Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maden faciasına ilişkin açıklama: Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maden faciasına ilişkin açıklama: Kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak
Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Raporla birlikte ihmali görülen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağından milletimiz emin olsun'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin konuşuyor. 

MEHMET ALİ ÇELEBİ AK PARTİ'YE KATILDI ROZETİNİ ERDOĞAN TAKTI

CHP İzmir milletvekili olarak Meclis'e giren ancak daha sonra istifa ederek geçtiği Memleket Partisi'nden de ayrılan Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katılacağını duyurmuştu. AK Parti'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

BARTIN'DAKİ MADEN FAİCASI: HEPİMİZİN YÜREĞİ DAĞLANDI

Bartın Amasra'daki maden ocağında yaşanan elim kaza hepimizin yüreğini dağlamıştır. Metan tüm dünyada maden işletmelerinin ve madencilerin korkulu rüyasıdır. Tüm önlemlere ve sistemlere rağmen nasıl olup da patlama yaşandığını bilmiyoruz, çalışma sonrası öğreneceğiz. Patlamayla ilgili kesin rapor çıkana kadar söylenen her şey spekülasyondan ibarettir. Geçtiğimiz 20 yılda bu madene yarısı iş güvenliği alanında olmak üzere 77 milyon lira yatırım yapılmıştır. Nitekim son 20 yılda bu ocakta yaşanan kazalarda hayatını kaybeden madenci sayımız 6’dır. Toplam 713 çalışanı ile yılda 100 bin ton üretim yapan bir müessesedir. Bu madende her 37 kişiye bir iş güvenliği uzmanı düşmektedir. Kurum bünyesinde 30 tahlisiye görevlisi mevcuttur. 

''BARTIN'DAKİ YARALILAR TABURCU EDİLDİ''

Kazadan sonraki 18 saat içinde arama kurtarma faaliyetleri tamamlanmıştır. Ocağın vardiyasında çalışan 110 kardeşimizden 41'i maalesef hayatını kaybetmiştir. 6'sı İstanbul Çam ve Sakura Hastanesi'nde, diğerleri ise yerine tedavi altına alınmıştır. Bartın'a Cumartesi günü giderek çalışmalara yerinde katıldım. İlk gün ben de aileleri ziyaret eden kişi oldum. Çam ve Sakura'da yaralıları ziyaret ettim. Bazılarının durumunun iyiye gittiğini biliyorum. Yaralı kardeşlerimize dualarımızı yapıyoruz, Bakanlığımız da ne gerekiyorsa yapıyor. Beşer planında atılması gereken adımları atıyoruz. En ileri teknoloji ne ise bu Çam ve Sakura'da mevcut. İlgilenen doktorlarımız alanlarında kendilerini ispatlamış profesör arkadaşlarımız. Gerek anestezide, gerek enfeksiyonda kendini ispatlamış hocalarımız hastalarımız ile ilgileniyorlar. Bartın'daki yaralılarımızın tamamı taburcu edilmiş durumda. İçişleri Bakanlığımız çeşitli illerden 110 AFAD ekibini bölgeye yönlendirmiştir. Jandarma teşkilatımız 210 personel, Sahil Güvenlik personelimiz 45 personel ile güvenliği tesis etmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız 35 personeli ile kazazede ve yakınlarına psikososyal destek sağlamıştır.

''İHMALİ GÖRÜLEN KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAYACAK''

Son dönemde mevzuatta yaptığımız düzenlemeler doğrultusunda Amasra’da da toplamda 50 kalemi bulan iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Renksiz, kokusuz, tatsız bir gaz olan metan patlayıcı özelliği ile tüm dünyada maden işletmelerinin ve madencilerin korkulu rüyasıdır. Kızılayımız 115 personeli ile sahadaki yerini alırken çok sayıda sivil toplum kuruluşumuz da bölgedeki çalışmalara iştirak etmişlerdir. Kurumlarımız canla başla işlerini yapmaktadırlar. Bir kaza meydana gelmişse önüyle arkasıyla sebebini araştırmak bizim en başta gelen vazifemizdir. Kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın ki hayatını kaybeden madencilerin geride bıraktıkları aileleri devlete emanettir. İhmali görülen kimsenin gözünün uyaşına bakılmayacak. Amasra'daki maden kazası devletin tüm kurumları tarafından takip edilecek, hiçbir meselenin karanlıkta, hiçbir ihmalin cezasız kalmaması temin edilecek.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: NAL TOPLAMAYA ALIŞMIŞ

Maden ocağı son olarak ağustos ayında 7 gün süreyle denetlenmiştir. Yılda en az 4 defa denetlenerek eksikler tespit edilmekte ikazlar yapılmaktadır. Kılıçdaroğlu'nun göreve geldiğimizde hayatını kaybeden madencilerin ailelerine haklarını vereceğiz açıklamasına bakın. Bu geriden geliyor. Nal toplamaya alışmış halen nal toplamaya devam ediyor. Bizim ulaştığımız yere senin hayallerin bile ulaşamaz. Kaza ve kadere inanan insanlarız. Elbette tespit ederlerse suçlunun yakasına yapışacağız. Tüm bunları yaparken mukadderata teslim olacağız. Sen inanmaya bilirsin, senin bileceğin iştir. Ama bay Kemal ve avanesi, ben kaza ve kadere iman etmiş bir insanım ve böyle yürüyorum.

MECLİS'TEKİ ÇEKİÇLİ EYLEME TEPKİ

Parlamento Melis iç tüzüğü acilen değiştirmeli.

Avrupa doğalgazı nereden temin edeceğini araştırırken, Türkiye'nin böyle bir derdi yok. Avrupa doğalgazını Türkiye'den temin edecek

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son dakika... Mehmet Ali Çelebi AK Parti'deÖnceki Haber

Son dakika... Mehmet Ali Çelebi AK Parti...

İmam Hatiplere ve Diyanet'e hakaret cezasız kalmadı! RTÜK Tele1'e yayın durdurma cezası verdiSonraki Haber

İmam Hatiplere ve Diyanet'e hakaret ceza...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar