İngiltere’den bomba itiraf… ‘ABD dünyayı kandırdı’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İngiltere’den bomba itiraf… ‘ABD dünyayı kandırdı’
İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown, Saddam Hüseyin'in kitle imha silahlarına sahip olmadığını ve ABD'nin dünyayı kandırdığını dile getirdi.

İngiltere’den bomba itiraf… ‘ABD dünyayı kandırdı’

 

2003 yılında George W. Bush liderliğinde Irak'ı işgal harekatına girişen ABD, gerekçe olarak bu ülkenin teröre destek verdiğini ve kitle imha silahlarına sahip olduğunu iddia etmişti.

Dönemin İngiltere Başbakanı Tony Blair de kitle imha silahı bulunduğu bahanesiyle 45 bin asker gönderdiği Irak'ın işgaline destek vermiş ve çok sayıda Iraklı'nın ölümüne sebep olmuştu.

Irak'ta bulunduğu 6 sene boyunca 179 askeri personelini kaybeden İngiltere'de Başbakan Tony Blair hedef tahtasına konulmuş, İngiltere'yi işgale sokma kararı uzun süre tartışılmış ve eleştirilmişti.

 

CHILCOT: SAVAŞ SON SEÇENEK DEĞİLDİ, BLAİR HALKI KANDIRDI"

Tartışmalar sürerken İngiltere'nin Irak'ın işgaline katılması hakkında kapsamlı bir rapor yazan Sir John Chilcot, Blair'in ülkeyi savaşa dahil ederken doğruyu söylemediğini iddia etti ve Saddam'ın oluşturduğu tehdidin abartıldığını ve askeri harekatın son seçenek olmadığını belirtti.

Büyük ses getiren rapor üzerine yeniden alevlenen tartışmalar, eski İngiltere başbakanlarından Gordon Brown'ın açıklamalarıyla zirve yaptı.

 

MAHKEME BLAİR'İN YARGILANMASINA İZİN VERMEDİ

Raporun açığa çıkmasının ardından Iraklı eski bir general, eski İngiltere Başbakanı Blair'in yargılanması için İngiltere'de mahkemeye başvurdu fakat mahkeme eski başbakanın yargılanmasına izin vermedi.

 

SADDAM'I SORGULAYAN CIA AJANI DA "NÜKLEER SİLAH YOK" DEMİŞTİ

Saddam yakalandığında kendisini günlerce sorgulayan CIA uzman ajanlarından John Dixon da Saddam'ın nükleer programını yıllar önce terkettiği ve yeniden başlamaya da hiç niyetlenmediği sonucuna varmış, bu rapor Bush yönetimini hayli kızdırmıştı.

 

BROWN: ABD İSTİHBARATI GERÇEKLERİ İNGİLTERE'DEN GİZLEDİ

Saddam rejiminin kitle imha silahlarına sahip olmadığını ve bu durumun Pentagon tarafından bilindiğini iddia eden İngiltere Eski Başbakanı Gordon Brown, ABD'yi raporları İngiltere'den saklayarak olayların gidişatını değiştirmekle suçladı.

O dönem Maliye Bakanlığı görevini yürüten Brown, İngiltere'yi savaşa sokarken gerekçe olarak Saddam rejiminin kitle imha silahlarına sahip olmasını gösteren ve İngiliz İstihbaratının da kendisini bu yönde bilgilendirdiğini iddia eden dönemin Başbakanı Blair'i de yalanladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Firari Can Dündar'a Fransa'da şok!.Önceki Haber

Firari Can Dündar'a Fransa'da şok!.

Irak harekete geçti… Sınır kapısına…Sonraki Haber

Irak harekete geçti… Sınır kapısına…

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar