İyi Parti’de milliyetçiliğin ‘m’si bile yok!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İyi Parti’de milliyetçiliğin ‘m’si bile yok!
İP’teki kopmaları değerlendiren MHP’li Erkan Akçay, “İYİ Parti’nin içindeki milliyetçiler; HDP, CHP ittifakını kabullenemedi. ‘Biz daha milliyetçiyiz’ iddiasıyla ortaya çıkmalarına rağmen, görüldü ki parti programlarında milliyetçiliğin ‘M’si yok. Türk Milletinin ‘T’si yok” dedi.

İyi Parti’de milliyetçiliğin ‘m’si bile yok!

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti’de (İP) art arda gelen istifaları gazetemiz Akit’e değerlendirdi. İP’in kurulma aşamasından ve seçim öncesine değinen Akçay, şunları söyledi: “İYİ Parti, tepkisel olarak MHP’ye ve başka partilere muhalif olup liderlik hesaplarına girmeleri ve bunda başarılı olmaması adeta bir memnuniyetsizler kitlesinin tepkisel, reaksiyonel parti kurma faaliyetidir.

CHP ve HDP ile ittifak

CHP ve HDP ile ittifak içerisinde seçime girdiler. Seçimlerden önce de hatırlarsak CHP’den geçici olarak kiraladığı milletvekilleri ile grup oluşturmuşlardı. O da bizim siyasi hayatımızın kara lekesi durumlarından birisidir. Parti programlarında, resmi dokümanlarında yer almayan ‘Biz daha milliyetçiyiz’ iddiasıyla ortaya çıkmalarına rağmen, görüldü ki parti programlarında milliyetçiliğin ‘M’si yok. Türk Milletinin ‘T’si yok. Mesela İYİ Parti’nin programında 51 yerde millet geçer bir yerde dahi ‘Türk milleti’ diye geçmez. Meclis tutanağında bile Suriye, Akdeniz, Libya tezkerelerinde CHP, HDP, İYİ Parti sözcülerinin konuşmalarına ve siyasi tutumlarına baktığımızda üçünün de birlikte hareket ettikleri çok aşikar bir şekilde görünür. Hatta bazılarının ifadeleri HDP’nin ifadelerini solladı. İşte bu tutumlar İYİ Parti’de yer alan milletvekili arkadaşlarımızda ciddi bir rahatsızlık oluşturdu. Orada ülkücü, milliyetçi kökenli kişilerin dışlanması hadisesi, birtakım Soros vakıfları ile hareket edilmesi de bunlara tuz biber oldu.”

FETÖ partisi çöküyor

İP’in bir proje olduğunu vurgulayan Akçay, şunları anlattı: “Bu, tamamen bir FETÖ operasyonudur. 15 Temmuz darbe girişimine kadar FETÖ her alanda vardı. Bir şeyi yoktu o da siyasi parti. Ama bütün partilere sızarak ele geçirmeye çalıştıklarını çok net görüyoruz. MHP’ye yaptıkları kumpaslar tutmadı. AK Parti’ye de yaptılar. Erdoğan’ı ameliyat masasında gözaltına almayı düşünecek kadar gözü dönmüş pervasızlıkların peşinde oldukları ortaya çıktı.

CHP’ye de sızmışlar

Erkan Akçay, sözlerine şöyle devam etti: “15 Temmuz’dan sonra artık görüyoruz ki FETÖ politikaları doğrultusunda siyaset yapan siyasi partiler var. FETÖ’ye kurulan tuzağın başarılı olduğu anlaşılıyor. Deniz Baykal’a yapılan operasyonla Kılıçdaroğlu genel başkan oldu. Bugün CHP’nin çok açık bir şekilde FETÖ niyetleri ve politikaları doğrultusunda siyaset yaptığı açık seçik ortada. Siyasi ayak aranıyorsa işte siyasi ayak. Çünkü siyaset açık yürütülen bir faaliyettir. Senin söylemlerin, tezlerin, aldığın tutum, gösterdiğin tavır bütün partiler içine baktığınızda ABD’nin bir uzantısı, bir ajan gizli bir örgüt olduğu ortaya çıktı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tansiyon düşmedi! TSK İdlib'e girdiÖnceki Haber

Tansiyon düşmedi! TSK İdlib'e girdi

''ekrem yine istanbulluyu KUCAKLADI''Sonraki Haber

''ekrem yine istanbulluyu KUCAKLADI''

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar