Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, SİHA'larla ilgili açıklamaları nedeniyle CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusu yaptı.

Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusu

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, SİHA'larla (silahlı insansız hava araçları) ilgili açıklamaları nedeniyle CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dağ, avukatı Gökay Yetim aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilen dilekçesinde, Tanrıkulu'nun cezalandırılmasını talep etti.

Dağ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, terörle çok ciddi mücadelenin yapıldığı bir dönemde mücadeleye güç katan yerli üretim SİHA ve İHA'ların bazı kişileri rahatsız ettiğini ifade etti.

Terörle mücadele konusunda önemli mesafe alındığını, terör örgütü PKK ile arasına mesafe koyamayan HDP'nin yönetici ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak belediyeleriyle ilgili tedbirler alındığını kaydeden Dağ, "Terör örgütünün siyasi ayağı olarak biz HDP'yi bilirdik ama ne yazık ki son dönemlerde CHP içinde de birtakım sesler bu anlamda yükselmeye başladı." dedi.

Dağ, kuruculuğunu ve ilk genel başkanlığını M. Kemal'in yaptığı 94. yılını kutlayan CHP'den son dönemde yapılan açıklamaların HDP'nin boşluğunu dolduracak nitelikte olduğunu ifade ederek, "SİHA'lar ve İHA'lar terörle mücadele bağlamında çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Bunlar tamamen yerli ürünlerdir. Ne İsrail'den, ne Amerika'dan, ne de Avrupa'dan alındı. Bunlar ülkenin kendi Ar-Ge'siyle ürettiği ürünlerdir. Bunlardan bir rahatsızlık olduğunu görüyoruz. Bunun sözcülüğünü de CHP'nin yapmasını biz hem yadırgıyoruz hem de üzülüyoruz." diye konuştu.

Güvenlik güçleri ne zaman terörle mücadele noktasında etkin bir çalışma yoluna girse bir yerlerden birtakım sesler çıkmaya başladığını kaydeden Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu çukur siyaseti döneminde de gördük. HDP'li belediyelerin olduğu yerlerde öz yönetimler ilan edildi. Çukurları kazanlara karşı bir mücadeleye girişildiğinde birileri çok açık bir şekilde orada sivillerin katledildiğinden, evlerin yakıldığından bahsettiler. Ama yıllar, aylar geçtiğinde orada 'sivil' dedikleri kişilerin aslında PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri olduğunu bizler gördük. Şimdi de SiHA'lar konusunda bu kadar ses çıktığını gördüğümüzde ciddi bir mücadele olduğunu hissediyoruz. Sezgin Tanrıkuluve ülkemizi şu anda Almanya'da kötülemeye çalışan Can Dündar'dan bu seslerin yükseliyor olması manidar."

"BUNLARI SORGULUYORUZ"

Dağ, insan haklarını ağzına dolayanların bu düşüncesini hep tek taraflı ifade ettiklerini, terör örgütü PKK'nın Fırat Simpil'leri, bir çorbacıdaki Şehmuz'u, Necmettin öğretmeni, Eren Bülbül'ü ve son günlerde bölgede çalışan çok sayıda işçiyi de katlettiğini hatırlatarak, "Bu sözde insan hakları savunucularının terör örgütüne bu anlamda söylemesi gereken iki kelamı yok mudur? Bunları da yüksek sesle söylemeleri gerekmez mi? Emekçiden taraf olduğunu söyleyen sendikalar bugüne kadar niye susarlar? Niye insan hakları örgütleri bu konuda konuşmazlar? Niye bugüne kadar insan hakları aktivisti olduğunu söyleyen Sezgin Tanrıkulu bu konuyla ilgili bir açıklama yapmaz da çıkar döner gelir SİHA'ların yapmış olduğu mücadeleyle ilgili bir açıklama yapar. Bunları sorgulamak gerekir, biz de bunları sorguluyoruz." diye konuştu.

Bir vatandaş olarak Sezgin Tanrıkulu hakkında suç duyurusuna bulunduğunu ifade eden Dağ, Tanrıkulu'nun açıklamalarının CHP seçmenine de hakaret niteliği taşıdığını söyledi. Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre Tanrıkulu'nun cezalandırılması gerektiğini savunan Dağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"TSK'yı aşağılamak, devletin kurumlarını aşağılamak suçtur. İkincisi mücadele edilen terör örgütünü bu anlamda teşvik edici eylemler içinde olmak da bir suçtur. Biz de ceza kanunumuza göre bunlara istinaden suç duyurusunda bulunduk. Dönem başında yaptığımız gibi dokunulmazlığın kaldırılması gündeme geldiğinde de bu suç, dosyadaki raflardan kalkar ve yargılanır. Böyle bir suç duyurusu yapılmamış olsa, hiçbir şey yapılmamış olsa, yarın bir gün milletvekili bittiğinde yeniden bir yargılama ve soruşturma olmayacağı için her halükarda bu suç duyurusunda bulunmakta fayda görüyoruz. Kılıçdaroğlu'nun sessiz kaldığı hatta Tanrıkulu'nu sahiplendiğini görüyoruz. Açıklamaya dair CHP içinde bir resmi soruşturma olmaması partisinin de bunu kabullendiği anlamına geliyor. Ben bu açıdan da seçmenleri özellikle bu konuyu sorgulamaya davet ediyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupa Arakan'ı görmezden geldi!Önceki Haber

Avrupa Arakan'ı görmezden geldi!

Çok sert 'Almanya' açıklaması! Merkel çıldıracakSonraki Haber

Çok sert 'Almanya' açıklaması! Merkel çı...

Yorum Yazın

Aziz İhsan Aktaş bu gece canlı yayında herşeyi açıklıyor
Son Dakika: İmamoğlu'nun bir avukatı daha gözaltında
Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar