Kod adı: Namık!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kod adı: Namık!
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminin 1 numaralı ismi Adil Öksüz’ün örgütteki kod adının ‘Namık’ olduğu ortaya çıktı.

Adil Öksüz ile ilgili görsel sonucu

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, /'nin  darbe girişimi ardından kapatılan Kuleli  yapılanması ile ilgili yürüttüğü soruşturmada ilginç bilgilere ulaştı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında askeri personel ve onlardan sorumlu örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alındı. Elde edilen itirafçı ifadeleri çerçevesinde Kuleli Askeri Lisesi Yapılanması'ndan sorumlu örgüt mensuplarının Kuleli kapatıldıktan sonra faaliyetlerine devam ettikleri, 'nın farklı birimlerinde görevlendirildikleri anlaşıldı.

 

KOD ADI NAMIK!

Soruşturma çerçevesinde terör örgütünün tüm kuvvetlere bağlı askeri personel ile bu personelden sorumlu imamların tamamının en üst düzey yöneticisi olduğu belirlenen ve 15 Temmuz darbe girişimine aktif olarak katılan 'ün kod adının 'Namık' olduğu tespit edildi.

İSTANBUL ASKER İMAMI ÇIKTI!

Şüphelilerden M.G.'nin ise terör örgütünün darbe girişiminden sonra teşkilatlandırılan tüm kuvvetlerine mensup İstanbul ilindeki askeri yapılanmanın sivil imam ve askeri personelden sorumlu yöneticisi olduğu anlaşıldı. Şüphelinin terör örgütüne mensup askeri yapılanmada yer alan tutuklu şahısların ailelerini gezerek ihtiyaçlarını giderme suretiyle örgüt ile bağlarının kopmaması için faaliyette bulunduğu, firari şahısların saklandığı 'gaybubet evleri' şeklinde tabir edilen evlerin sorumluluğunu yaptığı belirlendi.

Diğer bir şüpheli M.G.'nin ise Askeri Yapılanma'nın İstanbul imamı diğer M.G.'nin yardımcısı olduğu, ayrıca Kuleli Askeri Lisesi açık iken buranın örgüt sorumlusu olduğu, örgütte 'müdür' sıfatıyla faaliyet yürüttüğü anlaşıldı. Şüpheli A.A.'nın doktor diye tabir edilen örgütün İstanbul Bayrampaşa bölgesinde askeri okullara gönderilecek öğrencilerin seçimi ve yerleştirilmesinden sorumlu olduğu belirlendi.

 

9 TUTUKLAMA

Diğer şüpheliler Ö.K., A.K., M.Ö. ve A.A.'nın ise askeri personel olup örgütsel tabir ile öğrenci olarak faaliyet yürüttükleri saptandı. 10 şüpheliden bir bölümü 'silahlı terör örgütüne üye olma' bir bölümü de 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçlaması kapsamında tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüpheliler Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulandı. Şüphelilerden 9'u atılı suç kapsamında tutuklanırken 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklamaya sevk edilen 1 şüpheli ise yurt dışına çıkış tedbiri uygulanarak adli kontrol ile serbest bırakıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’da FETÖ operasyonu; çok sayıda gözaltıÖnceki Haber

İstanbul’da FETÖ operasyonu; çok sayıda...

FETÖ, PKK ve CHP medyasında ses yok!Sonraki Haber

FETÖ, PKK ve CHP medyasında ses yok!

Yorum Yazın

Bu nasıl bir tezgah! Gündemi sarsacak yeni itiraflar: O ülkeye her uçuşta 10 milyon $...
CHP, yeni Genelkurmay Başkanı'ndan rahatsız oldu: 'Kalemi titremedi' çıkışı
Metro parası böyle buharlaştı
LGS tercih sonuçları açıklandı
Son dakika: Enflasyon rakamları açıklandı
NEXT sosyal nasıl ortaya çıktı? Selçuk Bayraktar tüm detayları anlattı
Hem cahiller hem cüretkar! İslam'ın hükümlerini "skandal fetva" diyerek hedef aldılar
Trump'tan Rusya için nükleer emri! Denizaltılar yola çıkıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah Gazzeli kardeşlerimizle şükür namazı kılacağız
Kültür A.Ş.’de dönen dolapları tek tek anlattı: Çantalarla gönderdiğim para yetmedi mi?
İBB'ye yeni operasyon! Üst düzey isimler gözaltına alındı
Son dakika: Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek hakkında karar verildi
ALKA-KAPLAN devrimi! Fransız medyası böyle duyurdu: Türkiye İHA'ların saltanatına son verdi
Jandarmanın kadın paşası: Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti
GAZAP, ABD basınında: Türkiye şaşırtmıyor: NATO'nun üstünde bir silah!
Rusya'daki 8.8'lik deprem anının görüntüleri ortaya çıktı
SON DAKİKA! İngiltere, Filistin Devleti'ni tanıyacak
Bahçeli de Next Sosyal'de: MHP Lideri ilk paylaşımı yaptı: Türk milletine hayırlı olsun
İBB'ye yeni operasyon dalgası! Çok sayıda gözaltı
İBB'ye yolsuzluk operasyonunda etkin pişmanlıktan yararlanan Burak Korzay'a tahliye

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar