Yunan basını, Türk tanklarını vurmakla tehdit etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunan basını, Türk tanklarını vurmakla tehdit etti
Amerikan tanksavar füzelerinin tedarik edilmesi için çağrı yapıldı. Türkiye ile yaşanabilecek muhtemel çatışmada bu yönde adım atılması gerektiği kaydedildi.

Yunan basını, Türk tanklarını vurmakla tehdit etti

Savunma kapasitesinde gün geçtikçe daha güçlü bir noktaya ulaşan Türkiye, dünyanın dikkatini çekmeyi sürdürüyor.

Türkiye'nin savunma sanayiindeki atılımlarının yakından takip edildiği yerlerin başında Yunanistan geliyor.

Yunan basınından Pentapostagma gazetesi, "Türk tank öldürücü! Yunanistan, Amerikan Javelin tanksavar füzelerini tedarik edecek mi?" başlıklı haberinde Türkiye'nin tank gücünü hedef aldı.

Türk tanklarıyla ilgili skandal ifadeler

ABD'nin Javelin tank savar sistemlerinin üretimiyle ilgili kapasitesini artırdığı belirtilerek skandal ifadelere yer verildi:

Türk tanklarını tepelerinden vurabilmeleri büyük bir avantaj. O kısım, Türk tanklarının en az zırha sahip oldukları ve AKKOR savunma sistemleri tarafından korunmayan bir yer.

'Türkiye'ye karşı tanksavar gücünü artırın' çağrısı

Olası Yunan-Türk askeri çatışmasında Atina'nın tanksavar yeteneklerini artırması gerektiği çağrısı yapıldı.

Her iki ülkenin tank potansiyelinin, "Meriç ve adalardaki kara operasyonlarının sonucunu şekillendirerek önemli bir rol oynayacağı" kaydedildi.

Haberde, "Ukrayna'daki savaşta kanıtlanmış oldukça etkili ve güvenilir Javelin tanksavarları ile tanksavar savunmamızın güçlendirilmesi zorunlu hale geliyor." denildi.

Altay'ın seri üretimi başlayacak

Türkiye'nin 2026 yılına kadar tamamlanması planlanan 81 Leopard 2A4 tankının modernizasyon çalışmalarını yürüterek tank potansiyelini yükseltmeye çalıştığının da bilindiği kaydedildi.

2025 yılının ise Yeni Altay tanklarının seri üretim yılı olacağına dikkat çekilerek şöyle denildi:

AKKOR ile 360 derecelik koruma kalkanı

Aynı zamanda Türkiye, tankları için AKKOR sisteminin inşasına devam ediyor. AKKOR, yüksek teknolojiye sahip radarı ile gelen füze veya tanksavar füzesini çok kısa sürede tespit ettikten sonra 360 derecelik koruma kalkanı oluşturacak.

Güdümlü doğal imha mühimmatları, üzerlerindeki sensörler sayesinde tanksavar tehdidi yaklaştığı anda infilak ederek tehdidi etkisiz hale getirecek.

Kızılelma'nın testi Yunanistan'ı endişelendirdi

Aynı gazetenin haberinde, Baykar tarafından üretilen Bayraktar Kızılelma insansız savaş uçağından da bahsedildi.

Kızılelma'nın Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi'ne işaret edilerek, Türkiye "saldırgan" taraf gibi gösterilmeye çalışıldı:

Ankara saldırganlığa devam ediyor. İnsansız savaş uçağı Kızılelma'yı yeniden test ettiler. (Cumhurbaşkanı) Erdoğan, Miçotakis ile silahlanma konusunu görüşeceğini söylerken, Kızılelma'nın bir testi daha yapıldı.

Seri üretim 2024'te

Kızılelma'nın 2024'te seri üretime başlayacağı, TCG Anadolu gemisinden ilk testinin ise 2025 gerçekleştirileceği notuna yer verildi.

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyi Partili vekil adayı, Meral Akşener'i istifaya davet edenleri tehdit ettiÖnceki Haber

İyi Partili vekil adayı, Meral Akşener'i...

Bahçeli: Üniversite sınavlarını geniş mutabakatla kaldıralımSonraki Haber

Bahçeli: Üniversite sınavlarını geniş mu...

Yorum Yazın

HAKMAR ve TATBAK Zincirlerine FETÖ Operasyonu: 26 Gözaltı
Son dakika: Dev operasyon! 371 kişi hakkında gözaltı kararı
15 Temmuz'un unutulmaz anları! "İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür"
Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
Borsa operasyonu: Çok sayıda gözaltı kararı
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 şüpheli tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e: Biz Türk milletinden, Hazreti Muhammed'in ümmetindeniz
CHP'li Şile Belediyesi'nde rüşvet görüntüleri ortaya çıktı
Terörsüz Türkiye hedefine geri sayım! PKK'lı ilk grup silahlarını bıraktı.
CHP'nin kurultay davasında yeni detaylar: 121 delegeye iş
Son dakika: LGS sonuçları açıklandı!
Şile Belediyesi'ne operasyon! Belediye Başkanı gözaltında!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı!
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında soruşturma
Manavgat Belediyesi'nde rüşvet alırken suçüstü yakalanan şüpheli itirafçı oldu
MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar