Rumlar ABD'nin gazına geldi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rumlar ABD'nin gazına geldi!
Türkiye'nin Doğu Akdeniz yolundaki başarılı adımlarını hazmedemeyen Rum kesimi ABD'nin açıklamalarından sonra sınırlarda tahrik politikası izlemeye başladı.

Sözde müttefiğimiz olacak ABD'nin Kıbrıs Rum kesimini ABD ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasındaki güvenlik ilişkileri kapsamında Türkiye'nin bölgede istikrarsızlığa yol açacağı uyarılarına karşın Rum yönetimine askeri eğitim ve öğretim fonu sağlayacaklarını duyurduktan sonra Rum yönetimi sınırlarda tehlikeli bir tahrik oyununa başladı. 

Rumlar ABD'nin gazına geldi!

KKTC sınırına ağır silah yığmaya başladılar

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yeşilırmak Kara Sınır Kapısı sınırına ağır silah mevzileri yerleştirmeye başladığı ortaya çıktı.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Yeşilırmak Kara Sınır Kapısı'nın Rum kesimine yerleştirilen mevziler nedeniyle BM'ye bir mektup gönderdi. Özersay, mevzilerin derhal kaldırılması için BM'ye mektup gönderdi.Yapılanın tehditkâr bir hareket olarak kabul edildiği belirtilen mektupda, bölgede yaşayan sivillerin yaşamının da tehdit edildiği vurgulandı.

KKTC, BM'ye mektup gönderdi

Özersay, Birleşmiş Milletler'e (BM) gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Rum tarafı Ada’da gerginliği artırmaya yönelik faaliyetleri doğrultusunda yürüttüğü provokatif eylemlerine bir yenisini ekledi. Rum tarafının bu hareketlerine son dönemde temas hattı gerisinde sürdürdüğü askeri amaçlı tahkimat çalışmaları da eklenmiş bulunmaktadır. Bu kapsamda, Yeşilırmak Kara Sınır Kapısı yakınlarında, üstelik her iki taraftan sivillerin de yoğun olarak kullandıkları bir noktaya, Rum tarafınca yakın bir süre önce güçlendirilmiş betondan yapıldıkları anlaşılan 2 adet portatif ağır silah mevzisi yerleştirilmiştir. Yine benzer bir askeri yapının da mansura yakınlarında, Erenköy yolu üzerine yerleştirildiği tespit edilmiştir. Bu yol bilindiği üzere Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Erenköy Bölüğü’nün ikmal güzergâhı üzerinde bulunmaktadır. Rum tarafının pandemi bahanesiyle Erenköy’deki birliğimize ikmal faaliyetimizi Yeşilırmak Mutabakatı’na aykırı bir şekilde yaklaşık 4 ay boyunca engellediği bir dönemde bölgede başka noktalarda da askeri avantaj elde etmeye yönelik tahkimatlar yapmış olabileceği değerlendirilmekte ve konu araştırılmaktadır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP pişkinliği! İBB bozdu AK Parti yaptı!Önceki Haber

CHP pişkinliği! İBB bozdu AK Parti yaptı...

CHP'li belediyenin kovduğu Halil Özmen’e AK Partili Yüreğir belediyesi sahip çıktıSonraki Haber

CHP'li belediyenin kovduğu Halil Özmen’e...

Yorum Yazın

Son dakika: CHP'nin tüm ilçe kongreleri durduruldu!
CHP kongresini iptal ettiren Özlem Erkan CHP üyesi çıktı! İmamoğlu ve Çelik’le bir arada
Özgür Özel'den Gürsel Tekin'in randevu talebine ret!
Kassam Tugayları, İsrail'e "Musa'nın Asası" operasyonu başlattı
CHP'de yeni gelişme: Barış Yarkadaş disipline sevk edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu denilen gaddarın kıyımına sessiz kalamayız
Avcılar ve Beşiktaş belediyelerine operasyon: 7 gözaltı kararı
100 yıllık CHP’yi bile ele geçiren yüzyılın yolsuzu
Gürsel Tekin CHP'den ihraç edildi
Özgür Özel'den son dakika açıklaması: Gürsel Tekin'i partiden ihraç ettik
Devlet Bahçeli: Cumhuriyet Halk Partisi havlu atmıştır
CHP MYK Özgür Özel başkanlığında olağanüstü toplanıyor
Gazeteci Nedim Şener’in İmamoğlu ve Başsavcı Gürlek ile ilgili açıklamaları büyük ses getirdi
Adalet Bakanı Tunç'tan belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili açıklama: Soruşturmalar siyasi değil
CHP İstanbul İl Kongresi iptal edildi, yönetim görevden alındı
Özgür Özel'e ait dokunulmazlık dosyası Meclis'e sunuldu
Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'ten çarpıcı açıklamalar: 100 yılın en büyük yolsuzluk dosyası! Beyanı delillendirmeden kimseyi tutuklamıyoruz
Özgür Özel’den Sinop Test Merkezi’nin taşınması çağrısı: ''Füze sesleri balıkları korkutuyor''
Trump’ın sağlık durumu tartışılıyor: 3 gündür kameralar karşısına çıkmadı
CHP'li isim Erdoğan sevgisine tahammül edemedi! Slogan atan vatandaşlara engel olmaya çalıştı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar