Türkiye ekonomisini çökertmek için başlatılan döviz operasyonunun KKM hamlesi ile önüne geçilirken fondaş medyadan 'dolar neden artmıyor' sesleri yükselmeye başladı.
ABD dolarının TL'ye karşı yükselişe geçtiği son 2 yılda sürekli döviz kurları üzerinden gündem oluşturulmuştu.
Haber7'nin haberine göre, TL'nin değer kaybettiğini doların ise arttığını iddia eden Altılı masa üyeleri, medyası, ekonomistleri, akademisyenler, STK'ları ve birçok uzantısı ile 'Battık-bittik-mahvolduk' sloganınu kullanarak AK Parti hükümetini topa tuttu.
'DOLAR SIĞINILACAK LİMAN OLMAKTAN ÇIKTI'
Fırsatçılar ise doların yükselmesini bahane ederek zam üzerine zam yaptı. Bu yolla enflayonu tetikleyenler, 21 Aralık 2021'de yürürlüğe konan KKM sistei ile adeta duvara tosladı. "Dolar 25 TL olacak", "Türkiye iflas edecek" denilen süreçte KKM hamlesiyle Dolar, TL karşısında bir gecede %66 değer kaybetti.
'DOLAR NEDEN ARTMIYOR DEMEYE BAŞLADILAR'
Daha sonrasında ise sert yükseliş yaşayamayan dolar, TL karşısında stabil bir seyre girdi. KKM sonrası sığınılacak liman olmaktan çıkan dolar bu sefer de fondaş medyanın 'Dolar neden artmıyor' sözleri ile hedef oldu.
FONDAŞ MEDYA DOLAR EN AZ 23 TL OLMALI DEMEYE BAŞLADI
Söz konusu kara propaganda haberi bugün Sözcü tarafından yayına sokuldu. "Seçim öncesinde dolar paradoksu: Tehlike çanları çalıyor" başlıklı haberde, hükümetin doların yükselmemesi için sıkıyönetim uyguladığı fakat doların en az 23 TL olması gerektiği belirtildi.
DİREKT OLARAK SORDULAR
"Seçim öncesinde dolar paradoksu: Tehlike çanları çalıyor" başlıklı haberde, hükümetin dolar kurunun yükselmemesi için sıkıyönetim uygulandığı fakat doların en az 23 TL olması gerektiği iddia edildi.
Tekstil sektörünün doların TL karşısında değer göstermemesi için 'mağdur' olduğunun iddia edildiği haberde şu garip kelimelere yer verildi:
Hükümet seçim öncesinde yeni bir enflasyon dalgası istemediği için dolar kurunda ‘sıkıyönetim’ uyguluyor ancak mevcut kur seviyesi ile rekabet avantajını kaybeden tekstil sektöründe üretim, ihracat ve istihdamda ciddi kayıplar başladı. ‘Bize özel olarak kur en az 23 TL olmalı’ diyen tekstilciye hükümetten olumlu geri dönüş olmadı.
25 TL OLMASI GEREKİYORMUŞ
Sözcü haberinde, "Hem yurt dışı pazarlardaki durgunluk hem maliyet artışları hem de TL’deki değerlenme nedeniyle sorunlar yaşayan tekstil sektöründe ise düşüş daha sert oldu." ifadelerine yer verdi.
Diğer yandan haberde, dolar kurunun en az 23 TL, ülkenin risk primi düşünüldüğünde en az 25 TL olması gerektiği iddia edildi.
Kaynak:trhber
Yorum Yazın