Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Tuncer'den İmamoğlu'na tesis tepkisi: 'Tarumar edilmiş, dava açacağız'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Basın mensuplarına açıklama yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Tuncer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden devraldıkları Yeşil Vadi Spor Tesisi'nin son haline tepki gösterdi. Tuncer, gazetecilere yüzme havuzundan sökülen engelli asansörünün yerini, sökülen klozet kapakları, duş başlıkları ve mutfak dolaplarını gösterdi.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz SelimTuncer, mahkeme kararıyla İBB'den devralınan Yeşil Vadi Spor Tesisi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, eski İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde yapılan tesisi bugün itibarıyla devraldıklarını belirtti ve sürece ilişkin bilgi verdi.

"KİPTAŞ MARİFETİYLE SATTI"

Tuncer, İBB yönetiminin 2019'da değişmesinin ardından Başkan Ekrem İmamoğlu'nun buradaki 4 bağımsız dükkan ile havuzu ihaleyle satma girişiminde bulunduğunu belirterek "(İmamoğlu) 4 tane dükkanı KİPTAŞ marifetiyle sattı. İçinde bulunmuş olduğumuz havuzu da satmak istedi. Tabii İstanbul Büyükşehir Belediyesinin malı olduğunu öğrendiğinde satmaktan vazgeçti. Satmış olduğu 4 dükkan KİPTAŞ'ın mülkiyetinde olan yerlerdi. Burayı satamayınca ihaleyle bir başkasına vermek istedi ve bunu da yapamadı." dedi.

MAHKEME, TESİSİ ÜMRANİYE BELEDİYESİNE VERDİ

İBB'nin encümen kararıyla burayı kiralamak istediğini, AK Partili meclis üyeleri olarak konuya müdahil olup satışı veya üçüncü bir şahsa kiralanmasını engellediklerini vurgulayan Tuncer, sözlerine şöyle devam etti:

"Daha sonra baktı ki Ekrem Bey burada hakikaten pabuç pahalı, Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin bu noktada buraya müdahil olduğunu gördükten sonra burayı özel çocuklara, engelli çocuklarımıza bir spor kompleksi olarak yapma girişiminde bulundu. AK Partili meclis üyeleri olarak İBB'den 4 adet taşınmazın Ümraniye Belediyesine devrini istedik, bunlardan ikisini devraldık. İki tane yer kaldı. Biri Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi, diğeri de Yeşil Vadi'nin içerisinde bulunan yüzme havuzu. Buraların ısrar kararıyla Ümraniye Belediyesine alınmasını istedik. Ekrem Bey bu kararımızı veto etti. İkinci kez İBB Meclisine geldiğinde ısrar kararıyla biz buranın Ümraniye Belediyesine verilmesini çıkarttık. Ekrem Bey de mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Ümraniye Belediyesini haklı görerek Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi ve Yeşil Vadi Yüzme Havuzu'nun Ümraniye Belediyesine verilmesi kararını uyguladı."

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı'nın açıklamlarını da eleştiren Tuncer, "Bugünkü bu açıklamamızın sebebi, gerek Ümraniye halkını aydınlatmak gerekse CHP ve İYİ Partinin buradaki yalan yanlış enformasyonunu düzeltmektir. Ümraniye'deki özel çocuklarımız aynı şekilde buradan hizmet alacaktır. Tarık Bey'in söylediği gibi bir kesime hitap eden yer değil, 750 bin nüfuslu Ümraniye halkının tamamının buradan faydalanacağı bir yerdir. Bunların işi gücü AK Parti'ye çamur atmak, kendilerinin yapmış olduğu hiçbir iş yok.'' ifadelerini kullandı.

Yavuz Selim Tuncer, bugün itibarıyla Muhammed Fatih Safitürk Kültür Merkezi ile Yeşil Vadi'nin içerisindeki yüzme havuzunun encümen kararıyla Ümraniye Belediyesine geçtiğini kaydetti.

Devraldıkları spor tesisinin tarumar edildiğini söyleyen Tuncer, konuşmasını şöyle tamamladı:

"EKREM BEY'E TUVALET KAPAĞI LAZIMSA GÖNDERİRİZ"

"Meclis üyelerimiz ve Spor Müdürlüğünden arkadaşlarımızla buraları gezdiğimizde buranın tarumar edildiğini görmüş durumdayız. Duvarlar sökülmüş, mutfak sökülmüş. Engelli vatandaşlarımızın havuza inebilmesi için yapılan asansörü, prizleri sökmüşler. Tuvalet klozetlerini sökmüşler. Buradan sesleniyorum: Ekrem Bey sana tuvalet klozet kapağı lazımsa Ümraniye Belediyesi olarak biz sana bunu göndeririz. Buralardan sökmene, alıp götürmene gerek yok. Biz burayı teslim alırken, kamu malına verilen zarardan dolayı da ilgilileriyle alakalı dava açacağız."

Tuncer, açıklamasının ardından gazetecilere spor tesisini gezdirdi ve yüzme havuzundan sökülen engelli asansörünün yerini, sökülen klozet kapakları, duş başlıkları ve mutfak dolaplarını gösterdi.

CHP VE İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Balyalı ile İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan daha önce konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

Balyalı, mahkeme kararı sonucunda tesisi ilçe belediyesine haksız bir biçimde devretmek durumunda kaldıklarını savunmuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Özkan ise "Mahkeme kararı olduğu için tabii biz hukukun üzerine çıkacak değiliz, alanı devredeceğiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
400 fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında! Aralarında Kılıçdaroğlu da var!Önceki Haber

400 fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılı...

Vali Gül: İstanbul'da 116 fırına cezai işlem uygulandıSonraki Haber

Vali Gül: İstanbul'da 116 fırına cezai i...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar