ÖTV muafiyeti ile binek araçların fiyatlarındaki değişim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÖTV muafiyeti ile binek araçların fiyatlarındaki değişim
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenleme kapsamında, ÖTV muafiyeti ile ilgili bilgiler verdi. İşte bazı binek araçların ÖTV'siz fiyatları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın Gemlik ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada; taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnaftan aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV alınmayacağı müjdesini verdi.

Konu hakkında detaylı bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobillerin ÖTV muafiyeti kapsamına alınacağını açıkladı.

Düzenleme kapsamında taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında yetkilendirilmek suretiyle faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, sahip oldukları ve faaliyetlerinde kullandıkları taşıtları aynı cins taşıtlar ile yeniledikleri takdirde bu taşıtların alımı sırasında ÖTV ödemeyecek.

ÖTV'siz binek araç fiyatları

ÖTV’siz binek araç fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından en çok araştırılan konuların başında gelmeye başladı.

Motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen ve vergisiz fiyatı 184 bin TL'yi aşmayan otomobiller, yüzde 45'lik vergi dilimine giriyor.

Vergisiz fiyatı 184 bin TL ile 220 bin TL arasında olan araçlar yüzde 50, 220 bin TL ile 250 bin TL arasında olanlar yüzde 60, 250 bin TL ile 280 bin TL arasında olanlar yüzde 70, 280 bin TL ve üzeri ise yüzde 80 ÖTV diliminde yer alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnafa sağlanacak ÖTV muafiyetinin detaylarını paylaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, esnafa sağlanacak ÖTV muafiyetinin detaylarını paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafın uzun zamandır beklediği işletmelerin kullandığı araçlara ÖTV muafiyeti sağlayan müjdeyi vermesinin ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati de uygulamanın detaylarını paylaştı. Nebati, öncelikli olarak taksilerdeki uygulamayı aktardı ve diğerleri için de yasal düzenlemenin devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni öncesi, Gemlikliklere hitaben yaptığı konuşmada esnafa yönelik müjdeleri sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnafa yönelik açıkladığı müjdelerinden birisi de vergi muafiyet kapsamını genişleterek, esnafın ticari araçlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceği oldu.

Buna göre, şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnaf aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.

Bu muafiyet esnafın iş yaparken yeni araç alması, filosunu genişletmesi ya da aracını yenileyerek trafiği çıkması durumunda maddi açıdan önemli ölçüde desteklenmesi anlamını taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı görüşmede uygulamanın detaylarının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacağını da belirtti.

"AK Parti hükümetleri her zaman esnafın yanında"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti hükümetleri döneminde her zaman esnafın yanında olduklarını belirterek, kurumlar vergisi, ÖTV ve KDV muafiyetleri ve indirimleriyle iş dünyasının faaliyetlerine ve yeni yatırımlarına destek verdiklerini söyledi.

"Taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında ÖTV ödenmeyecek"

Nebati, bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ve hem esnafı hem de yenilenecek araçlarla hizmet alan vatandaşları mutlu edecek bir düzenleme hazırlığında olduklarını ifade ederek, şu bilgiyi verdi:

Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği düzenlememiz kapsamında taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında yetkilendirilmek suretiyle faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, sahip oldukları ve faaliyetlerinde kullandıkları taşıtları aynı cins taşıtlar ile yeniledikleri takdirde bu taşıtların alımı sırasında ÖTV ödemeyecek.

"Ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan, motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller kapsama alınacak"

Taksi, dolmuş ve otobüs işletmecilerinin merakla beklediği ÖTV muafiyeti için yasal düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Nebati, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan, motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller kapsama alınacak, destekten yararlanacak diğer araçların detayları, yasal düzenlemeyle netleşecek.

"2016'da 70 bin yük ve yolcu taşımacılığı yapan mükellef yararlanmıştı"

Nebati, AK Parti hükümetlerinin daha önce de taksi ve dolmuş esnafı başta olmak üzere birçok vatandaşa ÖTV indirimi sağladığını anımsatarak, şehir içi taksi ve dolmuş başta olmak üzere, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığı faaliyetinde bulunan gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerine 2016 yılında da ÖTV indirimi sağlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

Hükümetimizin 2016 yılında yaptığı düzenlemeden yaklaşık 70 bin yük ve yolcu taşımacılığı yapan mükellef yararlanmıştı. Bu düzenlemeden çok daha fazla esnafımızın yararlanacağını öngörüyoruz. Şimdiden ekmek teknesi olan aracını yenileyecek esnafımıza hayırlı uğurlu olsun.

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siro, istihdama 7 bin çalışanla destek verecekÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siro, istihdama 7...

Yerli otomobil Togg için 36 ay vade ile kredi verilecek!Sonraki Haber

Yerli otomobil Togg için 36 ay vade ile...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar