Erdoğan'dan KIZILELMA ve TB3'lü fotoğraf! O görüntü büyük ilgi çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan'dan KIZILELMA ve TB3'lü fotoğraf! O görüntü büyük ilgi çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykar tesislerini ziyaret ederek Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZILELMA'yı inceledi. Erdoğan'ın yayınladığı fotoğrafta yakında ilk uçuşunu yapacak Bayraktar TB3 SİHA'nın varlığı dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar tesislerini ziyaret ederek insansız savaş uçağı KIZILELMA'yı inceledi. 

Özdemir Bayraktar Teknoloji Merkezi'nde KIZILELMA ile fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan Erdoğan, mesajına bir not yazmayarak sadece Türk bayrağı simgesi bıraktı. 

Türk havacılığına pek çok ilki yaşatan ve yakın gelecekte semaların en önemli savaş aracı olmasına kesin gözüyle bakılan KIZILELMA'yı Erdoğan'la birlikte gösteren fotoğraf kısa sürede onbinlerce kez paylaşıldı. 

Türkiye'yi insansız savaş uçağı üretebilen birkaç ülke arasına sokan muharip insansız uçak sistemi KIZILELMA, ilk uçuşunu 14 Aralık 2022 tarihinde yapmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Baykar tesislerinde Haluk ve Selçuk Bayraktar eşlik etti. Erdoğan'ı KIZILELMA önünde gösteren fotoğrafta, yakında uçmaya hazırlanan silahlı insansız savaş aracı Bayraktar TB3'ün de yer alması dikkat çekti. 

BAYRAKTAR TB3 KIZILELMA'NIN YANINDA

Ocak ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ziyareti sırasında ilk kez görüntülenen ancak detayları net olarak anlaşılmayan Bayraktar TB3, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında KIZILELMA'nın yanında neredeyse tamamlanmış haliyle yer aldı. 

Şimdiden Japonya'ya satışı için anlaşma yapıldığı iddia edilen Bayraktar TB3, Türkiye'nin dev havuzlu çıkarma gemisi TCG ANADOLU'da konuşlandırılacak. TB3 ve KIZILELMA'nın TCG ANADOLU'da yer almasıyla birlikte Türkiye, dünyada SİHA gemisi konseptini uygulayan ilk ülke olacak. ANADOLU gemisinde KIZILELMA ve TB3 ile birlikte HÜRJET ve Bayraktar DİHA da bulunacak. 

Bayraktar TB3 (sağ üstte) fotoğraf karesine ilk kez bu görüntüyle girmişti.

Baykar, yaklaşık 20 yıl önce insansız hava araçları geliştirmeye başladığı ilk andan bugüne kadar toplam gelirinin yüzde 75'ini ihracattan elde etti. 2021 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından savunma ve havacılık sektörlerinde ihracat lideri olduğu açıklanan Baykar, 2022 yılında ise 18 farklı ülkeye bir milyar dolardan fazla ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca, Baykar'ın 2022'de imzaladığı sözleşmelerin yüzde 98'ini ihracat anlaşmaları oluşturdu. Baykar üretimi SİHA'lardan Bayraktar TB2'yi şu ana kadar 28 ülke satın aldı. AKINCI'nın satışı için 5 ülkeyle sözleşme imzalandı. 

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken paylaşım: İlk uçuşuna gün sayıyorÖnceki Haber

Selçuk Bayraktar'dan dikkat çeken paylaş...

CHP'li Müslim Sarı: Kitlelerle hesaplaşacağızSonraki Haber

CHP'li Müslim Sarı: Kitlelerle hesaplaşa...

Yorum Yazın

CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar