Katar ile 11 önemli anlaşma imzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Katar ile 11 önemli anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyaretinde başkent Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile baş başa 2 saat görüştü. İki ülke arasında turizm, adalet, gıda, ulaştırma, medya, insani yardım alanlarında 11 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti ile ilgili görsel sonucu

 

 

Cumhurbaşkanı , Rusya ve Kuveyt ziyaretlerinin ardından dün de 'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Katar Emiri Şeyh Temim bin , Erdoğan'ı Emirlik Divanı'nda resmi törenle karşıladı. Erdoğan'ın ziyareti sebebiyle yol boyunca Katar ve Türk bayrakları asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani'nin yaklaşık 2 saat süren görüşmesinin oldukça samimi bir atmosferde geçtiği belirtildi. İki lider görüşmenin ardından - Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nin üçüncü toplantısına başkanlık etti.

 

Toplantıda, geçen yıl 18 Aralık'ta Trabzon'da Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi'nde alınan kararlarla ilgili gelinen son durum değerlendirildi. Katar'ın Trabzon'da yapmayı planladığı kış ine yönelik yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Erdoğan, Türkiye ve Katar arasında 2016'daki 710 milyon dolarlık ticaret hacminin iki ülke potansiyelini yansıtmadığını belirterek, bu ticaret hacmini arttırmayı hedeflediklerini belirtti. İki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için savunma sanayii, enerji, LNG, ulaştırma, gıda güvenliği ve sağlık alanlarında yeni adımlar atılacağını kaydeden Erdoğan, yatırımları karşılıklı olarak teşvik edecekleri mesajını verdi.

 

KÖRFEZ'DE İSTİKRAR MESAJI
Erdoğan ve Al Sani arasındaki baş başa görüşmede ise ekonomi başlığının yanı sıra küresel ve bölgesel meseleler de ele alındı. İki lider özellikle Suriye ve Irak krizleri konusunu değerlendirdi. Bazı Körfez ülkeleri ile Katar arasında yaşanan gerilim konusunun da gündeme geldiği görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez bölgesinin istikrarına dikkat çekti. Körfez bölgesinde istikrar, huzur ve refahın sağlanması için ülkeler arasındaki dayanışmanın önemine işaret eden Erdoğan, bu konuda Türkiye'nin yapıcı rolünü sürdüreceği mesajını verdi.

 

Toplantının sonunda turizm, adalet, gıda, ulaştırma, medya, insani yardım alanlarında 11 anlaşma imzalandı. Erdoğan ve Şeyh Al Sani'nin huzurunda gerçekleştirilen imza töreninde, "Merkez Bankacılığı Alanında Mutabakat Zaptı, Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı, iki ülke hükümetleri arasında "Hukuki ve Adli Eğitim İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı", "Meteoroloji Alanında İş Birliğine Dair Niyet Beyanı", "Kardeş Limanlar İş Birliği Anlaşması", "Cezai Konularda Adli İş Birliği Anlaşması, "Gıda Güvenliği Alanında Mutabakat Zaptı", "Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ile Katar Medya Kurumu (QMC) Arasındaki İş Birliği Protokolü", "Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilişim Güvenliği ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ile Katar Devleti Katar Üniversitesi Arasında Araştırma Mutabakat Zaptı", "İnsani Yardım Alanında Mutabakat Zaptı" ile "Ortak Bildiri" imzalandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti ile ilgili görsel sonucu

 

KATAR'DAKİ TÜRK ÜSSÜNÜ ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Katar Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Unsur Komutanlığı'nı ziyaret etti. Burada personele hitap eden Erdoğan, "Katar'daki kahramanlarımızdan beklentimiz şudur; silahınız ve yüreğinizle askeri vazifenizi icra ederken duruşunuz, sevginiz ve saygınızla da Katar halkının kalbini fethetmelisiniz" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dışişleri'nden ABD'ye yazılı notaÖnceki Haber

Dışişleri'nden ABD'ye yazılı nota

Gaziye ve askere sağlık sigortasıSonraki Haber

Gaziye ve askere sağlık sigortası

Yorum Yazın

LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye
İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi
İDEF 2025'te “Çelik Kubbe” tanıtım videosu büyük ilgi gördü
Selçuk Bayraktar duyurdu: Whatsapp'a Türk alternatif yolda!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar