FETÖ’nün partisi olsaydı !!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FETÖ’nün partisi olsaydı !!
MAHMUT ÖVÜR'ün köşe yazısı

FETÖ'nün siyasi ayağı meselesi çok tartışıldı ve henüz bir sonuca ulaşmış değil. Ancak şu gerçek biliniyor, FETÖ zihniyeti başından beri tek bir partiyi değil, bütün partileri etkisi altına almak isteyen, yeri geldiğinde kullanan bir yaklaşıma sahip.
Bunu da son 40 yıla damgasını vuran bütün partilerde görmek mümkün.
Şimdi ise FETÖ'nün partilerle ilişkisinde çok daha vahim bir durum var. Soru şu: Acaba bugün FETÖ'nün HDP gibi bir siyasi partisi olsaydı CHP'nin yaptıklarından farklı ne yapardı?
Hiçbir şey... Çünkü koskoca Cumhuriyetin kurucu partisi CHP'nin bugünkü yönetimi, FETÖ'nün bir partiye ihtiyacını aratmayacak işler yapıyor.
Hatırlayın, CHP, özeliklle 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra aleni bir şekilde o günkü adıyla Paralel Yapı'yla siyasi ittifak yaparak her türlü yasa dışı belge ve bilgilerini kullandı. Seçilmiş hükümeti devirmek için FETÖ'nün devreye soktuğu bütün kirli tezgâhlara -MİT TIR'ları dahildestek verdi.
Son bir yıldır ise aynı şeyi 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yapıyor. O gece halkın darbecilere karşı verdiği tarihi mücadeleyi itibarsızlaştırmak için akla hayale gelmeyen yalanlar uyduruyor.
İşin başını da yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çekiyor. Böylece koca CHP'nin önde gelen siyasi aktörleri, enerjilerini yeni siyaset üretmek, topluma umut vermek yerine 15 Temmuz'u unutturmaya harcıyor.
Bu da FETÖ'nün ve arkasındaki küresel güçlerin işine yarıyor. Yani anlayacağınız FETÖ'nün siyasi partisi olsaydı bundan daha iyisini yapamazdı. Kısaca dünün F-Tipi örgütü unutturan bugünün emperyalizmle ilişkisi açığa çıkan darbeci örgütünü sahiplenen bir CHP aklı var karşımızda.
Bu siyasi rezillik şimdi CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın açıklamalarıyla sürüyor. Adam, FETÖ'cü pilotların neden bombaları daha etkili kullanmadıklarını darbenin kontrollü oluşuna bağlıyor. Telsiz konuşmaları, görüntüler umurunda değil. Bu kadarını mahkemede yargılanan o pilotlar ve o darbeciler bile yapamazdı.
Ama CHP'li Akaydın sıkılmadan yapıyor ve o geceyi "tiyatro" olarak niteliyor. Tıpkı FETÖ lideri gibi... Hatırlayın FETÖ lideri BBC'ye verdiği demeçte 15 Temmuz gecesi yaşananları "tiyatro" olarak nitelemişti.
FETÖ'nün siyasi partisi olsaydı bu kadarını yapabilir miydi?
Peki, bu durum CHP içinde hiç mi rahatsızlık yaratmıyor?
Tabandaki rahatsızlık biliniyor ama CHP içindeki farklı siyasi aktörlerin ne düşündüğü bilinmiyor.
Özellikle de muhalefet diye ortaya çıkan isimlerin...
Acaba, Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan derin bir kuşatmayla karşı karşıya kaldığı bu tarihi süreçte muhalif isimlerin hiç mi söyleyecek sözleri yok?
Deniz BaykalFikri Sağlar veya Muharrem İnce ne düşünüyor? Bırakın diğer alanları sadece Fetullahçı Terör Örgütü konusunda CHP yönetiminin bugün izlediği politikaları doğru buluyorlar mı? Bulmuyorlarsa neden susuyorlar?
Şimdi geriye dönüp bakınca, adalet yürüyüşünün ne işe yaradığı ve nasıl bir operasyon olduğu daha iyi anlaşılıyor.
CHP yönetimi ne yazık ki Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı kuşatmayı görmediği gibi dün F-Tipi deyip mücadele ettiği ve bugün devleti darbeyle çökertmek istediği ortaya çıkan FETÖ'yü motive ettiğini de görmüyor. Daha vahimi üstünü örterek tarihi bir hata yapıyor.
Buna CHP vicdanı isyan etmeyecek mi?
Tıpkı PKK terörüne ve ona destek veren siyasi ayağı HDP'ye karşı çıkan sivil isyan gibi...

MAHMUT ÖVÜR


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son dakika: FETÖ’nün para kasası yakalandıÖnceki Haber

Son dakika: FETÖ’nün para kasası yakalan...

Çevik Kuvvet'e 'başkan, kanki, kral' talimatıSonraki Haber

Çevik Kuvvet'e 'başkan, kanki, kral' tal...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar