Ulusal Kalkınma ve Toplumsal Barış Hareketi
5. Proje tanıtımı
BÖLGESEL KALKINMA PROJESİ
Kurum olarak Sanayi - Teknoloji bütünleşmesinin sağlandığı Endüstri 4.0 devrimi çerçevesinde Sürdürülebilir Kalkınma Vizyonumuz ve Teknolojik KNOW HOW Misyonumuzu gerçekleştirmek için Kısa, Orta, Uzun vadeli Kalkınma projemiz olan
NBBTC Bölgesel Kalkınma Programımızı faaliyete geçiriyoruz.
PROGRAMIMIZ;
1.) Kısa vadede, faaliyette olan işletmelere Üretim Desteği ,
2.) Orta Vadede, AR-GE Desteği vererek yeni ürünlerin geliştirilmesi,
3.) Uzun Vadede, Ekonomik Kalkınmanın en önemli ayağı olan Beşeri Sermaye’nin gelişmesi için;
Fen Liseleri-Meslek Liseleri ve Teknik Üniversite Programımızı hazırladık.
Din, Dil, Irk, Mezhep ayrımı yapmadan Tüm Ülke Halklarını Bölgesel Kalkınma Programımıza bekliyoruz.
4.) Kurum olarak kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda Kalkınmaya destek olmak amacıyla Sürdürülebilir Kalkınma için iktisat literatüründe “beşeri sermaye'' olarak geçen İnsan faktöründe kalkınma hedefine 20 adet tam donanımlı Fen Lisesi, 40 adet Meslek Liseleri ve 2 adet Teknik Üniversite açarak Ekonominin en önemli gereksinimi olan Beşeri Sermaye’ye yatırım yapıyoruz.
5.) 4.500 Kişilik İstihdamla Nüfusumuzun 20 Milyonluk kesimine ulaşıp, İktisadi Kalkınma Kuramlarını Ülkemiz Beşeri-Ekonomik-Coğrafi şartlarına göre değerlendirip Demografik özelliklerimizle uzmanlaşma, mutlak üstünlükler, Dışsal ve İçsel Büyüme teorileriyle geliştirdiğimiz Bölgesel Kalkınma Modelimizle, Bölgelerin hammadde kaynaklarını yetiştirdiğimiz Beşeri Güçle birleştirerek Katma Değeri Yüksek ürünlerin üretimine odaklanacağız.
6.)Bölgesel Kalkınma Modelimiz ;
6.1- EĞİTİM ,
Fen Liseleri
6.2- EKONOMİK DESTEK,
AR-GE Desteği
Meslek Liseleri
Üretim Desteği
Teknik Üniversite
Finansman Desteği
Tarım ve Hayvancılık Destekleri ni kapsamaktadır.
7.) FEN LİSESİ ;
Ülkelerin kalkınmalarını sağlayacak en önemli etkenlerin başında insan faktörü gelmektedir. Bu faktör, iktisat literatüründe “beşeri sermaye” adıyla yerini almıştır. Günümüzde beşeri sermaye, hızla değişen ve küreselleşen dünyanın en önemli üretim faktörü haline gelmiştir. Kümülatif bir şekilde artan teknolojik ilerlemeler ve buna bağlı olarak gün geçtikçe çağdaşlaşan, refah seviyesi artan toplumların hemen hemen tamamı, geldikleri bu durumu, beşeri sermayenin artması için yaptıkları yatırımlara borçludurlar. Tüm bu bilgilerin ışığında eğitim ve iktisadi kalkınma arasında çok güçlü bir ilişkinin olduğu açıkça görülebilmektedir. Beşeri sermaye ve kalkınma arasındaki ilişki netleştikçe, eğitim ve eğitime yapılan yatırımların önemi tüm dünyada iyice artmaya başlamıştır
Beşeri sermaye, davranış değişikliği yaratarak kalkınma sürecinin sosyal boyutuna katkıda bulunmakla birlikte, üretim sürecinin bir girdisi olarak da ekonomik gelişmeye katkı sağlamaktadır. Böylece buna bağlı olarak, beşeri sermayenin oluşması, gelişmesi ve devamlılığının sağlanması tam anlamıyla sosyo ekonomik gelişmeyi hızlandıracak, toplumları ve yaşadıkları ülkeleri refaha taşıyacaktır.
NBBTC HOLDİNG olarak ülke genelinde 20 adet Eğitim sınıfları ve laboratuvarlarıyla günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanım da, spor salonları ,sanat birimleriyle öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek liselerimiz geleceğin Türk Bilim İnsanlarını yetiştirecek.
8.) MESLEKİ EĞİTİM ;
Eğitim, ekonomik alanda işgücü verimliliğini artışını ve buna bağlı olarak toplumsal kalkınmayı sağlayan bir süreçtir. Bilimsel ve teknolojik değişmeler işi sürekli farklılaştırmakta ve geliştirmektedir.
Mesleki ve teknik eğitim, üretim ve hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan çalışanların sahip olması gereken özellikleri kazandıran bir süreçtir. Okul - işletme işbirliğine dayalı, bilişim teknolojilerini kullanabilen, yabancı dil bilgisine sahip mezunlar günümüz iş yaşamında aranan çalışan profilini oluşturmaktadır.
9.) Üretim ve hizmet alanlarında yürütülen faaliyetler, insanoğlunun günümüz dünyasında yaşamını sürdürebilmesi açısından yürütülen faaliyetleri oluşturmaktadır. Bu alanlarda faaliyet yürüten çalışanların eğitim süreçleri günümüz dünyasının koşullarına uygun olarak düzenlenirken, insanoğlunun varlığını ve bireyselliğini göz ardı etmemelidir.
Nitelikli iş gücünün artırılması, sanayi kuruluşlarında hizmet veren kalifiye eleman sayısının çoğaltılması ve ara eleman ihtiyacının karşılanması adına mesleki ve teknik eğitim hayati bir öneme sahiptir. NBBTC Holding olarak Ülke genelinde 40 adet meslek Eğitim Liseleri açarak bu alanda uzmanlaşmış nitelikli İnsan gücü yetiştireceğiz.
10.) TEKNİK ÜNİVERSİTE ;
NBBTC HOLDİNG olarak bilimin ve teknolojinin gelişmesi için araştırma yapan Teknik Üniversitelerle işbirliği yaparak Fen ve Meslek Liseleriyle Beşeri Sermayenin Eğitimiyle, Ülkemizin alanında uzmanlaşmış ara eleman ihtiyacını karşılamakla kalmayıp geleceğin Bilim İnsanlarının yetiştirilmesine katkı sunacağız.
11.) Hedeflerimize ulaşmak için faaliyet gösteren Teknik Üniversitelerle işbirliği yapıp Üniversitelerin teknik kapasitelerini arttırıp, yeni Teknik Üniversite kurup, Uluslararası firmalar ve alanında Uzmanlaşmış Üniversitelerle iş birliğine gidilecek.
Dengeli bir bölgesel kalkınmadan beklenen, üretim ve hizmet yatırımlarını ve dağılımlarını en iyi şekilde yansıtabilen bir yerleşme sisteminin kurulmasıdır. Geliştirilen bu sistem içerisinde, nüfusun ve gelirin dağılımı ve artışı kadar diğer kaynakların da dengeli olarak kullanılması gerekmektedir. Sanayileşme süreciyle birlikte bölgeler arası farklılık daha fazla arttığı için, uygulanacak politikalar da önem kazanmaktadır. Sanayileşmiş bölgeler girişimci için çeşitli avantajlar sağladığı için, yatırımlar da bu bölgelerde yoğunlaşmaktadır. Bunun yanı sıra, bölgesel kalkınmada rol oynayan coğrafi durum, altyapı hizmetleri, çevrenin destek gücü, sermaye birikimi, teşebbüs kabiliyeti, talep yapısı ve seviyesi ile teşvik tedbirleri gibi faktörler bölgesel kalkınma dinamiklerini etkileyebilmektedirler
Bölge planları, kalkınma planlarının amaç ve stratejileri doğrultusunda bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması, geri kalmış yörelerde yaşayan nüfusun refah düzeyinin yükseltilmesi, metropollerle büyük yük getiren göç eğilimlerine istikrarlı bir yapı kazandırılması, plansız kentleşme sebebiyle oluşan birtakım problemlerin çözüme ulaştırılması amacıyla bölgelerin özellikleri, farklılıkları, gelişmişlik düzeyleri ile temel yapısal sorunlarıyla potansiyellerinin belirlenerek çözüme kavuşturmada en etkili yöntemlerden birisi olan bölgesel kalkınma ajanslarının etkin bir şekilde kurulup ihtiyaca göre çalışmayı hızlandırması gerekmektedir. NBBTC Holding olarak Kalkınma Ajanslarıyla ortak çalışmalar yapılacak.
12.) EKONOMİK KALKINMA DESTEĞİ ;
Ekonomik Kalkınma Destekleri kapsamında 9 ayrı nokta da AR-GE Merkezlerinin de içinde olduğu Entegre Sanayi Tesisleri kurulacak. Bu tesisler de,
13.) AR-GE DESTEĞİ ;
AR-GE Merkezlerimiz günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımda Küçük-Orta-Büyük Ölçekli ürünlerin yapıldığı 3D yazıcılarla, test birimlerinden oluşmaktadır.
AR-GE Merkezlerimiz de ,Yeni Girişimcilerin ve Faaliyette bulunan Firmaların fikirlerini hayata geçirmeleri için AR-GE desteği sağlayıp prototipler üretilecek. Üretilecek ürünler için test birimlerinde gerekli testler yapılıp üretim onayı aldıktan sonra Maksimum verimlilikte uygun maliyetli ürünler üretilecek.
Entegre Sanayi Tesislerimiz , T.C. Sanayi ve teknoloji Bakanlığının teşvik bölgelerine ve hammadde kaynaklarına yakın yerlerde kurulacak. Teşviklerle ürünlerin Maliyet uygun üretilerek yurt içi ve yurt dışı satış hacmi artması sağlanacak.
AR-GE Merkezimizde prototipleri hazırlanıp Piyasaya sunulma aşamasına getirilen ürünler otomasyon sistemleriyle donatılmış Robotik sistemlerin kullanıldığı Entegre Sanayi Tesislerimiz de üretilecek.
Bölgesel Kalkınma da Tarım ve Hayvancılık ; Bölgesel Kalkınma Programı olarak çiftçilerimizin
a) Modern Yöntemlerle Hayvancılık ve Tarım Uygulamaları,
b) Makineleşmeyle daha hızlı ve lezzetli ürünler,
c) Markalaşmayla,
Üretilecek ürünlerle Uzmanlaşma sağlanarak Çiftçilemizin dolayısıyla Bölgenin Kalkınması hedefi sağlanmış olacak.
Bölgesel Kalkınmayla sağlanacak Ekonomik Büyümenin etkisiyle bölge halkının yaşam kalitesi yükselecek, Köyden şehre göç önlenecektir.
14.)Ülkemiz Gıda da Kendi Kendine Yeten Ülke Sınıfına Yükselecek.
Bölgesel Kalkınma da Tarım ; Tarımda Hollanda Modelini Ülkemiz şartlarına göre düzenleyip , Üniversitelerin Ziraat Bölümlerine katkı sunarak çiftçilerimize toprağın işlenmesi, uygun ürünlerin seçimi , Ekonomik Değeri Yüksek Ürünlerin üretilmesi, seracılık alanlarında eğitim vererek Ülkenin talebini karşılayacak ölçekte ekimler yapılması için yönlendirmeler yapacağız.
15.) Ekonomik Değeri Yüksek Ürün Üretilmesi ;
Tarım ürünlerinde Ekonomik Değeri Yüksel Lavanta gibi ürünlerin işlenmeden satılması yöntemini bırakarak, ürünlerin Distilasyon Yöntemiyle işlenerek Birim Katma Değeri Yüksek ürün olarak İhracat yapılacak.
Seracılık; Sera işletmelerinde topraksız, susuz, dikey tarım ve otomasyon sistemleriyle yöntemleriyle Modern üretim teknikleri kullanarak Çiftçilerimize yeni yöntemlerle ilgili Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti vererek Katma Değeri Yüksek organik ürün üretimi yapılacak.
16.) Bölgesel Kalkınma da Hayvancılık ;
Hayvancılık ta Kara Düzen Ahır Sistemi yerine bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek uygun donanımlar da ve ölçüler de Açık-Yarı Açık ve Kapalı Ahırlar ile Makineleşme ve Otomasyon programlarıyla verimi yüksek Hayvancılık yapılacak.
17.) Hayvan Cinslerin Korunması ve Hayvan Islahı ;
Kars Kazı, Trakya Kıvırcık Kuzusu gibi diğer bölgelerdeki türlere göre daha kaliteli hayvanların Cins Kalitesinin korunması ve diğer bölgelerdeki aynı türlerin Kars Kazı-Trakya Kıvırcık Kuzusu gibi isimlerle satılması önlenecek.
18.) Bölgedeki yetiştiricilere Cinsin bozulmasını önlemek için eğitim ve danışmanlık hizmeti verilerek orijinaline uygun Hayvancılık yaptırılacak. Japoya nın Dünyaca ünlü Kobe Eti örneğin de olduğu gibi Katma Değeri Yüksek ürün olarak yurt içi ve yurt dışı satışların yapılması için destek verilecek.
19.) Hayvan Islahı ile Kaliteli hayvan türleriyle , Ülkemizin coğrafi şartlarına dayanıklı yüksek verimli Hayvan Irklarıyla Çiftçilerimizin hayvancılık hizmet kalitesi arttırılacak.
Et ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ; Kuracağımız Et İşleme ve Eğitim Merkezlerinde çiftçilerimizin Canlı Satış yapmak yerine hayvanlarını işleyerek toptan satış yerine değeri yüksek satışı yapmaları sağlanacak.
Süt Ürünlerin de , Süt sağımın da , Tere yağ ve peynir yapımların da makineleşmeye gidilerek daha hızlı ve lezzetli ürünler üretilecek
Saygılarımla
N.B
Yorum Yazın