Erdoğan'dan Cumbul'a insanlık dersi .

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan'dan Cumbul'a insanlık dersi .
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "Buğday" filminin galasının ardından sahneye davet edilen Semih Kaplanoğlu'nun annesinin elini öptü..

Erdoğandan Cumbula insanlık dersi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen "" filminin galasının ardından yaptığı konuşmasına, Türkiye'nin "medarı iftiharlarından" olarak nitelendirdiği usta yönetmen ve senarist 'nu yeni filmi dolayısıyla tebrik ederek başlarken ilginç bir detay ortaya çıktı. Erdoğan, oyuncu 'un, Uluslararası Adana Film Festivali'nin ödül töreninde elini sıkmadığı yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun annesinin elini öptü.

FİLMDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ
Kaplanoğlu'nun eşini de kutlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ehli hünerin kadrini bilmekte büyük bir hünerdir. 'Buğday' filminin de Sayın Kaplanoğlu'nun 'Bal' filminde olduğu gibi yurt içinde ve yurt dışında hak ettiği ilgiyi göreceğine inanıyorum. Elbette zaman zaman haddini bilmeyen, kaliteyi hazmedemeyen, nezaket fukarası şahıslar da çıkabiliyor. Bunlara verilecek en güzel cevap sevgiyi korumak, işini en güzel, en kaliteli şekilde yapmaya devam etmektir."

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Erdoğan, filmi bu açıdan da son derece anlamlı bulduğunu vurguladı. Filme katkı veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Erdoğan, ayrıca filmde görev alan sanatçıları, kameramanından teknisyenine kadar tüm sinema emekçilerini tebrik etti.

 

ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ
, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kaplanoğlu ve eşi Leyla İpekçi'ye hediye takdim etti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Kaplanoğlu ailesiyle fotoğraf çektirdiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile eşleri, Kaplanoğlu'nun annesinin elini öptü.

 

 

NELER YAŞANMIŞTI ?
Uluslararası Adana Film Festivali'nin önceki gün düzenlenen ödül gecesinde sunuculuk yapan Meltem Cumbul, en iyi yönetmen ödülünü kazanan Semih Kaplanoğlu'nun elini sıkmadı. Kaplanoğlu'nun açıklaması ve polemik başlatılması üzerine önce Meltem Cumbul bir açıklama yaptı sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü duruma tepki gösterdi. Kaplanoğlu, ise son olarak Meltem Cumbul'un tavrına ilişkin "Nefret düşünceye, inanca, farklı olana yöneldiğinde bunun adı açık bir faşizmdir" dedi.

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca tüm eğitimcilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm öğretmenlerimize şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında şehit olanlar ile afetlerde, kazalarda kaybettiklerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler Allah'tan niyaz ediyorum."

Türkiye'nin bugünlere gelmesinde en büyük payın öğretmenlerin olduğunun altını çizen Erdoğan, "Ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu anlayışla 15 yıldır her alanda eğitim-öğretim sistemimizi geliştirmeye, öğretmenlerimizin çalışma şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da faaliyetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz. Yeni Türkiye'yi ülkemizin dört bir yanında fedakarca görev yapan öğretmenlerimizin gayretleriyle inşa ve ihya edeceğiz." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CNN spikerinin 'Allahımıza hamdolsun' rahatsızlığı .Önceki Haber

CNN spikerinin 'Allahımıza hamdolsun' ra...

Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafındaki 57. Alay Sancağı detayıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafındaki 57. Ala...

Yorum Yazın

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar