan kardeşliği yaşasın diyorum" sözleriyle tamamladı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sınırda sıcak gelişme! Devir teslim töreni gerçekleştiÖnceki Haber

Sınırda sıcak gelişme! Devir teslim töre...

HDP de Barzani'yi sattı!Sonraki Haber

HDP de Barzani'yi sattı!

Yorum Yazın

NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!
TÜBİTAK'ın milli ramjet motorlu hava-hava füzesi GÖKHAN ilk kez görücüye çıktı!
İLTER, dron tehditlerine karşı kalkan olacak: Harp alanında kendini ispatladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar