HDP'li Semra Güzel operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı: Üzerinden çıkan kimlikle ilgili dikkat çeken detay

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDP'li Semra Güzel operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı: Üzerinden çıkan kimlikle ilgili dikkat çeken detay
Emniyet HDP'li Semra Güzel'e düzenlenen operasyonun detaylarını paylaştı. Firari Semra Güzel, "evden hırsızlık" kaydı bulunan Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile yakalandı.

Terör örgütü üyeleriyle fotoğrafları ortaya çıktığı için dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel, yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne yolu üzerinde yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, Güzel'in üzerinden çıkan sahte kimliğin "evden hırsızlık" kaydı bulunan Mehtap Şahan adına düzenlendiği tespit edildi. Semra Güzel'le aynı araçta yakalanan A.G. ve F.D. isimli şahıslar da gözaltına alındı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, terör örgütü üyeleriyle silahlı ve samimi fotoğrafları, Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Boran'ın cep telefonundan çıkmıştı. Fotoğrafların basına yansımasının ardından hazırlanan fezleke uyarınca Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki soruşturma kapsamında ifade alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel için harekete geçti. Talebi yerinde gören hakimlik, 24 Mart 2022'de Güzel hakkında yakalama emri çıkardı.

YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Terör örgütü PKK/KCK aracılığıyla yasa dışı şekilde yurt dışına çıkış arayışında olduğu öğrenilen Semra Güzel, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla yakalandı. Güzel, İstanbul'dan 59 DG 606 plakalı araç ile Edirne'ye giderken, "göçmen kaçakçılığı", "resmi belgede sahtecilik" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından kaydı olan sürücü Aladdin G. ile "terör örgütü propagandası yapmak"tan kaydı bulunan Fırat D. ile birlikte yakalandı.

SAHTE KİMLİKLE YAKALANDI

Milletvekili Semra Güzel, "evden hırsızlık" kaydı bulunan Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile yakalandı. Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A.G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F.D. simli şahıslar da gözaltına alındı.

DİNLENME TESİSİNDEYKEN YAKALANDILAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Semra Güzel'in yakalanmasına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. Emniyet'in açıklaması şöyle: "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı görevlilerince, PKK/KCK/-PYD/ YPG silahlı terör örgütü faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesi ile ilgili yapılan çalışmalarda; silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından iki adet aranma kaydı bulunan Halkların Demokratik Partisi 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili S.G. (38) isimli kadın şahıs, M.Ş. isimli kadın şahsa ait sahte nüfus cüzdanı ile ilimiz Edirne istikameti üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinde, yine aynı araç içerisinde A.G. (43) ve F.D. (25) isimli şahıslar ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir."

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dev indirim bu gece başlıyor: İşte benzin ve motorinin yeni litre fiyatıÖnceki Haber

Dev indirim bu gece başlıyor: İşte benzi...

'Semra Güzel' paylaşımı CHP'yi gerdi! Yine tehdit ettilerSonraki Haber

'Semra Güzel' paylaşımı CHP'yi gerdi! Yi...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar