Seçimler öncesi CHP medyasından döviz yalanı! Dezenformasyon için sıraya girdiler! Resmi açıklamayla çürütüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçimler öncesi CHP medyasından döviz yalanı! Dezenformasyon için sıraya girdiler! Resmi açıklamayla çürütüldü
Seçimlere artık kısa bir süre kalırken CHP medyası tarafından aynı anda dolaşıma sokulan "Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan döviz topluyor" yalanı büyük tepki çekti. CHP'nin fonladığı Cumhuriyet, Halk TV, Duvar ve ODA TV, "ekonomi çöktü" algısıyla verdiği habere ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Merkez Bankası'nın Kapalıçarşı'dan döviz topladığı iddialarını yalanlandı.

14 Mayıs 2023 seçimlerine adım adım yaklaşırken CHP'nin fonladığı medyada yeni bir algı operasyonuna girişildi.

Cumhuriyet, HALK TV, Duvar ve ODA TV tarafından ortaya atılan "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, her gün Kapalıçarşı'dan resmi araçlarla döviz topluyor." iddiasının ortaya atıldı.

MERKEZ BANKASI DOLAR TOPLUYOR İDDİASI

Haberde "Döviz ihtiyacını Kapalıçarşı'dan karşılayan kurumlara Merkez Bankası da katıldı. Banka "tekerlekli demir sandıklarla" her gün Çarşı'dan dolar topluyor." ifadelerine yer verildi.

Haberde, "Özel şirketlerden döviz borcu olan vatandaşa ve kamuya kadar birçok alanda talep, Kapalıçarşı'ya yöneldi. Verilen bilgiye göre sadece Merkez Bankası, demir sandıklar ile çarşıya her gün 5 milyar TL getiriyor ve karşılığında 260 milyon dolar topluyor. Benzer şekilde bankalar ve döviz bürolarının uyguladığı sıkı kurallardan kaçan şirketler de Kapalıçarşı'ya yöneliyor. Çarşı tarihinde ilk kez Merkez Bankası'nın bu şekilde döviz topladığını kaydeden Kapalıçarşı kaynakları yine bu nedenle ilk kez çarşıda döviz fiyatının piyasanın üstüne çıktığını söylüyor." denildi.

"Ekonomi çöktü" algısıyla halkı galeyana getirmeye çalışan fondaş medyayı İletişim Başkanlığı yalanladı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, tarafından yapılan açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, her gün Kapalıçarşı'dan resmi araçlarla döviz topluyor" iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

Açıklama şöyle:

"Bahse konu araçlar gün sonunda Kapalıçarşı'da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan özel şirket araçlarıdır. Araçlardaki "Kamu hizmeti aracıdır yazısı Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Başkanlığı'nın gördüğü luzuma binaen bulundurulmaktadır. TCMB, Kapalıçarşı'da herhangi bir döziv alım satım işleminde bulunmadığı gibi, haberlere konu olan görsellerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunmamaktadır."

 

Kaynak:a haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEVA Partili İdris Şahin FETÖ'nün izinde: Teör örgütünden cemaat diye söz etti!Önceki Haber

DEVA Partili İdris Şahin FETÖ'nün izinde...

Kılıçdaroğlu'ndan Erkek ve Akın'a bakanlık vaadi: Erkek'in PYD sözleri yeniden gündemde!Sonraki Haber

Kılıçdaroğlu'ndan Erkek ve Akın'a bakanl...

Yorum Yazın

ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'in 'sokak çağrısına' sert tepki: Göz yummayacağız!
İBB’deki yolsuzlukta flaş! Murat Ongun ile Serdal Taşkın’ın ses kayıtları ortaya çıktı .
İBB soruşturması kapsamında firari Ertan Yıldız yakalandı
20+80 milyon dolar PKK'ya nasıl gitti? Ekrem İmamoğlu önce ana-avrat sövdü, sonra 'halledin, sorun çıkmasın' dedi
Arif Kocabıyık gözaltına alındı...
Devlet Bahçeli: Hiç kimse dokunulmaz değil, Türk yargısına güvenim tamdır
SON DAKİKA! Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı..GÖZALTINA ALINANLARIN TAM LİSTESİ
SON DAKİKA! İstanbul'da 4 gün boyunca gösteriler yasaklandı
Necati Özkan, İsmail Saymaz, Ercan Saatçi ve Murat Ongun'a gözaltı
Yolsuzluk ve terör soruşturması: CHP'li belediye başkanları gözaltında
OSMANLI TAPUSU GEÇERLİ MİDİR ?

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar