Miller: 2019’da gaz akışı başlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Miller: 2019’da gaz akışı başlar
Rusya'dan Türkiye'ye yılda 15.75 milyar metreküp doğalgaz taşıyacak Türk Akımı projesinde kritik bir adım daha geçildi. Gazprom, projenin Rusya'daki denizden geçen kısmının inşasını tamamladı. Deniz altına boru döşeme işlemini gerçekleştiren Pioneering Spirit gemisi, projenin Rusya'daki bölümü tamamlayarak, Türkiye'nin Münhasır Ekonomik Bölgesi'ne geçti. Gemi Türkiye ve Rusya münhasır ekonomik bölgeleri arasındaki geçişin bir simgesi olarak, deniz tabanına her iki ülkenin bayraklarının bulunduğu boru yerleştirdi.

 

Aleksey Miller,türk akımı ile ilgili görsel sonucu



STRATEJİK ÖNEMİNİZ ARTACAK
SABAH'a özel açıklamalarda bulunan Rus enerji şirketi Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı , Rusya ve Türkiye arasında doğalgaz alanındaki işbirliğinin 30 yıl önce Batı Hattı ile başladığını belirterek, "Türk Akımı sayesinde doğalgaz Türkiye aracılığıyla Avrupa'ya akacak. Bu da Türkiye'nin bölgesel enerji arenasındaki stratejik öneminin çok ciddi oranda artması anlamına gelecek. 2018 başlarında Türkiye'de inşaata başlayabilmeyi bekliyoruz. Hedefimiz 2019 sonunda doğalgaz akışının başlaması" şeklinde konuştu. Türkiye'nin Almanya'nın ardından Rus gazının en büyük ikinci pazarı olduğunu hatırlatan Miller, "Türk Akımı, Türkiye'yi, şimdi olduğu gibi dolambaçlı bir güzergâhın en sonundaki nihai alıcı olmak yerine doğalgazın ilk alıcısı haline getirerek transit risklerini bertaraf edecek" dedi.

448 KM'LİK HAT TAMAMLANDI
Miller, Türk Akımı'nı inşa etmelerinin başlıca nedeninin gazın Türkiye ile Avrupa'ya tedarikini güvence altına almak olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: "Bugün (dün) Karadeniz'de Rusya'nın münhasır ekonomik bölgesinden Türkiye'ye geçişi kutladık. Projenin deniz kesimini oluşturan hatlardan her birinde 224 kilometre olmak üzere toplam 448 kilometre boru hattını tamamlamış bulunuyoruz. Bizim stratejimiz Avrupa'daki başlıca alıcılarımıza yönelik tedarik güzergâhlarımızı çeşitlendirmek ve arz güvenliğini güçlendirmek üzerine kurulu. Türkiye tarafındaki muhataplarımızla yürüttüğümüz stratejik işbirliğine azami önem atfediyor, bugüne dek denizde inşa edilmiş en teknolojik boru hattını hayata geçirebilmeyi dört gözle bekliyoruz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aykut Kocaman'dan istifa sinyaliÖnceki Haber

Aykut Kocaman'dan istifa sinyali

Suudi Arabistan'da kabine revizyonuna gidildiSonraki Haber

Suudi Arabistan'da kabine revizyonuna gi...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar